Βαθμός σοβαρότητας:  
  (63/100)

Αφαίρεση ιού Small.CA (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Νοέ 2017

από Ugnius Kiguolis - -   Win32/Small.CA | Τύπος: Trojans

Το Small.CA virus ανήκει στην κατηγορία των trojans, που συνήθως εγκαθιστούν κακόβουλους κωδικούς στον υπολογιστή-στόχο. Επίσης, ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εντοπίσει και να εκμεταλλευθεί αναλόγως τυχόν αδυναμίες του Internet Explorer και να κατεβάσει, αυθαίρετα πάντα, είτε νέες εκδόσεις κακόβουλων κωδικών ή διαφόρων ειδών adware, pornware και malware.

Small.CA virus

Πως μπορει το small.ca virus να 'κολλησει' στον υπολογιστη μου ?

Κλασσικά, οι χρήστες μπορεί να αποκτήσουν μολυσμένους υπολογιστές από τον small.ca virus αν δεν ακολουθούν τους τρόπους ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης.

Δηλαδή, δεν θα πρέπει να επισκέπτονται αναξιόπιστους και αμφιβόλου ασφάλειας ιστότοπους που εμπεριέχουν αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας περιεχόμενο, δεν θα πρέπει να κατεβάζουν freware και γενικότερα θα πρέπει να αποφεύγουν οτιδήποτε είναι εναντίον των συνθηκών ασφαλούς πλοήγησης. Επίσης, για να αποφύγετε την πιθανότητα να μολυνθείτε από το small.ca, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται από πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-virus και anti-spyware πρόγραμμα.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι με το που διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα ενός υπολογιστή, ο Small.ca ξεκινάει να κατεβάζει αυθαίρετα και 'κρυφά' κι άλλους ιούς στον υπολογιστή, αρχίζει να καταγράφει τις διαδικτυακές συνήθειες του χρήστη-θύματος και να προωθεί τις πληροφορίες που συλλέγει σε τρίτους. Όπως μπορείτε πολύ εύκολα να συμπαιράνετε, έχοντας κανείς το Small.ca virus στο σύστημα του υπολογιστή του είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να υποκλέψει, να καταγράψει και να προωθήσει σε τρίτους ευαίσθητα και απόρρητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως πχ. κωδικούς πρόσβασης και απόρρητα προσωπικά τραπεζικά στοιχεία. Επίσης, μπορεί να επιβραδύνει σε σημαντικό βαθμό τις ταχύτητες και επιδόσεις του συστήματός σας, να δημιουργήσει ανακατευθύνσεις του browser σας και να εμφανίσει διάφορες pop-up διαφημίσεις.

Σε κάθε περίπτωση σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα το Small.ca virus από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Small.CA virus

Πως μπορω να αφαιρεσω το small.ca virus?

Για να αφαιρέσετε επιτυχώς και ολοκληρωτικά το Small.ca virus, θα σας προτείναμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage και SpyHunter 5Combo Cleaner , κυρίως τις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους. Θα εντοπίσουν επιτυχώς και άμεσα όλα τα μολυσμένα και κακόβουλα αρχεία και προγράμματα που μπορεί να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας και φυσικά θα σας βοηθήσουν να τα αφαιρέσετε ολοκληρωτικά.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Small.CA:

Αφαίρεση Small.CA χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Small.CA

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Small.CA.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Small.CA χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Small.CA. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Small.CA έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Small.CA κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-small-ca-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες