Βαθμός σοβαρότητας:  
  (11/100)

Απομάκρυνση Rapsio (Βελτιωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών)

από Lucia Danes - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Ιός Rapsio. Τι πρέπει να κάνετε?

Το Rapsio είναι ακόμα ένα ύποπτο διαφημιστικού τύπου λογισμικό το οποίο ευθύνεται για τις εμφανίσεις δεκάδων εκνευριστικών και ύποπτων ανακατευθύνσεων προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ξαφνικά έχει αντικατασταθεί η προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα στον web browser από το Rapsio.com, τότε αυτή είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ιός Rapsio virus κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας και να τον μολύνει. Αν και δεν αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, ωστόσο σε βάθος χρόνου μπορεί να γίνει δυνητικά επικίνδυνο, αλλά και ιδιαιτέρως εκνευριστικό, κυρίως όσον αφορά τη διαδικτυακή εμπειρία μέσω web browser.

Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, το Rapsio malware θα αλλάξει κρυφά κι αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser σε Rapsio.com. Σύντομα, θα αρχίσουν να εμφανίζονται και συχνές ανακατευθύνσεις προς το συγκεκριμένο ιστότοπο κάθε φορά που θα πλοηγείστε στο διαδίκτυο.

Επιπρόσθετα, οι ανακατευθύνσεις από Rapsio μπορεί να σας οδηγήσουν σε ύποπτους ιστότοπους μέσω των οποίων κινδυνεύετε να εκθέσετε σε άμεσο κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) λειτουργεί με αυτό το τρόπο, γιατί ο απώτερος σκοπός του είναι η μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας συγκεκριμένους ιστότοπους, έναντι αδράς αμοιβής φυσικά. Κάθε φορά που οι χρήστες κλικάρουν σε αυτούς τους συνδέσμους ή τις διαφημίσεις, οι δημιουργοί του προγράμματος λαμβάνουν έσοδα από τα κλικαρίσματα. Το παρακάτω απόσπασμα από την Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) του Rapsio είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικό:

The Site may provide links to the websites of our business partners. If you link to any of these third party web sites, this Privacy Policy will not apply to your use of those sites. […] Despite our reasonable efforts, no security measures are impenetrable, and any connection to the Site or information transmitted to us or to the Site will be at your own risk.

Δυστυχώς, οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης τρίτων που εμφανίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα το πιθανότερο είναι να σας οδηγήσουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Τις περισσότερες φορές, αυτοί οι ιστότοποι εμπεριέχουν ύποπτο περιεχόμενο, όπως πχ. παραπλανητικές προσφορές, δήθεων δωρεάν εγκαταστάσεις εφαρμογών, ή δήθεν δωρεάν ενημερώσεις προγραμμάτων.

Σας συνιστούμε να αποφύγετε να κλικάρετε σε διαφημίσεις από Rapsio έτσι ώστε να αποφύγετε την πιθανή έκθεση σε κίνδυνο της εύρρυθμης λειτουργίας του συστήματος, αλλά και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων!

Rapsio adware generates and displays annoying advertisements

Επίσης, έχουμε διαπιστώσει ότι το Rapsio adware έχει τη τάση να εντοπίζει και να καταγράφει τα κλικαρίσματα των χρηστών σε συνδέσμους ανακατεύθυνσης και διαφημίσεις, το ιστορικό διαδικτυακών πλοηγήσεων, κριτήρια διαδικτυακών αναζητήσεων, τύπο browser, γεωγραφική τοποθεσία, ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, κτλ.

Εάν λοιπόν δεν επιθυμείτε άγνωστοι τρίτοι, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers και scammers, να αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτού του είδους τα δεδομένα, τότε είναι εύκολο να καταλάβετε ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα τον ιό Rapsio virus από το σύστημα του υπολογιστή σας (στην περίπτωση που κατάφερε να διεισδύσει και να το μολύνει). Ο ευκολότερος, γρηγορότερος, κι αποτελεσματικότερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να εγκαταστήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego. Αυτό, θα προβεί σε αυτόματη σάρωση, εντοπισμό, κι ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο αυτού του ιού, αλλά και οποιασδήποτε άλλης κυβερνο-απειλής μπορεί να ‘τρύπωσε’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορεί ο ιός Rapsio να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο ιός Rapsio είναι ουσιαστικά μια διαφημιστικού τύπου υπηρεσία η οποία προμοτάρει συνδέσμους ανακατεύθυνσης συνεργαζόμενων τρίτων μέσω του Rapsio PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά, κυρίως μέσω της έμμεσης και παραπλανητικής τεχνικής bundling.

Αναλυτικότερα, με τη βοήθεια της μεθόδου bundling, το συγκεκριμένο PUP καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, εάν δεν είστε προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs.

Για αυτό τον λόγο, πρέπει να είστε πάντα πολύ επιλεκτικοί και προσεκτικοί όταν κατεβάζετε εφαρμογές από το διαδίκτυο. Σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης, και όχι Προεπιλεγμένη (Default) ή Standard. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

‘Εχει ήδη μολυνθεί ο υπολογιστής σας από τον ιό Rapsio malware? Μην ανησυχείτε. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις rapsio.com. Απλά, θα πρέπει να απεγκαταστήσετε το adware που τις εμφανίζει. Πηγαίντε στη σελίδα 2 όπου θα βρείτε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του Rapsio.

Οδηγός αφαίρεσης του Rapsio

Δε την παλεύετε άλλο με τις εκνευριστικές διαφημίσεις Rapsio? Τότε, θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα τον ιό Rapsio virus που ευθύνεται για την εμφάνισή τους.

Εάν επιθυμείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό, τότε στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του Rapsio adware. Εάν έχετε δεύτερες σκέψεις για την αφαίρεση, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει χαρακτηρισθεί ως adware και το μόνο που θα κάνει για όσο θα βρίσκεται στο σύστημα του υπολογιστή σας θα είναι να προωθεί ιστότοπους και υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων μέσω διάφορων μεθόδων affiliate marketing, όπως πχ. pay-per-click (με κάθε σας κλικ οι δημιουργοί του προγράμματος βγάζουν λεφτά).

Πιστεύουμε ότι δεν επιθυμείτε να έχετε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας πρόγραμμα το οποίο όχι μόνο δε σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό, αλλά αντιθέτως μπορεί να αποδειχθεί δυνητικά επικίνδυνο. Άλλωστε, το να βγάζουν τρίτοι κέρδος εις βάρος σας δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Αν και μπορείτε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό Rapsio.com virus, ωστόσο εμείς προτείνουμε να προτιμήσετε την αυτόματη επιλογή. Ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Rapsio.com χωρίς να μείνει το οποιοδήποτε κατάλοιπο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Rapsio:

Αφαίρεση Rapsio από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Rapsio και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Rapsio ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Rapsio από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Rapsio ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Rapsio από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Rapsio και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Rapsio. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Rapsio από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Rapsio θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Rapsio από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Rapsio και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Rapsio . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Rapsio από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Rapsio και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Rapsio. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Rapsio από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Rapsio ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Rapsio. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Rapsio