Τι είναι svchost.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Jake Doe - -
svchost.exe

Τι είναι το αρχείο svchost.exe?

Το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe είναι μια από τις πιο γνωστές διεργασίες συστήματος. Είναι αξιόπιστη κι ασφαλής. Είναι μέρος των Microsoft Windows κι ευθύνεται για τη διαχείριση διεργασιών που εκτελούνται από DLLs. Μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγματα αυτής της διεργασίας στο Πίνακα Ελέγχου -> Υπηρεσίες (Control Panel -> Services). Έτσι, μη ξαφνιαστείς εάν τύχει και δεις 10-14 πανομοιότυπες διεργασίες να τρέχουν στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Μια χαρακτηριστική ιδιότητα του εκτελέσιμου αρχείου svchost είναι ότι μπορεί να βάλει σε αναμονή πολλές Windows υπηρεσίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση των πόρων του συστήματος.

Παρόλα αυτά, το ίδιο το svchost.exe μπορεί να γίνει βαρύ και να αρχίσει να χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό CPU. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία ώστε να σταματήσεις τη μεγάλη κατανάλωση των πόρων συστήματος. Για να τα καταφέρεις, αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε το Task manager πατώντας ταυτόχρονα Ctlr+Alt+Del.
  2. Πήγαινε «Processes» (Διεργασίες) και κάνε επιλογή «Show processes from all users» (Προβολή διεργασιών από όλους τους χρήστες).
  3. Δεξί click στη διεργασία svchost.exe που έχεις διαπιστώσει ότι καταναλώνει μεγάλο ποσοστό CPU. Κατόπιν, «Go to Service(s)» (Πήγαινε σε Υπηρεσία(ες)).
  4. Δώσε έμφαση στις υπηρεσίες που έχουν τονιστεί, δλδ. αυτές που τρέχουν κάτω από τη διεργασία svchost.exe.
  5. Για να σταματήσεις μια υπηρεσία, κάνε δεξί click σε αυτή και κατόπιν επέλεξε «Stop Service» (Διακοπή Υπηρεσίας).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αφαιρέσεις αυτή την καίρια συστημική διεργασία. Είναι άκρως απαραίτητη για την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή.

Με ποιους κινδύνους σχετίζεται το εκτελέσιμο αρχείο svchost.exe?

Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι υπάρχουν πολλά παράσιτα που προσπαθούν να κρυφτούν στα συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας τα ονόματα νόμιμων συστημικών αρχείων. Φυσικά, το Svchost.exe δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Svchost.exe καταναλώνει πολύ μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος του υπολογιστή σου, τότε θα πρέπει να το κοιτάξεις σε βάθος.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα κακόβουλα προγράμματα που χρησιμοποιούν το όνομα αυτού του αρχείου έχουν καποιο ορθογραφικό λάθος στο όνομα, όπως πχ. svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe, κτλ. Επιπρόσθετα, μπορείς να εντοπίσεις κακόβουλη έκδοση του svchost.exe μέσω σάρωσης με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου anti-spyware. Για τον αποτελεσματικό εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφάλειας: Reimage ή Malwarebytes Malwarebytes.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
απαιτείται διάγνωση
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-svchost-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση