Βαθμός σοβαρότητας:  
  (94/100)

Sirius Vista Antivirus 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Sirius Vista Antivirus 2014?

Το Sirius Vista Antivirus 2014 είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο σαφώς και θα πρέπει να αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε, γιατί ο κύριος σκοπός του είναι να αποκτήσει διαδικτυακή πρόσβαση στο πορτοφόλι σας και μόνο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το κακόβουλο αυτό πρόγραμμα θα προσπαθεί να σας πείσει ότι ο υπολογιστής σας έχει δήθεν μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς, έτσι ώστε να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι μοιάζει με ένα αυθεντικό και ιδιαιτέρως αξιόπιστο επαγγελματικό πρόγραμμα ασφάλειας. Ωστόσο, η εμφάνισή του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πληθώρα των ύποπτων και κακόβουλων δραστηριοτήτων με την εμφάνιση των οποίων συνδέεται. Με άλλα λόγια, η εμφάνιση και η πρώτη πολύ θετική εντύπωση που μπορεί να δημιουργήσει στον χρήστη-θύμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας παραπλανητικός τρόπος για να ωθήσει τον χρήστη-θύμα στη χρησιμοποίησή του.

Το πρώτο ενδεικτικό σημάδι που φανερώνει ότι το πρόγραμμα αυτό είναι επικίνδυνο είναι ο τρόπος με τον οποίο διαδίδεται στο διαδίκτυο. Και το λέμε αυτό, γιατί τα αξιόπιστα εργαλεία ασφάλειας δε διαδίδονται μέσω παραπλανητικών/ύποπτων μεθόδων, σε αντίθεση με το Sirius Vista Antivirus 2014 το οποίο μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας από το πουθενά. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, προβαίνει δήθεν σε σάρωση συστήματος και κατόπιν εμφανίζει αναφορές που δείχνουν ότι δήθεν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς. Κατόπιν δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι τα αποτελέσματα των σαρώσεων αυτών είναι κατασκευασμένα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτως ή άλλως αυτές οι δήθεν σαρώσεις είναι εικονικές και σκοπό έχουν να σας παραπλανήσουν, να σας εκφοβίσουν και να σας πείσουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος αυτού.

Εάν κάνετε το λάθος και μπείτε στον πειρασμό να κλικάρετε στο κουμπί ‘Fix now’ (Διόρθωση Τώρα), τότε θα ανακατευθυνθείτε προς τον ιστότοπο της εφαρμογής όπου και θα σας ζητηθεί να αγοράσετε το κλειδί της πλήρους του έκδοσης. Εάν σας προταθεί να την αγοράσετε, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχτείτε. Και το λέμε αυτό, γιατί η εφαρμογή αυτή όχι μόνο θα σας είναι παντελώς άχρηστη, αλλά θα χάσετε και τα λεφτά για να την αγοράσετε και ίσως το χειρότερο όλων θα είναι ότι θα μοιραστείτε τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για την εκτέλεση της συγκεκριμένης διαδικτυακής συναλλαγής με online scammers. Επιπρόσθετα, έαν εν τέλει προβείτε στην αγορά της πλήρους έκδοσης του Sirius Vista Antivirus 2014 , αυτό θα σταματήσει να εμφανίζει τις ‘σαρώσεις’ του και τις ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις του, ωστόσο όμως, θα κρυφτεί στο παρασκήνιο του συστήματος του υπολογιστή σας από όπου θα ενεργοποιεί πληθώρα ύποπτων δραστηριοτήτων, όπως λήψεις κακόβουλων προγραμμάτων και υποκλοπές των προσωπικών σας δεδομένων χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας.

Επομένως, εάν εν τέλει το κακόβουλο αυτό πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει/εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας και θέλετε να αποφύγετε σωρία σοβαρών προβλημάτων που εν δυνάμει μπορεί να γίνουν κι επικίνδυνα, τότε σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Sirius Vista Antivirus 2014 ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το Sirius Vista Antivirus 2014 είναι μια κακόβουλη εφαρμογή η οποία δε θα ζητήσει ΠΟΤΕ την έγκρισή σας για να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Επομένως, εάν θέλετε να κρατήσετε την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος και τα χρήματά σας ασφαλή, τότε σαφώς και θα πρέπει να πάρετε μέτρα προστασίας, με πρώτο και κύριο την εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-spyware (λογισμικού προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Σε περίπτωση που καταφέρει αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε υπάρχει η πιθανότητα να κρυφτεί στο σύστημα του υπολογιστή σας για αρκετές μέρες χωρίς να δώσει κανένα απολύτως σημάδι ύπαρξης. Ωστόσο, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσει να εμφανίζει ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις συστήματος και ειδοποιήσεις ασφάλειας, όπως οι παρακάτω:

Sirius Vista Antivirus 2014 Alert
System Hacked!
Unknown program is scanning your system registry right now! Identity theft detected.

Security Breach!
Beware! Spyware infection was found. Your system security is at risk. Private information may get stolen, and your PC activity may get monitored. Click for an anti-spyware scan.

Αν δείτε να σας εμφανίζονται αυτού του είδους οι σαρώσεις ή ειδοποιήσεις, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να αφαιρέσετε αυτό τον ιό από τον υπολογιστή σας. Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις απρόσκλητες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, τότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε να επισκέπτεστε παράνομους ιστότοπους, να ανοίγετε spam email και να κλικάρετε σε ειδοποιήσεις που μπορεί να σας εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων.

Αν και ο ιός Sirius Vista Antivirus 2014 έχει τη δυνατότητα να μολύνει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista , ωστόσο οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι υπάρχουν πολλοί κλώνοι του προγράμματος αυτού που ουσιαστικά μπορεί να μολύνουν οποιοδήποτε δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, όπως πχ. Sirius Win 8 Protection 2014, Sirius Win 7 Protection 2014, Sirius XP Antivirus 2014 , κλπ. Επομένως, πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο και να αποφεύγετε να κλικάρετε ό,τι σας φαίνεται ύποπτο, άγνωστο ή πολύ καλό για να είναι αληθινό!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ SIRIUS VISTA ANTIVIRUS 2014 ?

Εάν λοιπόν σας εμφανίζονται αυτού του είδους σαρώσεις/ειδοποιήσεις, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε τον υπολογιστή σας για τυχόν παρουσία του Sirius Vista Antivirus 2014. Επιλέξτε AΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ κατεβάζοντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Όταν το κατεβάσετε, μη ξεχάσετε να τσεκάρετε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και κατόπιν προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Εάν χρειάζεσθε λεπτομερείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε και με ποια σειρά, τότε διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο.

Για να μπορέσετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο τον ιό Sirius Vista Antivirus 2014, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage και Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούν να εντοπίσουν με ευκολία και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη κυβερνο-απειλή που μπορεί να εκθέσει την ασφάλεια εύρυθμης λειτουργίας και ασφάλειας του συστήματος του υπολογιστή και των προσωπικών σας δεδομένων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, το Sirius Vista Antivirus 2014 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια εγκατάστασης ή ενεργοποίησης νόμιμων κι αξιόπιστων προγραμμάτων ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορείτε να κατεβάσετε ή να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω εναλλακτικές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Click Start (Έναρξη) -> All Programs (Όλα τα Προγράμματα) -> Accessories (Βοηθήματα) -> System Tools (Εργαλεία Συστήματος) -> System Restore (Επαναφορά Συστήματος).
 2. Με το που εμφανιστεί το παράθυρο Restore system files and settings (Επαναφορά αρχείων και ρυθμίσεων συστήματος), επιλέξτε Next (Επόμενο).
 3. Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς που επιθυμείτε και click Next (Επόμενο) .
 4. Click Finish (Τέλος) για να επιβεβαιώσετε και περιμέντε έως ότου κάνει ο υπολογιστής σας reboot.
 5. Τώρα, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει εγκαταστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Restart (Επανεκκίνηση) τον υπολογιστή σας
 2. Με το που αρχίσει να λειτουργεί ο υπολογιστής σας, αρχίστε να πατάτε το κουμπί F8 συνεχόμενα έως ότου σας εμφανιστεί η οθόνη Advanced Boot Options (Προηγμένες Επιλογές Βοοt).
 3. Εδώ, επιλέξτε Safe Mode with Networking (Ασφαλής λειτουργία με Δικτύωση) και πατήστε Enter.
 4. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που συνδέεστε και στην κανονική λειτουργία των Windows
 5. Δεξί click στον IE ή οποιοδήποτε άλλο browser κι επιλέξτε Run As (Εκτέλεση Ως) ή Run As administrator (Εκτέλεση ως Διαχειριστής). Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν σας ζητηθεί).
 6. Εισάγετε αυτό το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων: http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Εγκαταστήστε και τρέξτε το για να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη εφαρμογή μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΓΙΑ ΣΑΡΩΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ:

Εάν έχετε κι άλλο λογαριασμό (guest, επισκέπτη), τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος μέσω αυτού του λογαριασμού. Αρκεί να συνδεθείτε και να κατεβάσετε το Reimage το οποίο και θα αναλάβει τη σάρωση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό επισκέπτη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Click Start (Έναρξη)-> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) κι επιλέξτε User Accounts and Family Safety (Λογαριασμοί Χρηστών και Οικογενειακή Ασφάλεια).
 2. Με το που σας εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Add or Remove User Accounts(Προσθαφαίρεση Λογαριασμών Χρηστών)-> Guest Account (Λογαριασμός Επισκέπτη).
 3. click Turn On (Ενεργοποίηση) και κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας
 4. Με το που σας συνδεθεί το παράθυρο σύνδεσης στα Windows επιλέξτε Guest account (Λογαριασμός Επισκέπτη) και κατεβάστε το προτεινόμενο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

4. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε άλλον υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από τον ιό και κατεβάστε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Αφού ολοκληρώσετε, μεταφέρετε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες που μολύνουν τον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε τη μονάδα αποθήκευσης στον μολυσμένο υπολογιστή και μεταφέρετε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) έτσι ώστε να εγκατασταθεί και να αναλάβει τον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση οποιασδήποτε κακόβουλης ή ανεπιθύμητης εφαρμογής μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα και να το μόλυνε.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-sirius-vista-antivirus-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες