Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

Sirius Win 8 Antivirus 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Sirius Win 8 Antivirus 2014?

Το Sirius Win 8 Antivirus 2014 είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως ψευδές/παραπλανητικό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Προέρχεται από μια πολύ κακόφημη και μεγάλη οικογένεια κακόβουλων και παραπλανητικών προγραμμάτων γνωστή ως Braviax. Όλοι οι ιοί που ανήκουν σε αυτή την οικογένεια μοιράζονται το ίδιο GUI. Επίσης, εμφανίζουν σχεδόν ίδιες ειδοποιήσεις και οι αναφορές τους σχετίζονται σχεδόν με τα ίδια ζητήματα ασφάλειας συστήματος. Αυτό φυσικά γίνεται για να αναγκάσουν τους χρήστες, μέσω παραπλανητικών μεθόδων εκφοβισμού, να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος, γιατί νομίζουν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς.

Όπως όμως συμβαίνει με τη δοκιμαστική έκδοση του Sirius Win 8 Antivirus 2014, έτσι και η πλήρης του έκδοση αδυνατεί να αφαιρέσει τους δήθεν ιούς που αναφέρονται στις ειδοποιήσεις του. Επομένως, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι το να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος ισοδυναμεί με χάσιμο των χρημάτων σας. Και δεν είναι μόνο ότι θα αγοράσετε κάτι το οποίο θα σας είναι πρακτικά άχρηστο, αλλά επίσης μπορεί να εκθέσετε τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα της πιστωτικής κάρτας που θα χρησιμοποιήσετε για τη συναλλαγή, όπως πχ. κωδικός πρόσβασης και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, και να τα κάνετε προσβάσιμα σε τρίτους, οι οποίοι δυστυχώς είναι κυβερνο-εγκληματίες (hackers).

Σε περίπτωση τώρα που κάνατε το λάθος και προβήκατε σε αγορά, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το χρηματοπιστωτικό οργανισμό έκδοσης της πιστωτικής σας κάρτας και να τους ενημερώσετε σχετικά. Επίσης, θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα τον ιό Sirius Win 8 Antivirus 2014 από το σύστημα, γιατί όσο αυτό βρίσκεται εγκαταστημένο εκεί είναι σίγουρο ότι θα σας δημιουργήσει κι άλλα σοβαρά προβλήματα που θα εκθέσουν σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, όπως πχ σημαντικές επιβραδύνσεις, πρόσβαση τρίτων σε ευαίσθητα κι απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, επιπλέον διεισδύσεις ιών, κτλ.

Για να μπορέσετε να διασφαλίσετε την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε σαφώς και θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένο πάντα ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνετε τακτικά το anti-spyware σας, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι αυτό θα σας προστατεύει αποτελεσματικά όχι μόνο από τον ιό Sirius Win 8 Antivirus 2014 , αλλά και γενικότερα από τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές. Για εξαιρετικά αποτελέσματα εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το Reimage.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Sirius Win 8 Antivirus 2014 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διάδοσης αυτού του είδους των παραπλανητικών και κακόβουλων προγραμμάτων, έτσι ώστε αυτά να καταφέρνουν να διεισδύουν κρυφά κι αποτελεσματικά σε συστήματα υπολογιστών. Η πιο δημοφιλής τεχνική διάδοσης είναι μέσω ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων που μπορεί να σας εμφανιστούν όσο πλοηγείστε στο διαδίκτυο (συνήθως σε κάποιο ύποπτο ιστότοπο) και οι οποίες θα προσπαθήσουν να σας δελεάσουν προσφέροντας σας δήθεν ‘δωρεάν σάρωση’. Φυσικά, δεν υπάρχει ‘δωρεάν σάρωση’.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να μολυνθεί το σύστημα του υπολογιστή σας από διεισδύσεις ψευδών/παραπλανητικών anti-spywares (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), ψευδείς PC optimizers (λογισμικά βελτιστοποίησης απόδοσης συστημάτων υπολογιστή), κι άλλων ειδών κυβερνο-απειλές, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να κλικάρετε σε αυτού του είδους τις ύποπτες ειδοποιήσεις και διαφημίσεις. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε σε διαφημίσεις που θα σας προσφέρουν δήθεν δωρεάν αναβαθμίσεις/ενημερώσεις εφαρμογών που έχετε εγκαταστημένες στον υπολογιστή σας, όπως πχ. Java, Flash Player, FLV Player , κλπ.

Σε περίπτωση που σας εμφανιστεί μια τέτοια ειδοποίηση ή διαφήμιση κατά τη διάρκεια των πλοηγήσεών σας στο διαδίκτυο, τότε σαφώς και θα πρέπει να την αγνοήσετε γιατί είναι ξεκάθαρο πως είναι ψευδής και παραπλανητική. Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσετε αν κάποια από τις εφαρμογές σας χρειάζεται ενημέρωση/αναβάθμιση είναι να επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της εκάστοτε εφαρμογής και να το τσεκάρετε εκεί. Ούτως ή άλλως, κάθε νόμιμη εφαρμογή προσφέρει τις λήψεις ενημέρωσης/αναβάθμισης που απαιτούνται από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Εάν ο ιός Sirius Win 8 Antivirus 2014 καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα αρχίσει να εμφανίζει άμεσα ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις που θα αναφέρουν σχετικά με διάφορες δήθεν κυβερνο-απειλές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο χρήστης-θύμα θα δει να του εμφανίζονται ειδοποιήσεις, όπως οι παρακάτω:

System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan

Sirius Win 8 Antivirus 2014 has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Sirius Win 8 Antivirus 2014 Alert
System Hacked!
Unknown program is scanning your system registry right now! Identity theft detected.

Εάν δείτε να σας εμφανίζονται αυτού του είδους οι ειδοποιήσεις, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης νόμιμων κι αξιόπιστων anti-virus ή anti-spyware προγραμμάτων. Για ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα σε περίπτωση που σας εμφανιστεί, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Sirius Win 8 Antivirus 2014 virus?

Εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από τον ιό Sirius Win 8 Antivirus 2014, τότε θα πρέπει να τον αφαιρέσετε ΑΜΕΣΑ! Για να το κάνετε αυτό γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφαλή τρόπο, σας συνιστούμε να επιλέξετε AΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ και να αποφύγετε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τον ιό με χειροκίνητο τρόπο.

Στην περίπτωση της αυτόματης επιλογής αφαίρεσης αρκεί να κατεβάσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), να τσεκάρετε ότι αυτό έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας. Εάν χρειάζεσθε λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με το πως να το κάνετε αυτό, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο.

Για να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Sirius Win 8 Antivirus 2014, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί πολύ απλά έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά σε αυτό και να το μόλυνε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Sirius Win 8 Antivirus 2014 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθειά σας εγκατάστασης ή ενεργοποίησης κάποιου νόμιμου κι αποτελεσματικού προγράμματος ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν λοιπόν δεν μπορέσετε να εγκαταστήσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ :

 1. Πηγαίντε στην οθόνη έναρξης των Windows 8 (Start Screen) και πληκτρολογήστε restore point (σημείο επαναφοράς) στο πεδίο Search (Αναζήτηση).
 2. click Settings (Ρυθμίσεις) -> Create a restore point (Δημιουργία σημείου επαναφοράς).
 3. Στην καρτέλα System Protection (Προστασία Συστήματος), επιλέξτε System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 4. Click Next (Επόμενο) για να δείτε τα σημεία επαναφοράς και αριστερό click στην καταχώρηση που επιθυμείτε.
 5. Τώρα, επιλέξτε Scan for affected programs (Σάρωση μολυσμένων προγραμμάτων) -> Close (Κλείσιμο) -> Next (Επόμενο) –> Finish (Τέλος).
 6. Με το που κάνει ο υπολογιστής σας reboot, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα έχετε τσεκάρει ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Click Windows key και πηγαίντε στην κάτω δεξιά γωνία.
 2. Επιλέξτε Settings (Ρυθμίσεις)-> Change PC Settings (Αλλαγή Ρυθμίσεων Υπολογιστή) -> General (Γενικά).
 3. Click Restart Now (Επανεκκίνηση Τώρα) κάτω από το Advanced Startup (Προηγμένη Εκκίνηση).
 4. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot (Αντιμετώπιση Προβλημάτων) -> Advanced Options (Προηγμένες Επιλογές) -> Startup Settings (Ρυθμίσεις Εκκίνησης).
 5. Τώρα, επιλέξτε Restart (Επανεκκίνηση) και πατήστε F5.
 6. Ανοίξτε τον IE ή οποιοδήποτε άλλο web browser επιθυμείτε και εισάγετε αυτό το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe
 7. Κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και τρέξτε το για να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο πρόγραμμα ή αρχείο μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξρωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν τον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, χρησιμοποιήστε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε στον μολυσμένο υπολογιστή τη μονάδα αποθήκευσης στην οποία μεταφέρατε το anti-spyware πρόγραμμα, εγκαταστήστε και τρέξτε το.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-sirius-win-8-antivirus-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες