Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

Sirius Win 7 Antivirus 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Sirius Win 7 Antivirus 2014?

Το Sirius Win 7 Antivirus 2014 είναι ένας επικίνδυνος ιός ο οποίος ανήκει στην γνωστή και κακόφημη οικογένεια malwares (γενικότερα κακόβουλων λογισμικών), την οποία μπορεί να τη βρείτε με ονόματα, όπως πχ. Braviax, FakeRean, Rogue.FakeRean-Braviax, κτλ. Ωστόσο, ασχέτως ονόματος, η ουσία παραμένει η ίδια. Πρόκειται για επικίνδυνα προγράμματα.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτών των κακόβουλων προγραμμάτων είναι ότι έχουν δημιουργηθεί για να αποκτούν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των χρηστών-θυμάτων. Και το καταφέρνουν αυτό χρησιμοποιώντας μια πολύ απλή τεχνική – εμφανίζουν αναφορές σχετικά με δήθεν διεισδύσεις επικίνδυνων ιών στο σύστημα-στόχο και κατόπιν παρουσιάζουν ως ιδανική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα την αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος από τον χρήστη-θύμα, έτσι ώστε το σύστημα του υπολογιστή του να καθαρίσει από τις δήθεν κακόβουλες διεισδύσεις που εμφανίζονται στις αναφορές αυτές.

Αν πιστεύτετε ότι με την αγορά της πλήρους έκδοσης θα λυθούν τα προβλήματά σας σε περίπτωση που σας εμφανίστηκαν αναφορές που σχετίζονται με το Sirius Win 7 Antivirus 2014, τότε δυστυχώς θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι το μόνο που θα καταφέρετε είναι να μη σας εμφανίζονται πλέον αυτές οι αναφορές διεισδύσεων ιών, διεισδύσεις οι οποίες εξ αρχής δεν υπήρξαν ποτέ. Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μια ξεκάθαρη απάτη μέσω τακτικών εκφοβισμού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι χρήστες προτίμησαν να αφαιρέσουν αυτούς τους ‘ιούς’ χειροκίνητα. Θα σας συμβουλεύαμε να μη μπείτε στον πειρασμό να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση, γιατί το πιο πιθανόν είναι να δημιουργήσετε σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητα του συστήματος του υπολογιστή σας.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε σάρωση του συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Sirius Win 7 Antivirus 2014 από τον υπολογιστή σας. Για να έχετε εξαίρετα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Reimage. Μη ξεχάσετε με το που το κατεβάσετε να τσεκάρετε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, ενδέχεται να μη μπορέσει να εντοπίσει και να αφαιρέσει τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές που μπορεί να κρύβονται στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Sirius Win 7 Antivirus 2014 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Sirius Win 7 Antivirus 2014 μπορεί να μολύνει μόνο τους υπολογιστές που έχουν εγκαταστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows 7. Ωστόσο, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε διαφορετική έκδοση των Windows αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, γιατί κυκλοφορούν πολλοί παρόμοιοι ιοί που μπορούν να διεισδύσουν με ευκολία στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Αυτού του είδους τα ψευδή/παραπλανητικά anti-spyware (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) με το που καταφέρουν να διεισδύσουν και να εγκαταστηθούν στο σύστημα του υπολογιστή σας, μεταφέρουν διάφορα αρχεία τους και καταχωρήσεις μητρώου (registry entries). Επίσης, ενεργοποιούνται κάθε φορά που κάνει reboot ο υπολογιστής και με το τρόπο αυτό εμφανίζουν τις ψευδείς/παραπλανητικές αναφορές τους σχετικά με δήθεν επικίνδυνες διεισδύσεις ιών. Σας προτείνουν τρόπους αφαίρεσης των ‘ιών’ αυτών, φυσικά κατόπιν αδράς αμοιβής για την απόκτηση της πλήρους έκδοσης του προγράμματος.

Εάν λοιπόν δεν θέλετε να χάσετε τα λεφτά σας, ευαίσθητα κι απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ή γενικότερα να αντιμετωπίσετε πληθώρα προβλημάτων, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του Sirius Win 7 Antivirus 2014 ή άλλων κακόβουλων προγραμμάτων.

Ο ιός αυτό καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών με τον ίδιο τρόπο που ακολουθούν κι άλλα παρόμοια ψευδή/παραπλανητικά anti-spywares (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Μπορεί να διεισδύσει εύκολα στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που κατεβάσετε κάποια μολυσμένη επισύναψη, κλικάρετε κάποια ύποπτη αναδυόμενη διαφήμιση ή επισκεφτείτε κάποιον ύποπτο κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο. Επομένως, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με emails που φαίνονται ύποπτα ή ο αποστολέας τους σας είναι άγνωστος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτά τα emails προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα ότι έχουν σταλθεί από γνωστές εταιρίες και εμπεριέχουν αναφορές ότι δήθεν έχετε παραλείψει κάποια δόση ή πληρωμή, κτλ. Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις διαφημίσεις που υπόσχονται να κατεβάσουν δωρεάν στον υπολογιστή σας αναβαθμίσεις/ενημερώσεις δημοφιλών εφαρμογών που χρησιμοποιείτε, όπως πχ. Java, Flash Player, κλπ. Το μόνο που θα καταφέρετε να κατεβάσετε είναι άγνωστος αριθμός ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων τα οποία θα διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σας χωρίς φυσικά την έγκριση κι επίγνωσή σας.

Εάν λοιπόν άρχισαν να σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις όπως η παρακάτω, τότε θα σας συνιστούσαμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο εγχειρίδιο αφαίρεσης του Sirius Win 7 Antivirus 2014:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Sirius Win 7 Antivirus 2014 ?

Εάν λοιπόν σας εμφανίζονται αυτού του είδους οι ειδοποιήσεις, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε τον υπολογιστή σας για τον ιό Sirius Win 7 Antivirus 2014. Επιλέξτε AΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ και το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), να τσεκάρετε αν έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας.

Εάν θέλετε, τότε μπορείτε να διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που εμπεριέχονται σε αυτό το εγχειρίδιο. Για να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Sirius Win 7 Antivirus 2014, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούν να εντοπίσουν με ευκολία και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο αρχείο ή πρόγραμμα, συμπεριλαμβανόμενων και των καταλοίπων που μπορεί να προσπαθήσουν να αφήσουν, από το σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, το Sirius Win 7 Antivirus 2014 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης κάποιου αξιόπιστου προγράμματος ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν λοιπόν δεν μπορείτε να κατεβάσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Click Start (Έναρξη)-> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Με το που εμφανιστεί το παράθυρο Restore system files and settings (Επαναφορά αρχείων και ρυθμίσεων συστήματος), επιλέξτε Next (Επόμενο).
 3. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο).
 4. Click Finish (Τέλος) για να επιβεβαιώσετε και περιμένετε μέχρι να κάνει ο υπολογιστής reboot.
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage , τσεκάρετε εάν έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή σας
 2. Με το που γίνει λειτουργικός ο υπολογιστής σας, αρχίστε να πατάτε το F8 συνεχόμενα έως ότου εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Επιλογές Boot)..
 3. Εδώ, επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση) και πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Τώρα, δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο web browser επιθυμείτε κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν ζητηθεί).
 6. Εισάγετε αυτό τον σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Τρέξτε το και αφήστε το να αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο αρχείο ή πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ :

Εάν έχετε κι άλλο λογαριασμό (επισκέπτη/guest), τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος από αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε και να κατεβάσετε το Reimage έτσι ώστε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts and Family Safety (Λογαριασμοί Χρήστων και Οικογενειακή Ασφάλεια) .
 2. Με το που εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Add or Remove User Accounts (Προσθαφαίρεση Λογαριασμών Χρηστών) -> Guest Account (Λογαριασμός Επισκέπτη).
 3. Τώρα, click Turn On (Ενεργοποίηση) και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας
 4. Περιμένετε έως ότου δείτε την οθόνη Windows log on κι επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) με αυτό το τρόπο θα μπορέσετε να κατεβάσετε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) στον μολυσμένο υπολογιστή σας.

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλον υπολογιστή που να μην έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από την παρουσία κακόβουλων διεργασιών στο σύστημα του υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες βήμα προς βήμα που εμπεριέχονται σε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε την μονάδα αποθήκευσης όπου μεταφέρατε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) και τρέξτε το.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Sirius Win 7 Antivirus 2014
Στιγμιότυπο του Sirius Win 7 Antivirus 2014

Σχετικά με συντάκτη

Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-sirius-win-7-antivirus-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες