Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Spamhaus virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Ο ιός Spamhaus είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο μπλοκάρει τον υπολογιστή από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα. Εκτός αυτού, εμφανίζει μια μεγάλη ειδοποίηση, η οποία ενημερώνει για το πρότζεκτ Spamhaus και ζητά από το χρήστη να πληρώσει ένα πρόστιμο εντός 48 ωρών για τις παράνομες δραστηριότητες που εντόπισε στο μηχάνημα του. Τυπικά, αυτό το ύπουλο πρόγραμμα διεισδύει σε συστήματα τα οποία δεν προστατεύονται σωστά. Από τη στιγμή που το καταφέρνει, ξεκινά μερικές παράνομες τροποποιήσεις και προβάλλει μια ειδοποίηση η οποία υποστηρίζει πως ο υπολογιστής του χρήστη συμπεριλαμβάνεται σε μια Διαδικτυακή λίστα με αποστολείς spam και διανομείς malware. Εκτός αυτού, μπορεί επίσης να προβάλλει τη δραστηριότητα στο χώρο του χρήστη, καθώς έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τη κάμερα του υπολογιστή. Αν έχετε μολυνθεί από τον ιό Spamhaus, δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα δείτε αυτή την πλαστή ειδοποίηση, η οποία αναφέρει πως ο υπολογιστής σας έχει παρατηρηθεί να ξεκινά τέτοιες παράνομες δραστηριότητες. Παρακαλούμε, μην έχετε την εντύπωση πως η πληρωμή του πρόστιμου, η οποία γίνεται μέσω του συστήματος πληρωμών GreenDot MoneyPak, πως θα ξεκλειδώσει το σύστημα. Αυτό θα συμβεί μόνο αφού αφαιρέσετε τον ιό Spamhaus από τον υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ Spamhaus?

Ο ιός Spamhaus εξαπλώνεται με τη βοήθεια του δούρειου ίππου ονόματι LockScreen. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας μέσω παράνομων ιστοσελίδων, παραβιασμένων ιστότοπων, spam ή freeware, τα οποία συμπεριλαμβάνουν λογισμικό τρίτων. Μόλις καταφέρει να ξεπεράσει τα μέτρα ασφαλείας του υπολογιστή, κάνει λήψη των αρχείων του ιού Spamhaus και καταλαμβάνει ολόκληρο το σύστημα. Επιπλέον, το θύμα ξεκινά να βλέπει μια πλαστή ειδοποίηση η οποία υποστηρίζει:

SPAMHAUS
THE SPAMHAUS PROJECT
Working to protect Internet Networks Worldwide
Spamhaus tracks the Internet’s spam senders and spam services, provides dependable real-time anti-spam protection for Internet networks, and works with Law Enforcement to identify and pursue spammers worldwide.
GreenDot MoneyPak is very unique payment system in the United States. You will not be required to enter any of your personal information (not even your first or last name) or any information which can compromise you.
Pin number is located on the back of the MoneyPak card. You have to carefully scratch of the protection layer.
You have 48 hours left to enter your payment.
You have lost control over your computer. Your system and all your files has been blocked and encrypted because you were spreading the Malware (viruses, Trojans, worms). You are breaking numerous International and USA laws.
(…..)

Παρακαλούμε, αγνοήστε αυτή την ειδοποίηση και μην πληρώσετε το πρόστιμο των $300 διότι πρόκειται απλά περί απάτης. Αν θέλετε να αφαιρέσετε το κλείδωμα από τον υπολογιστή σας και να απαλλαγείτε από τον ιό Spamhaus, ακολουθήστε το παρακάτω οδηγό:

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ SPAMHAUS?

Καθώς προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό Spamhaus από τον υπολογιστή σας, πρέπει αρχικά να ξεμπλοκάρετε το σύστημα. Γι’ αυτό, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ή του Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το σε ένα USB drive ή απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ και συνδέστε το USB drive.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος.

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από τέτοιους ιούς ransomware έχουν δυνατότητα πρόσβασης στα Windows μέσω διαφορετικών λογαριασμών χρηστών. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash ώστε να σταματήσετε τη λειτουργία αυτού του ransomware. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε την ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση Spamhaus:

  • Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών για να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό Ukash (κανονικά λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  • Εκτελέστε το Regedit
  • Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  • Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  • Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με το ενημερωμένο Reimage έτσι ώστε να εξαλείψετε τα υπόλοιπα αρχεία του ιού. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το SpywareDoctor ή το MalwarebytesAntiMalware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Spamhaus virus
Στιγμιότυπο του Spamhaus virus
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-spamhaus-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες