Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Rango XP Antivirus 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Τι είναι το Rango XP Antivirus 2014;

Αν και το Rango XP Antivirus 2014 μπορεί να φαίνεται ως ένα γνήσιο πρόγραμμα anti-virus, μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Στη πραγματικότητα, είναι ένα ακόμη υποτιθέμενο anti-spyware το οποίο ανήκει στη γνωστή οικογένεια ιών Braviax/FakeRean. Πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με αυτή την εφαρμογή, διότι προσπαθεί να σας ξεγελάσει και να σας αποσπάσει χρήματα. Αυτή η κακόβουλη εφαρμογή χρησιμοποιεί παραπλανητικές μεθόδους για να διεισδύει στους υπολογιστές. Για παράδειγμα: μπορεί να εξαπλώνεται μέσω πλαστών online ειδοποιήσεων ή ψεύτικων μηνυμάτων email. Από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα, υποτίθεται πως σαρώνει τον υπολογιστή σας για διάφορες μολύνσεις. Μπορεί να σας πείσει πως πρόκειται για ένα αξιόπιστο anti-spyware καθώς ο σαρωτής του φαίνεται αρκετά επαγγελματικός. Εκτός αυτού, από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η σάρωση, εμφανίζει μια μεγάλη λίστα από μολύνσεις που υποτίθεται πως κρύβονται στο σύστημα σας. ΜΗΝ αφήσετε αυτή την ειδοποίηση να σας ξεγελάσει, διότι το Rango XP Antivirus 2014 επινοεί αυτά τα αποτελέσματα σάρωσης και συμπεριλαμβάνει ανύπαρκτα ή τυχαία επιλεγμένα αρχεία απλά για να τρομοκρατεί τα θύματα του! Αν επιχειρήσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Επιδιόρθωση’, θα δείτε πως θα ανακατευθυνθείτε σε μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας πρέπει να αγοράσετε την εμπορική άδεια για να μπορέσετε να αφαιρέσετε αυτές τις προαναφερθέντες μολύνσεις. Επιπλέον, μπορεί να ξεκινήσετε να βλέπετε τις ειδοποιήσεις του Rango XP Antivirus 2014 οι οποίες αναφέρουν πως ο Η/Υ σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση αυτή τη στιγμή, παρακαλούμε αγνοήστε όλες αυτές τις σαρώσεις, τις ειδοποιήσεις και ΠΟΤΕ μη πληρώσετε χρήματα για την εμπορική έκδοση αυτής της εφαρμογής. Διαφορετικά, όχι μόνο θα χάσετε τα χρήματα σας, αλλά μπορεί και να γνωστοποιήσετε ευαίσθητα δεδομένα, όπως τραπεζικά στοιχεία σε αυτούς τους εγκληματίες. Επομένως, αν αυτή η επικίνδυνη εφαρμογή έχει ήδη εμφανιστεί στον Η/Υ σας και σας προτείνει να αγοράσετε την άδεια του, μην περιμένετε άλλο. Εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware, όπως το Reimage.

Πως μπορεί το Rango XP Antivirus 2014 να μολύνει τον υπολογιστή μου;

Δεδομένου πως το Rango XP Antivirus 2014 είναι μια κακόβουλη εφαρμογή η οποία επιχειρεί να παραπλανήσει τους χρήστες με διάφορους τρόπους, αυτόματα αυτό σημαίνει πως οι δημιουργοί της έχουν χρησιμοποιήσει αθέμιτες τεχνικές κατά τη διανομή της. Αν επισκέπτεστε παράνομες ιστοσελίδες, κάνετε κλικ σε πλαστές ειδοποιήσεις ή κάνετε λήψη ύποπτων προγραμμάτων ή αμφισβητήσιμων επισυναπτόμενων αρχείων στον υπολογιστή σας, μπορεί εύκολα μολυνθείτε από τον ιό Rango XP Antivirus 2014. Μόλις εγκατασταθεί, αυτή η παραπλανητική εφαρμογή πραγματοποιεί διάφορες εργασίες και τροποποιήσεις στο σύστημα. Τυπικά, ξεκινά να σαρώνει το σύστημα και μετά εμφανίζει τις πλαστές του ειδοποιήσεις. Αυτές ή παρόμοιες ειδοποιήσεις μπορεί να είναι σημάδι πως το Rango XP Antivirus 2014 έχει ήδη μολύνει τον υπολογιστή σας:

System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan

Rango XP Antivirus 2014 has blocked a program from accessing the internet – This program is infected with Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data can be stolen by third parties, including credit card details and passwords.

