Βαθμός σοβαρότητας:  
  (97/100)

Rango XP Antispyware 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Κατασκοπευτικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Rango XP Antispyware 2014?

Το Rango XP Antispyware 2014 είναι ακόμα ένα παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο και διαδίδεται μέσω παραπλανητικών μεθόδων με απώτερο σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στο πορτοφόλι των χρηστών-θυμάτων. Ανήκει στην κατηγορία των ψευδών/παραπλανητικών anti-spyware (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), γιατί άλλα προωθεί ότι κάνει και τελείως άλλα κάνει στην πραγματικότητα.

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να ξεγελάσει τον χρήστη με την επαγγελματικά δομημένη εμφάνισή του και τις δήθεν σαρώσεις που κάνει δημιουργώντας με αυτό το τρόπο τη ψευδαίσθηση στον χρήστη ότι πρόκειται για ένα κάθως πρέπει anti-spyware το οποίο σαρώνει το σύστημα, εντοπίζει ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα κι αναλαμβάνει την πλήρη αφαίρεσή τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, γιατί δεν είναι παρά ακόμα μια εφαρμογή που ανήκει στην κακόφημη οικογένεια των ιδιαιτέρως επικίνδυνων Braviax ιών, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα από τη στιγμή που θα εντοπιστεί στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το Rango XP Antispyware 2014 καταφέρνει να διεισδύει τελείως απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών μέσω spam email, ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων ή κατόπιν επίσκεψής σας σε κάποιο ύποπτο κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο. Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη διείσδυσή του στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι να έχετε εγκαταστημένο πάντα ένα πλήρως ενημερωμένο και πάνω από όλα αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Το συγκεκριμένο scareware (κακόβουλο λογισμικό το οποίο μέσω παραπλανητικών μεθόδων εκφοβισμού προσπαθεί να πείσει τους χρήστες-θύματα να προβούν σε κάποια αγορά, κυρίως της πλήρους του έκδοσης) στοχεύει κυρίως τους χρήστες των οποίων οι υπολογιστές τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows XP. Ωστόσο, υπάρχουν εναλλακτικές εκδόσεις του ιού αυτού, όπως πχ. Rango Win 8 Antivirus 2014, Rango Win 7 Antispyware 2014 και Rango Win 7 Protection 2014 που είναι συμβατές με όλους τους τρέχοντες τύπους των Windows που χρησιμοποιούνται ευρέως στις μέρες μας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αρχίζει άμεσα να εμφανίζει ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις συστήματος, οι οποίες, πρέπει να το παραδεχτούμε, δείχνουν ιδιαιτέρως αξιόπιστες και καθώς πρέπει. Κατόπιν, εμφανίζει αναφορές, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσπαθούν να σας εκφοβίσουν ότι η εύρρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστής σας κινδυνεύουν άμεσα, καθώς το σύστημα έχει δήθεν μολυνθεί από δεκάδες επικίνδυνους ιούς κι ανεπιθύμητα προγράμματα.

Επιπρόσθετα, κατόπιν δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι θα σας εμφανίζονται συνεχώς δεκάδες ψευδείς/παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις οι οποίες θα υποστηρίζουν ότι δήθεν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε κίνδυνο. Φυσικά, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να πιστέψετε ούτε στιγμή σε οποιαδήποτε σάρωση ή ενημέρωση που σχετίζεται με το συγκεκριμένο ιό, γιατί όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το μόνο που ζητούν είναι να σας ξεγελάσουν και να σας κάνουν να προβείτε σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματος.

Έχοντας λοιπόν υπόψιν ότι όλοι οι ιοί που αναφέρει το Rango XP Antispyware 2014 είναι φτιαχτοί, μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι το να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος αυτού ισοδυναμεί με καθαρό χάσιμο των χρημάτων σας. Επομένως, μην περιμένετε ούτε λεπτό παραπάνω, και προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage το οποίο και θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει πλήρως αυτό κι άλλα κακόβουλα προγράμματα τα οποία μπορεί να έχουν διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυναν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Rango XP Antispyware 2014 ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Παρομοίως με άλλα ψευδή/παραπλανητικά anti-spywares, το Rango XP Antispyware 2014 διαδίδεται διαδικτυακά μέσω spam και ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων. Μιας και αυτό, όπως και πολλά άλλα κακόβουλα προγράμματα, διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών μέσω spam email, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να ανοίγετε email τα οποία σας φαίνονται ύποπτα ή δε γνωρίζετε τον αποστολέα τους ή εμπεριέχουν πολλά τυπογραφικά λάθη.

Σε διαφορετική περίπτωση, αυξάνετε τις πιθανότητες κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. το Rango XP Antispyware 2014, να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις εμφανίσεις διαφόρων ειδοποιήσεων που μπορεί να σας προσφέρουν ενημερώσεις/αναβαθμίσεις προγραμμάτων που έχετε εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. Java, Flash Player, FLV Player, web browser ή οποιοδήποτε άλλο λογισμικό. Είναι αρκετά δύσκολο στο να μπορέσετε να διακρίνετε ποιες ειδοποιήσεις είναι ψευδείς/παραπλανητικές, γιατί οι περισσότερες εξ αυτών δείχνουν ιδιαιτέρως επαγγελματικές και αξιόπιστες. Για αυτό θα πρέπει πάντα να επιλέγετε να κάνετε λήψεις αναβαθμίσεων/ενημερώσεων των προγραμμάτων σας από τις επίσημες ιστοσελίδες τους.

Σίγουρα πάντως, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει να θωρακίσει το σύστημα του υπολογιστή σας από οποιεσδήποτε απειλές αυτού του είδους.

Εάν εν τέλει το Rango XP Antispyware 2014 κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να το αφαιρέσετε από την πρώτη στιγμή που θα το εντοπίσετε εκεί, γιατί ο ιός αυτός δεν είναι ικανός μόνο να σας ξεγελάσει να προβείτε σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, αλλά επίσης έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις πληκτρολογήσεις σας, χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνο για το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων. Για αυτό, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να βεβαιωθείτε ότι ο ιός αυτός αφαιρέθηκε πλήρως και αποτελεσματικά από τον υπολογιστή σας, χωρίς μάλιστα να αφήσει ούτε ίχνος από κατάλοιπα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Rango XP Antispyware 2014 virus?

Δε θα σας συνιστούσαμε να προσπαθήσετε να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση του Rango XP Antispyware 2014 από τον υπολογιστή σας, καθώς είναι ένα ιδιαιτέρως δύσκολο εγχείρημα δεδομένου ότι χρησιμοποιεί τυχαίες ονομασίες αρχείων για να κρύβει αποτελεσματικά την παρουσία του στο σύστημα ενός υπολογιστή.

Ευτυχώς, υπάρχουν δεκάδες καλά anti-malware (λογισμικά προστασίας από κακόβουλες διεργασίες) εργαλεία τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στο να διατηρείτε την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας στα υψηλότερα δυνατόν επίπεδα, και σε περίπτωση εμφάνισης κακόβουλων ή ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, την εγγυημένη ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας, έτσι ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο : SpyHunter ή STOPzilla.

Σε περίπτωση που έχει μπλοκαριστεί η δυνατότητα εγκατάστασης κι ενεργοποίησής τους, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω κωδικό εγγραφής ο οποίος ήταν αποτελεσματικός σε προηγούμενες εκδόσεις της συγκεκριμένης ομάδας ιών : 3425-814615-3990. Κατόπιν, προβείτε σε σάρωση συστήματος και αφαιρέσετε όλα τα κακόβουλα ή ανεπιθύμητα προγράμματα και αρχεία που μπορεί να εντοπιστούν.

Εάν και πάλι δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα :

1. Reboot τον υπολογιστή σας σε Mode with Networking (Ασφαλής Λειτουργία με Διαδικτύωση). Κάντε και πάλι reboot τον υπολογιστή σας, και, με το που ξεκινήσει το booting up, αρχίστε να πατάτε το F8 επαναλαμβανόμενα.
2. Συνδεθείτε με το ίδιο όνομα χρήστη που χρησιμοποιείτε και στην κανονική λειτουργία Windows
3. Κάντε click στον IE ή άλλο browser κι επιλέξτε “Run As” (Εκτέλεση Ως) ή “Run As administrator” (Εκτέλεση ως Διαχειριστής) και εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή (εάν ζητηθεί).
4. Εισάγετε αυτό το σύνδεσμο στη γραμμή διευθύνσεων : http://ioys.gr/download/hunter.exe και κατεβάστε το πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Ενεργοποιήστε κι αφήστε το να εξολοθρεύσει ολοκληρωτικά όλες τις κακόβουλες διεργασίες κι αρχεία που σχετίζονται με τον ιό Rango XP Antispyware 2014.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Rango XP Antispyware 2014
Στιγμιότυπο του Rango XP Antispyware 2014

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-rango-xp-antispyware-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες