Βαθμός σοβαρότητας:  
  (8/100)

Super System Optimizer. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Alice Woods - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι είναι το Super System Optimizer?

Προϊόν της Systuit Inc., το Super System Optimizer είναι ένα εργαλείο συστήματος το οποίο σας συνιστούμε να μην εμπιστευτείτε. Αν και προωθείται ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο θεωρητικά σας παρέχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προειδοποιούμε ότι όλες αυτές οι προωθητικές υποσχέσεις διαφέρουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, το Super System Optimizer χαρακτηρίζεται ως scareware. Το scareware είναι ουσιαστικά ένα ανεπιθύμητο κι άκρως παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως απώτερο σκοπό να παραπλανήσει τους χρήστες-θύματα και να τους κάνει να πιστεύουν ότι ο υπολογιστής τους έχει δήθεν μολυνθεί από δεκάδες ύποπτα αρχεία κι επίσης ότι έχει γεμίσει από δεκάδες άχρηστα και ληγμένα registries, ανεπιθύμητες παρασκηνιακές εφαρμογές, κλπ. Όλα αυτά φυσικά γίνονται έτσι ώστε οι χρήστες-θύματα να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος για να μπορέσουν να επιλύσουν τα ‘εντοπισμένα προβλήματα’.

Αν και αρκετοί χρήστες το έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους οικειοθελώς, ωστόσο, ο κυριότερος τρόπος μέσω του οποίου εξαπλώνεται διαδικτυακά είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, με την μέθοδο bundling, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες καθημερινά στο διαδίκτυο. Έτσι, αν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε αυτού του είδους τις εφαρμογές, τότε είναι πολύ πιθανόν να διεισδύσει παράλληλα με αυτές και ό,τι εμπεριέχεται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους (εάν έχουν).

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αρχίσει να σας εμφανίζει δήθεν σαρώσεις συστήματος και κατόπιν αναφορές με μακρυές λίστες άχρηστων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων/αρχείων που δήθεν εντοπίστηκαν στον υπολογιστή σας. Αν και εκ πρώτης όψεως οι αναφορές αυτές μπορεί να δείχνουν καθώς πρέπει, ωστόσο αν πατήσετε το κουμπί ‘Fix’ (Διόρθωση), το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ανακατευθυνθείτε προς την επίσημη ιστοσελίδα του όπου και θα σας ζητηθεί να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος. Μην πέσετε σε αυτή την παραπλανητική παγίδα, γιατί πολύ απλά η μέγιστη πλειοψηφία των αναφορών που εμφανίζει το Super System Optimizer είναι ψευδείς/παραπλανητικές. Επίσης, στις αναφορές αυτές μπορεί να εμφανιστούν και σημαντικά αρχεία του συστήματος τα οποία αν κάνετε το λάθος και τα αφαιρέσετε μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική λειτουργία του συστήματος, όπως πχ. μειωμένες αποδόσεις, ‘παγώματα’, κλπ.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Super System Optimizer με το που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και σε γενικές γραμμές δε μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κακόβουλη εφαρμογή, ωστόσο είναι σαφές ότι οι δημιουργοί του χρησιμοποιούν έμμεσες και άδικες ως προς τον χρήστη τακτικές affiliate marketing. Κοινώς, οι δημιουργοί του προγράμματος, μαζί με τους συνεργάτες τους, κερδοσκοπούν εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Επομένως, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage.

Super System Optimizer

Πώς μπορεί το Super System Optimizer να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Κάποτε το Super System Optimizer είχε την επίσημη ιστοσελίδα του από όπου οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να το κατεβάσουν. Πλέον, διαπιστώσαμε ότι η ιστοσελίδα του έχει κατέβει από το διαδίκτυο, επομένως δε μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς. Παρ΄ όλα αυτά, αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα καταφέρνει και εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ.

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι οι εφαρμογές οι οποίες εμπεριέχουν στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους τον ιό Super System Optimizer virus μπορούν να βρεθούν σε ιστότοπους λήψεων τρίτων, όπως πχ. Cnet, Softonic, Soft32, Download, κλπ. Επομένως, όποτε θελήσετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. Super System Optimizer, A1PCCleaner, Advanced System Protector, Driver Performer, κλπ. Σε περίπτωση που ήδη το Super System Optimizer άρχισε να σας εμφανίζει τις δήθεν σαρώσεις του, τότε θα πρέπει να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Super System Optimizer virus?

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να κρατήσετε το Super System Optimizer στο σύστημα του υπολογιστή σας. Εάν αυτό βρίσκεται ήδη εκεί, τότε μπορείτε να το αφαιρέσετε ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

  • Click ‘Start’ (Έναρξη) κι επιλέξτε ‘Control Panel’ (Πίνακας Ελέγχου).
  • Click ‘Uninstall a Program’ (Απεγκατάσταση Προγράμματος) στην ενότητα ‘Programs’ (Προγράμματα).
  • Επιλέξτε το ‘Super System Optimizer’ και κατόπιν ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  • Click ‘Yes’ (Ναι) και ‘OK’ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Με το που ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Μόνο έτσι θα βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει ολοκληρωτικά από κακόβουλα και ανεπιθύμητα προγράμματα κι αρχεία (πχ. ιους, και PUPs). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Super System Optimizer
Στιγμιότυπο του Super System Optimizer

Σχετικά με συντάκτη

Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-super-system-optimizer.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες