Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Skype virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

| Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Το Skype virus είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα που διαδίδεται στο διαδίκτυο με πολύ ταχείς ρυθμούς.

O ιός αυτός είναι επίσης γνωστός και ως Bitcoin ή Bitcoin mining malware. Χρησιμοποιείται για να καταλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας και των ρυθμίσεων του υπολογιστή-στόχου κάτι που μετατρέπει τον υπολογιστή σε μια αργή και άχρηστη μηχανή. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες εκδόσεις του Skype virus που χρησιμοποιούνται για να υποκλέπτουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Ο τρόπος με τον οποίο διεισδύει στο σύστημα ενός υπολογιστή βασίζεται στην ικανότητά του να πείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας του Skype να κλικάρει πάνω στον κακόβουλο σύνδεσμό του. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει επιτυχία καθότι στα μέσα του Απριλίου 2013, η ταχύτητα διάδοσής του έφτασε ακόμα και τα 2000 clicks/ώρα.

Αν και πρακτικά είναι αδύνατον να μην καταλάβει κάποιος ότι ο υπολογιστής του έχει χάσει σημαντικό μέρος της ταχύτητάς του σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο τα περισσότερα anti-virus και anti-spyware προγράμματα συνεχίζουν να μη μπορούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο ιό. Ωστόσο, πρέπει όπως και δήποτε να προσπαθήσετε, σε περίπτωση που χρειαστεί, να απαλλάξετε τον υπολογιστή σας από την παρουσία του κακόβουλου Skype virus.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ SKYPE VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως είναι προφανές, το Skype virus διαδίδεται μέσω του Skype network.

Εάν θέλετε να αποφύγετε πιθανή διείσδυσή του, θα πρέπει να αγνοήσετε παντελώς όλα τα ανόητα μηνύματα, που προέρχονται από ‘φίλους’ σας, του στυλ ‘lol is this your new profile pic?’ (Χαχαχα είναι αυτή πραγματικά η νέα σου προφίλ φωτογραφία? ), ‘This is a very nice photo of you’ (Αυτή είναι μια πολύ όμορφη φωτογραφία σου) και άλλα παρόμοια, και φυσικά ποτέ δεν πρέπει να κλικάρετε τον σύνδεσμο που συνήθως ακολουθεί/εμπεριέχεται στο συγκεκριμένο μήνυμα. Επίσης, μερικές εκδόσεις του Skype virus προσπαθούν όχι μόνο να πείσουν τον χρήστη να κλικάρει τον σύνδεσμο, αλλά επίσης να προβεί και σε εκτέλεσή του. Το αρχείο αυτό συνήθως χρησιμοποιεί το όνομα ‘funnypicture.jpg.exe’, αλλά όμως μπορεί να υπάρχουν και άλλα ονόματα που μπορεί να χρησιμοποιεί για να ξεγελάσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Το Skype virus τρέχει σε υψηλή προτεραιότητα, οπότε είναι δύσκολο να μη συνειδητοποιήσετε τη διείσδυσή του. Εάν λοιπόν η ταχύτητα του συστήματος έχει μειωθεί δραματικά, καλό θα ήταν να το ελέγξετε για την πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον Skype virus. Θα σας συνιστούσαμε να αφαιρέσετε τη συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή άμεσα για να αποφύγετε τυχόν περισσότερα προβλήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ SKYPE VIRUS?

Ίσως η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Skype virus είναι οι σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος. Προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα δύο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Reimage .

Tα προγράμματα αυτά θα σας βοηθήσουν επίσης να αφαιρέσετε και μολυσμένα αρχεία (συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που ανήκουν στον Skype virus) από τον υπολογιστή σας.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Skype virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Skype virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες