Βαθμός σοβαρότητας:  
  (15/100)

Απομάκρυνση Security Warning (Fake) (Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών)

από Lucia Danes - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι συμβαίνει όταν το ανεπιθύμητο λογισμικό Security Warning (Fake) καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Το Security Warning (Fake) malware σχετίζεται με το OS Firewall (OSFirewall.exe), και δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ψευδές και παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ‘malware’. Με το που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εφαρμόζει τακτικές εκφοβισμού (βλ. scareware) ώστε να καταφέρει να παραπλανήσει και να πείσει τον χρήστη-θύμα ότι το σύστημά του έχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας εμφανίζοντας συχνά ψευδή/παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα ασφάλειας. Μάλιστα, τα μηνύματα αυτά υποστηρίζουν ότι το σύστημα έχει μολυνθεί από κάποιο σοβαρό ιό που δε μπορεί να αντιμετωπίσει το λογισμικό ασφάλειας OS Firewall.

Ακούγεται παρατραβηγμένο, έτσι δεν είναι? Και όμως, υπάρχουν πολλοί χρήστες που τρομοκρατούνται όταν τους εμφανίζονται δήθεν προειδοποιητικά μηνύματα ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και ότι δήθεν κινδυνεύουν απόρρητα προσωπικά τους δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικά στοιχεία συνδέσεων σε λογαριασμούς, προσωπικό ιστορικό Facebook λογαριασμού και chats, ιστορικό Skype συνομιλιών, κτλ.

Security Warning (Fake) scam pop-up message

Η κακόβουλη διεργασία που στέλνει αυτές τις παραπλανητικές ειδοποιήσεις ονομάζεται OSFirewall.exe. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψετε το περιεχόμενο αυτών των παραπλανητικών ειδοποιήσεων! Φυσικά, ΜΗ καλέσετε τον αριθμό που προτείνουν να καλέσετε. Διαφορετικά, θα σας ‘ψαρέψουν’ και θα σας κάνουν να αποκαλύψετε, χωρίς να καταλάβετε, διάφορα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα με τη βοήθεια των οποίων μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση κι έλεγχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορεί να πέσετε στην παγίδα και να χρεωθείτε πολύ περισσότερο από όσο πιστεύετε.

Μη πιστέψετε τίποτα από όσα λένε ή γράφουν! Μη γίνετε θύμα τους! Ξεφορτωθείτε το OS Firewall malware αμέσως μόλις το εντοπίσετε! Για να τα καταφέρετε σίγουρα και με ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο λογισμικό ασφάλειας, Reimage Reimage Cleaner Intego.

Πώς κατάφερε το Security Warning (Fake) να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Τα κακόβουλα λογισμικά τύπου Malware, όπως πχ. το OS Firewall, καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά με διάφορους τρόπους. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εγκαθίστανται σε συστήματα υπολογιστών μέσω ψευδών/παραπλανητικών ενημερώσεων λογισμικών που μπορεί κανείς να βρει σε ύποπτους/κακόβουλους ιστότοπους.

Είμαστε σίγουροι ότι σας έχουν εμφανιστεί ψευδή/παραπλανητικά μηνύματα δήθεν ενημερώσεων Java. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε ποιες από αυτές τις ενημερώσεις είναι ψευδείς και ποιες είναι αυθεντικές. Οι ψευδείς/παραπλανητικές ενημερώσεις εμφανίζονται από το πουθενά ως αναδυόμενα παράθυρα ή εμφανίζονται ως διαφημίσεις ή μπάνερς σε ύποπτες/κακόβουλες ιστοσελίδες. Σε καμιά περίπτωση μη κάνετε λήψη αυτών των δήθεν ενημερώσεων. Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από τα προγράμματά σας χρειάζεται ενημέρωση, σας συμβουλεύουμε να την κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του κάθε προγράμματος χωριστά.

Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το OS Firewall έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο.

Για αυτό τον λόγο, κάθε φορά που θέλετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε.

Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε οποιοδήποτε προτικαρισμένο κουτάκι μπορεί να εμφανιστεί κατά την λήψη και το οποίο θα αναφέρεται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Εάν πιστεύετε ότι αυτό το δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα έχει καταφέρει να ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας, τότε πηγαίντε στη σελίδα 2 για να μάθετε πως μπορείτε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το OS Firewall?

Στην περίπτωση που άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται ψευδείς/παραπλανητικές ειδοποιήσεις Security Warning (Fake), τότε πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε άμεσα κι ολοκληρωτικά τον ιό OS Firewall virus.

Οι ειδικοί στη διαδικτυακή ασφάλεια και συστήματα υπολογιστών συνιστούν να αφαιρείτε τα malware με αυτόματο τρόπο. Για περιπτώσεις όπως αυτές, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage Reimage Cleaner Intego (Windows OS) ή Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Windows και Mac OS). Αναλόγως αν χρησιμοποιείτε PC ή Mac, επιλέξτε το κατάλληλο πρόγραμμα για το λειτουργικό σας σύστημα, εγκαταστήστε το, και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα κι αρχείο μπορεί να ‘τρύπωσε’ στον υπολογιστή σας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-security-warning-fake.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με Security Warning (Fake)