Rango XP Antivirus 2014 Alert – System Hacked! Unknown program is scanning your system registry right now! Identity theft detected.

Συνήθως, το Rango XP Antivirus 2014 μπαίνει στο σύστημα όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε online ειδοποιήσεις, οι οποίες αναφέρουν πως ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και προσφέρουν να των σαρώσουν δωρεάν. ΠΟΤΕ μην εμπιστεύεστε αυτές τις ειδοποιήσεις και να έχετε κατά νου πως δεν υπάρχουν προγράμματα τα οποία μπορούν να σαρώσουν τον υπολογιστή σας online. Εκτός αυτού, συνιστάται να αποφεύγεται το άνοιγμα μηνυμάτων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, καθώς είναι το κατάλληλο μέσο για την εξάπλωση τέτοιων κακόβουλων εφαρμογών. Ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος γα να αποτρέψετε τη διείσδυση αυτού ή παρόμοιων προγραμμάτων είναι να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Αν αυτή η κακόβουλη εφαρμογή κρύβεται ήδη στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να μπορέσετε να τη ξεφορτωθείτε από το σύστημα σας.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Rango XP Antivirus 2014;

Δε θα σας συνιστούσαμε να προσπαθήσετε να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση του Rango XP Antivirus 2014 από τον υπολογιστή σας, καθώς είναι ένα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τυχαίες ονομασίες αρχείων για να κρύβει αποτελεσματικά την παρουσία του στο σύστημα ενός υπολογιστή.

Ευτυχώς, υπάρχουν δεκάδες καλά anti-malware (λογισμικά προστασίας από κακόβουλες διεργασίες) εργαλεία τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στο να διατηρείτε την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας στα υψηλότερα δυνατόν επίπεδα, και σε περίπτωση εμφάνισης κακόβουλων ή ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, την εγγυημένη ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο : SpyHunter ή STOPzilla.

Σε περίπτωση που έχει μπλοκαριστεί η δυνατότητα εγκατάστασης κι ενεργοποίησής τους, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω κωδικό εγγραφής ο οποίος ήταν αποτελεσματικός σε προηγούμενες εκδόσεις της συγκεκριμένης ομάδας ιών : 3425-814615-3990. Κατόπιν, προβείτε σε σάρωση συστήματος και αφαιρέσετε όλα τα κακόβουλα ή ανεπιθύμητα προγράμματα και αρχεία που μπορεί να εντοπιστούν.

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα :

1. Reboot τον υπολογιστή σας σε Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Διαδικτύωση). Κάντε και πάλι reboot τον υπολογιστή σας, και, με το που ξεκινήσει το booting up, αρχίστε να πατάτε το F8 επαναλαμβανόμενα.
2. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία Windows
3. Κάντε click στον IE ή άλλο browser κι επιλέξτε “Run As” (Εκτέλεση Ως) ή “Run As administrator” (Εκτέλεση ως Διαχειριστής) και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν ζητηθεί).
4. Εισάγετε αυτό το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων : http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Ενεργοποιήστε κι αφήστε το να εξολοθρεύσει ολοκληρωτικά όλες τις κακόβουλες διεργασίες κι αρχεία που σχετίζονται με τον ιό Rango XP Antivirus 2014.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Rango XP Antivirus 2014
Στιγμιότυπο του Rango XP Antivirus 2014

Σχετικά με συντάκτη

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-rango-xp-antivirus-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες