Βαθμός σοβαρότητας:  
  (80/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων RoccketSale

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι είναι το RoccketSale?

Το RoccketSale (γνωστό και ως RocketSale, RocketSaler) είναι ουσιαστικά ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) και PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Πρόκειται για άλλη μια αναξιόπιστη και ύποπτη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε ως μέσον διαδικτυακής προώθησης προϊόντων, υπηρεσιών, ιστότοπων, συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates).

Παρατηρήσαμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών που το χρησιμοποίησαν χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα ως κακόβουλο, και όχι άδικα. Αν και το πρόγραμμα αυτό καθαυτό δεν είναι επικίνδυνο, έχει τη τάση να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Με το που καταφέρει να διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή, θα διαπιστώσετε σύντομα ότι η διαδικτυακή σας εμπειρία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ασχέτως web browser κι αν χρησιμοποιείτε (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer). Επίσης, θα γίνει η αιτία σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος, συνεχών εμφανίσεων εκνευριστικών διαφημίσεων, ύποπτων ανακατευθύνσεων, κλπ. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι χρήστες θεωρούν ότι το RoccketSale είναι ιός (βλ. virus).

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το RoccketSale προωθεί διαδικτυακά έναντι αδράς αμοιβής συνεργαζόμενους τρίτους, κυρίως μέσω εμφάνισης επιχορηγούμενων διαφημίσεων και συνδέσμων ανακατεύθυνσης που αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα του online marketing που είναι η κυριότερη, και στις περισσότερες περιπτώσεις η μοναδική, πηγή εσόδων για τους δημιουργούς αυτού του είδους προγραμμάτων. Είναι λογικό λοιπόν ότι αυτά τα προγράμματα μπορεί να τα εκμεταλλευθούν ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers και scammers, έτσι ώστε να προωθούν τα κακόβουλα προγράμματά τους.

Επομένως, εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται ήδη διαφημίσεις (αναδυόμενες, banner, κειμένου) που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, τότε σας συνιστούμε να αποφύγετε να τις κλικάρετε, πόσο μάλλον να πιστέψετε το παραπλανητικό περιεχόμενό τους. Διαφορετικά, κινδυνεύετε οι διαφημίσεις από RoccketSale να σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται έτσι ώστε οι διαφημίσεις από RoccketSale να είναι άρτια στοχευμένες αναλόγως του μοναδικού διαδικτυακού σας προφίλ που σχηματίστηκε με όλες αυτές τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες, καθώς εμπεριέχουν ‘Ads by RoccketSale’ , ‘Powered by RoccketSale’. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα σχετίζεται και με επιθέσεις spam.

Συνοψίζοντας, κλικάροντας σε διαφημίσεις από RoccketSale δεν έχετε κανένα απολύτως ώφελος. Αντιθέτως, μπορεί να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Έτσι, αν διαπιστώσετε την παρουσία αυτού του adware στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner .

RoccketSale ads

Πώς μπορεί το RoccketSale να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το RoccketSale είναι ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware κι έχει τη τάση να εμφανίζει παραπλανητικές κι εν δυνάμει επικίνδυνες ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις. Επίσης, εξαπλώνεται διαδικτυακά με παράλληλο κι έμμεσο τρόπο διεισδύοντας σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών (βλ. μέθοδος bundling). Ευτυχώς, είναι στο χέρι σας να αποφύγετε αυτές τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις.

Σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Επίσης, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. το RoccketSale.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό RoccketSale virus?

Με το που διεισδύσει στον υπολογιστή σας, ο ιός RoccketSale εγκαθιστά πρόσθετο (βλ. add-on) και λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software και cookies) σε όλους τους web browsers που έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας και τους χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις. Για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Από την άλλη, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage Cleaner Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Reimage Cleaner, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Reimage Cleaner έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Reimage Cleaner είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage Cleaner, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από RoccketSale
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από RoccketSaleΣτιγμιότυπο του Διαφημίσεις από RoccketSale
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από RoccketSale

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-roccketsale.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες