Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού Skype (Οδηγίες Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Σεπ 2019

από Jake Doe - - | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Το Skype virus είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα που διαδίδεται στο διαδίκτυο με πολύ ταχείς ρυθμούς.

O ιός αυτός είναι επίσης γνωστός και ως Bitcoin ή Bitcoin mining malware. Χρησιμοποιείται για να καταλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας και των ρυθμίσεων του υπολογιστή-στόχου κάτι που μετατρέπει τον υπολογιστή σε μια αργή και άχρηστη μηχανή. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες εκδόσεις του Skype virus που χρησιμοποιούνται για να υποκλέπτουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

Ο τρόπος με τον οποίο διεισδύει στο σύστημα ενός υπολογιστή βασίζεται στην ικανότητά του να πείσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας του Skype να κλικάρει πάνω στον κακόβουλο σύνδεσμό του. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει επιτυχία καθότι στα μέσα του Απριλίου 2013, η ταχύτητα διάδοσής του έφτασε ακόμα και τα 2000 clicks/ώρα.

Αν και πρακτικά είναι αδύνατον να μην καταλάβει κάποιος ότι ο υπολογιστής του έχει χάσει σημαντικό μέρος της ταχύτητάς του σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο τα περισσότερα anti-virus και anti-spyware προγράμματα συνεχίζουν να μη μπορούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο ιό. Ωστόσο, πρέπει όπως και δήποτε να προσπαθήσετε, σε περίπτωση που χρειαστεί, να απαλλάξετε τον υπολογιστή σας από την παρουσία του κακόβουλου Skype virus.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ SKYPE VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως είναι προφανές, το Skype virus διαδίδεται μέσω του Skype network.

Εάν θέλετε να αποφύγετε πιθανή διείσδυσή του, θα πρέπει να αγνοήσετε παντελώς όλα τα ανόητα μηνύματα, που προέρχονται από ‘φίλους’ σας, του στυλ ‘lol is this your new profile pic?’ (Χαχαχα είναι αυτή πραγματικά η νέα σου προφίλ φωτογραφία? ), ‘This is a very nice photo of you’ (Αυτή είναι μια πολύ όμορφη φωτογραφία σου) και άλλα παρόμοια, και φυσικά ποτέ δεν πρέπει να κλικάρετε τον σύνδεσμο που συνήθως ακολουθεί/εμπεριέχεται στο συγκεκριμένο μήνυμα. Επίσης, μερικές εκδόσεις του Skype virus προσπαθούν όχι μόνο να πείσουν τον χρήστη να κλικάρει τον σύνδεσμο, αλλά επίσης να προβεί και σε εκτέλεσή του. Το αρχείο αυτό συνήθως χρησιμοποιεί το όνομα ‘funnypicture.jpg.exe’, αλλά όμως μπορεί να υπάρχουν και άλλα ονόματα που μπορεί να χρησιμοποιεί για να ξεγελάσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.

Το Skype virus τρέχει σε υψηλή προτεραιότητα, οπότε είναι δύσκολο να μη συνειδητοποιήσετε τη διείσδυσή του. Εάν λοιπόν η ταχύτητα του συστήματος έχει μειωθεί δραματικά, καλό θα ήταν να το ελέγξετε για την πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον Skype virus. Θα σας συνιστούσαμε να αφαιρέσετε τη συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή άμεσα για να αποφύγετε τυχόν περισσότερα προβλήματα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ SKYPE VIRUS?

Ίσως η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από τον Skype virus είναι οι σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος. Προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα δύο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter 5Combo Cleaner, Reimage .

Tα προγράμματα αυτά θα σας βοηθήσουν επίσης να αφαιρέσετε και μολυσμένα αρχεία (συμπεριλαμβανόμενων και αυτών που ανήκουν στον Skype virus) από τον υπολογιστή σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Skype virus
Στιγμιότυπο του Skype virusΣτιγμιότυπο του Skype virus

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Skype:

Αφαίρεση Skype χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Skype

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Skype.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Skype χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Skype. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Skype έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Skype κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-skype-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες