Super Optimizer. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Super Optimizer.
Αφαίρεση τώρα! Αφαίρεση τώρα! Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι.
Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
12

Τι είναι το Super Optimizer;

Το Super Optimizer είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης, το οποίο υποστηρίζει πως μπορεί να αφαιρέσει ανεπιθύμητες εγγραφές από τον Η/Υ σας, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του συστήματος σας. Οι χρήστες μπορούν να το κατεβάσουν εθελοντικά μέσω διάφορων σελίδων ως ένα χρήσιμο εργαλείο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το Super Optimizer διεισδύει στους υπολογιστές μέσω άλλων λογισμικών χωρίς την ξεκάθαρη έγκριση και συγκατάθεση των χρηστών. Γι’ αυτό το λόγο, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή (PUP). Μόλις διεισδύσει, αυτή η ανεπιθύμητη εφαρμογή μπορεί να ξεκινήσει διάφορες ύποπτες δραστηριότητες, στη προσπάθεια να ξεγελάσει τα θύματα της. Αν και οι δημιουργοί και οι διανομείς της περιγράφουν αυτή την εφαρμογή με τα καλύτερα λόγια, πρέπει να το ξανά σκεφτείτε αν αποφασίσετε να την κατεβάσετε. Εδώ, μπορείτε να δείτε πως ακριβώς προωθείται αυτή η εφαρμογή σε αυτές τις ιστοσελίδες:

“Το Super Optimizer σαρώνει τον υπολογιστή σας και εντοπίζει διάφορα θέματα τα οποία μειώνουν τη ταχύτητα του και επίσης προσφέρει μια ευρεία γκάμα από εργαλεία τα οποία βελτιστοποιούν το σύστημα σας για καλύτερη απόδοση. Οι λανθασμένες εγγραφές στο μητρώο απομακρύνονται και οι διεργασίες που δεν χρησιμοποιούνται απενεργοποιούνται με σκοπό τη βελτίωση της ανταπόκρισης του συστήματος. Το αποτέλεσμα, ένας υπολογιστής που λειτουργεί γρηγορότερα και καλύτερα.”

Δυστυχώς, στη πραγματικότητα το Super Optimizer δεν πραγματοποιεί αυτά τα οποία υπόσχεται. Ακριβώς μετά την εγκατάσταση του, ριζώνει βαθιά στο λειτουργικό σύστημα και ξεκινά να σαρώνει το μητρώο κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος. Υποθετικά, ψάχνει για παρωχημένες εγγραφές στο μητρώο, οι οποίες μπορεί να προκαλούν επιβραδύνσεις στο σύστημα. Κατ’ επέκταση, εμφανίζει μια μεγάλη λίστα με παρωχημένες και άχρηστες εγγραφές. Να έχετε κατά νου, πως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η λίστα αποτελείται είτε από νόμιμα αρχεία είτε από αρχεία που δεν υπάρχουν στο σύστημα. Αν αποφασίσετε να τα διαγράψετε για να αυξήσετε την απόδοση του συστήματος σας, θα δείτε μια πρόταση για να αγοράσετε τη πλήρης έκδοση του Super Optimizer. Χρήστες που έπεσαν θύματα και αγόρασαν την πλήρης έκδοση, παραπονιούνται πως πρόκειται για μια άχρηστη εφαρμογή. Μπορεί να αφαιρέσει μερικές εκατοντάδες άχρηστες εγγραφές – ωστόσο δύσκολα θα βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σας. Επιπλέον, το Super Optimizer μπορεί να διαγράψει σημαντικές εγγραφές του μητρώου και να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στον υπολογιστή σας. Επομένως, μην το εμπιστευτείτε και ΠΟΤΕ μη πληρώσετε χρήματα για αυτή την εφαρμογή, διότι απλά θα τα χάσετε και θα γνωστοποιήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Επίσης, το Super Optimizer μπορεί να εμφανίζει ψεύτικες αναδυόμενες ειδοποιήσεις, οι οποίες να σας ενημερώνουν για παρωχημένα ή ακόμη και επικίνδυνα αρχεία. Να έχετε κατά νου, πως αυτές οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όπως και οι σαρώσεις του μητρώου και προσπαθούν να σας κάνουν να αγοράσουν την πλήρης έκδοση του. Έχει χαρακτηριστεί ως scareware για αυτές του τις δραστηριότητες και συνιστούμε να το απομακρύνετε το συντομότερο δυνατόν.

Πως μπορεί το Super Optimizer να διεισδύσει στον υπολογιστή μου;

Το Since Super Optimizer προωθείτε ως ένα νόμιμο και χρήσιμο εργαλείο βελτιστοποίησης. Διανέμεται μέσω διάφορων ιστοσελίδων και μπορείτε να το κατεβάσετε εθελοντικά και φυσικά δωρεάν. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες βρίσκουν αυτό το πρόγραμμα στον υπολογιστή τους από το πουθενά, χωρίς να μπορούν να θυμηθούν πότε το κατέβασαν. Αυτό συμβαίνει, διότι αυτή η εφαρμογή συνήθως εγκαθίσταται μαζί με δωρεάν λογισμικά. Τυπικά, ξεγλιστρά μέσω της Σύντομης ή Προτεινόμενης μεθόδου εγκατάστασης και αν επιλέξετε μια από αυτές, το Super Optimizer μπορεί να εγκατασταθεί αυτόματα χωρίς την ξεκάθαρη έγκριση σας. Πιθανότατα, θα παρατηρήσετε τη δραστηριότητα του όταν ξεκινήσει να σαρώνει τον υπολογιστή σας. Για να το αποτρέψετε, πρέπει να αποφεύγετε τις παραπάνω μεθόδους εγκατάστασης. Αντί αυτού, πρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο της Προσαρμοσμένης ή Για προχωρημένους εγκατάστασης και να ακολουθήσετε κάθε βήμα της εγκατάστασης, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποτρέψετε τη διείσδυση του ιού Super Optimizer ή παρόμοιων προγραμμάτων. Μην αποδεχτείτε την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών που μπορεί να προσφέρονται μαζί με την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος. Μπορεί να δείτε προτάσεις για εγκατάσταση διάφορων επεκτάσεων, προσθέτων, προσθηκών και επίσης προτάσεις αλλαγής της αρχικής σελίδας ή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης σας. Ωστόσο, ποτέ δεν πρέπει να αποδεχτείτε τέτοιες προτάσεις, ειδικά αν εγκαθιστάτε άγνωστα λογισμικά. Αν έχετε ήδη παρατηρήσει τις σαρώσεις και τις πλαστές ειδοποιήσεις του Super Optimizer, πρέπει να αγνοήσετε τις διαφημίσεις του και να αποφύγετε τις υπηρεσίες του.

Πως μπορώ να αφαιρέσω το Super Optimizer από τον υπολογιστή μου;

Καθώς το Super Optimizer δεν είναι ιός ή malware, θα μπορέσετε να το εντοπίσετε στη λίστα Προσθαφαίρεσης προγραμμάτων. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να έχει εγκαταστήσει πρόσθετες εγγραφές στο μητρώο, που θα το βοηθήσουν να μείνει ενεργό ακόμη και αν αφαιρέσετε την κύρια εγγραφή του. Επομένως, συνιστούμε να το αφαιρέσετε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τα προγράμματα που προτείνουμε: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ή Malwarebytes Anti Malware. Για χειροκίνητη αφαίρεση του Super Optimizer, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Κάντε κλικ στην Έναρξη → Πίνακας Ελέγχου → Προγράμματα και δυνατότητες (αν είστε χρήστες Windows XP, κάντε κλικ στη Προσθαφαίρεση προγραμμάτων).
  • Εδώ, βρείτε το Super Optimizer.
  • Καταργήστε το και άλλες αμφισβητήσιμες εφαρμογές.
  • Κάντε κλικ στο ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

Αν χρησιμοποιείτε Windows 8, κάντε δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το μενού της Γρήγορης Πρόσβασης, επιλέξτε Πίνακας Ελέγχου και Κατάργηση ενός προγράμματος.

Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Super Optimizer, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Super Optimizer. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Στιγμιότυπο του Super Optimizer
Στιγμιότυπο του Super Optimizer
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Πηγή: http://www.2-spyware.com/remove-super-optimizer.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες