Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Security Utility

από Lucia Danes - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SecurityUtility?

Το SecurityUtility ανήκει σε εκείνα τα προγράμματα που υπόσχονται ότι έχουν τη δυνατότητα να θωρακίσουν το σύστημα του υπολογιστή από ύποπτους/μολυσμένους ιστότοπους και διαδικτυακό phishing. Αυτό το αμφιβόλου αξιοπιστίας πρόγραμμα μπορεί να το κατεβάσει κάποιος από την επίσημη ιστοσελίδα του εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και επιφυλακτικοί μαζί του. Και το τονίζουμε αυτό, γιατί αρκετές από τις λειτουργίες του είναι ιδιαιτέρως ανεπιθύμητες και για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) ή PUP ( potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Αν και τεχνικά το SecurityUtility δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιός, ωστόσο η μέθοδος διάδοσής του μοιάζει πολύ με αυτή των ιών, καθώς έχει τη τάση να διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς την έγκριση και επίγνωση των χρηστών, εκτελώντας πληθώρα διεργασιών πίσω από την πλάτη τους. Κατόπιν δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ευθύνεται για εμφανίσεις διαφόρων εμπορικού τύπου προσφορών κάθε φορά που ο χρήστης πλοηγείται στο διαδίκτυο. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές θα δείτε να σας εμφανίζονται αρκετά ενδιαφέρουσες και καλά στοχευμένες διαφημίσεις, και αυτό θα συμβαίνει γιατί το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους διαφόρων ειδών προσωπικά σας δεδομένα που αφορούν κυρίως τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο ιός μπορεί να συλλέξει δεδομένα σας που ποικίλουν από IP διευθύνσεις, είδος και συχνότητα ιστότοπων που επισκέπτεστε, κριτήρια αναζήτησης, έως τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κτλ. Αυτά τα δεδομένα βοηθούν το πρόγραμμα να σας εμφανίζει βέλτιστα στοχευμένες διαφημίσεις αναλόγως του προφίλ σας.

Ως εδώ όλα καλά. Πρέπει όμως να γνωρίζετε επίσης ότι οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το SecurityUtility μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, τουλάχιστον αυτό δείχνουν πρόσφατες έρευνες και δοκιμές. Τα δωρεάν προγράμματα που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το διαδίκτυο, συνεργάζονται με τρίτους και για κερδοσκοπικούς λόγους έχει παρατηρηθεί ότι πολλά από αυτά μετέχουν ενεργά στη διάδοση ακόμα και κακόβουλων λογισμικών. Από τα παραπάνω μπορείτε να συμπεράνετε εύκολα ότι είναι προς το συμφέρον σας να αποφύγετε να κατεβάσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και σε περίπτωση που αυτό έχει ήδη εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα πρέπει να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ SecurityUtility ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Έχουμε παρατηρήσει ότι το SecurityUtility διαδίδεται συνήθως όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν και δοκιμαστικών εφαρμογών κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε σε πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Μάλιστα, διαπιστώσαμε ότι έχει πολλές ομοιότητες με τις adware (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων) εφαρμογές WebEnhance και WebCheck.

Αν και αυτά τα προγράμματα στοχεύουν Γερμανούς χρήστες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να διευρύνουν το φάσμα των στόχων τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αυτού του είδους τα adwares τροποποιούν συνεχώς τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους για να έχουν μέγιστα αποτελέσματα. Κατόπιν πρόσφατων ερευνών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ιστότοποι όπως πχ το securityutility.net δεν είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στους χρήστες, επομένως για να αλλάξουν αυτή την αρνητική εικόνα, οι δημιουργοί adware προγραμμάτων βρήκαν μια άλλη μέθοδο για να αυξήσουν την προβολή κι επισκέψιμότητα ιστότοπων όπως αυτός που αναφέραμε πιο πάνω. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως μέθοδος ‘bundling’. Η αρχή της μεθόδου αυτής είναι σχετικά απλή – οι λήψεις δωρεάν προγραμμάτων συνοδεύονται από συνοδευτικά πακέτα λήψης, τα οποία μπορεί να εμπεριέχουν διαφόρων ειδών επιπρόσθετες λήψεις, κυρίως τύπου browser επεκτάσεων, πρόσθετων και plug-ins, τα οποία κρύβονται με έξυπνο τρόπο και κατεβαίνουν κρυφά στο σύστημα-στόχο κατόπιν λήψης κι εγκατάστασης εκ μέρους του χρήστη του προγράμματος-φορέα.

Δεν χρειάζετε να ανησυχείτε. Υπάρχει τρόπος να μπλοκάρετε απρόσκλητες και κρυφές διεισδύσεις στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως αυτή που σχετίζεται με τον ιό SecurityUtility. ‘Ενας από τους πιο αξιόπιστους και αποτελεσματικούς τρόπους είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπείας). Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν αποφασίσετε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή από το διαδίκτυο, πόσο μάλλον όταν αυτή είναι δωρεάν ή δοκιμαστική. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάψετε να πατάτε ασυνείδητα το κουμπί ‘next’ (επόμενο) απλά και μόνο επειδή βαρίεστε ή βιάζεστε. Αντιθέτως, πρωτού προβείτε στην λήψη κι εγκατάσταση μιας δωρεάν εφαρμογής στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, θα πρέπει πρώτα να κάνετε μια καλή έρευνα σχετικά με το πόσο λειτουργική, αξιόπιστη και ασφαλής είναι η εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. Για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα, σημαντική βοήθεια μπορεί να σας προσφέρουν τα σχόλια και οι αξιολογήσεις χρηστών που την έχουν ήδη εγκαταστήσει και χρησιμοποιήσει. Επίσης, πολύ κατατοπιστικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End-user license agreement) της εφαρμογής, όπως πχ αν εμπεριέχει συνοδευτικά πακέτα λήψης.

Αν εν τέλει αποφασίσετε να προχωρήσετε σε λήψη κι εγκατάσταση, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης για να έχετε καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Αυτές οι έξυπνες κι απλές συμβουλές πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν ιδιαιτέρως να αποφύγετε αυτού του είδους τις απρόσκλητες και κρυφές διεισδύσεις adwares και ιών στο μέλλον.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ SecurityUtility ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Εάν σας εμφανίζονται συνεχώς ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις που σχετίζονται με το SecurityUtility μετατρέποντας τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις σε μια ιδιαιτέρως εκνευριστική εμπειρία, τότε θα πρέπει να δράσετε και να αφαιρέσετε αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα από το σύστημα του υπολογιστή σας. Και η αφαίρεσή του δεν είναι δύσκολη. Απλά, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Security Utility
Στιγμιότυπο του Security Utility

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Security Utility:

Αφαίρεση Security Utility από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Security Utility και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Security Utility ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Security Utility από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Security Utility ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Security Utility από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Security Utility και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Security Utility. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Security Utility από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Security Utility θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Security Utility από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Security Utility και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Security Utility . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Security Utility από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Security Utility και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Security Utility. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Security Utility από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Security Utility ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Security Utility. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-security-utility.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Security Utility