Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού ShopperMaster

12

Το ShopperMaster είναι ένα ενδεχομένως ανεπιθύμητο πρόγραμμα, το οποίο θεωρητικά βοηθάει τους χρήστες να ενημερωθούν σχετικά με τις πιο πρόσφατες εκπτώσεις, κουπόνια, προσφορές, κτλ.

Αν και σε γενικές γραμμές δε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν κάνει κάτι τέτοιο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ωστόσο δε μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι δε θα φτάσετε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσετε συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών διαφημίσεων στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Για αυτόν τον λόγο, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας τον χαρακτηρίζουν ως  ‘adware’.

Σε αυτό το σημείο, καλό θα ήταν να σας επισημάνουμε ότι με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, το  ShopperMaster έχει τη τάση να καταλάμβάνει άμεσα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των  web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα του υπολογιστή σας. Με το που συμβεί αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει να καταγράφει τις διαδικτυακές σας συνήθειες. Συνήθως, τέτοιου είδους προγράμματα ρυθμίζονται για να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με το ποιους ιστότοπους προτιμάει να επισκέπτεται ο χρήστης-θύμα, τι είδους δεδομένα καταχωρεί/δακτυλογραφεί σε αυτά, πόσο χρόνο περνάει σε κάθε ιστότοπο που επισκέπτεται και άλλες παρόμοιες λεπτομέρειες.

Εάν θέλετε να αποφύγετε την πιθανότητα εμφάνισης διαφημίσεων που σχετίζονται με το  ShopperMaster και να διασφαλίσετε το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων, τότε σαφώς και θα πρέπει να αποφεύγετε ό,τι σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Θα σας συνιστούσαμε να αφαιρέσετε άμεσα το συγκεκριμένο adware από το σύστημα του υπολογιστή σας σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτό εγκαταστάθηκε!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ  ShopperMaster ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ  ?

Το Shopper Master μπορεί να το κατεβάσει κάποιος από την επίσημη ιστοσελίδα του. Όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, παρουσιάζεται ως ένα πρόγραμμα που έχει τις δυνατότητες να βελτιώσει τη εμπειρία διαδικτυακής πλοήγησης των χρηστών ενημερώνοντάς τους σχετικά με τις πιο πρόσφατες προσφορές κι εκπτώσεις.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρησιμοποιεί και ‘πλάγιες’ μεθόδους διάδοσης, κυριότερη των οποίων είναι να κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων εφαρμογών κι αρχείων των οποίων η λήψη προσφέρεται δωρεάν.

Για να αποφύγετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να βιώσετε ανακατευθύνσεις που σχετίζονται με το  ShopperMaster και εν τέλει να θέσετε την ασφάλεια του υπολογιστή σας σε ρίσκο, τότε καλό θα ήταν να προσέχετε τι αποφασίζετε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει πάντα να επιλέγετε  Custom (Προσαρμοσμένη) ή  Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης, έτσι ώστε να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που με αυτοματοποιημένο τρόπο μπορεί να είναι τικαρισμένα και να αναφέρονται σε ‘έγκρισή’ σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, μέσα στις οποίες μπορεί να συμπεριλαμβάνεται και το  ShopperMaster virus.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ  ShopperMaster?

Εάν, κατά τη διάρκεια πλοήγησής σας στο διαδίκτυο, διαπιστώσατε την εμφάνιση διαφημίσεων που σχετίζονται με το ShopperMaster, τότε αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημά σας έχει προσβληθεί από κάποιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το αφήσετε εκεί, καθώς όσο υπάρχει στο σύστημα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστείας/ασφάλειας ιστότοπους, καθώς επίσης και να παρατηρήσετε σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες συστήματος και πλοήγησης, καθώς και πληθώρα άλλων δυσάρεστων καταστάσεων.

Για αυτό τον λόγο θα σας συνιστούσαμε να αφαιρέσετε άμεσα το  ShopperMaster virus από το σύστημα ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

Μπορείτε να αφαιρέσετε το ShopperMaster αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του ShopperMaster virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του ShopperMaster virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης ShopperMaster virus. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του ShopperMaster virus (2014-08-25)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του ShopperMaster virus (2014-08-25)
Στιγμιότυπο του ShopperMaster virus
Στιγμιότυπο του ShopperMaster virus
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού ShopperMaster
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση ShopperMaster από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το ShopperMaster και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το ShopperMaster ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το ShopperMaster ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το ShopperMaster και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ShopperMaster.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το ShopperMaster και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του ShopperMaster .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το ShopperMaster και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ShopperMaster.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση ShopperMaster από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ShopperMaster ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ShopperMaster.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του ShopperMaster virus

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα ShopperMaster υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook