Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

Rango Win 8 Protection 2014. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Rango Win 8 Protection 2014?

Το Rango Win 8 Protection 2014 είναι ένα παραπλανητικό και ιδιαιτέρως αναξιόπιστο πρόγραμμα, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος και να πιστέψετε αυτά που σας εμφανίζει. Μπορούμε με ιδιαίτερη σιγουριά να σας πούμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα σας εμφανίζει συνεχώς αναφορές σχετικά με το πόσο μολυσμένο είναι το σύστημα του υπολογιστή σας από διαφόρων ειδών ιούς. Και όλως τυχαίως, η μοναδική λύση σε αυτή την ‘προβληματική΄κατάσταση είναι η αγορά της πλήρους του έκδοσης.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα μια μέθοδος για να αποκτήσουν πρόσβαση στο πορτοφόλι σας οι κυβερνο-εγκληματίες. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγνοήσετε πλήρως, σε περίπτωση που εμφανιστούν στην οθόνη σας, σαρώσεις συστήματος που σχετίζονται με το Rango Win 8 Protection 2014, καθώς δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παραπλανητική απάτη. Φυσικά, σε περίπτωση που διαπιστώσετε αυτό το ύποπτο και παραπλανητικό πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να το αφαιρέσετε άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το σύστημα του υπολογιστή σας θα είναι εκτεθειμένο σε πιθανές διεισδύσεις ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων τα οποία μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα ή ακόμα και απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα. Και το λέμε αυτό γιατί ο ιός Rango Win 8 Protection 2014 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις πληκτρολογήσεις του χρήστη – θύματος και με το τρόπο αυτό να βοηθάει τους χάκερς να αποκτούν πρόσβαση σε απόρρητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη-θύματος, όπως πχ. κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά τραπεζικά στοιχεία, κλπ.

Επίσης, έχουμε διαπιστώσει ότι αυτού του είδους οι ιοί, δλδ. ψευδή/παραπλανητικά anti-spywares (λογισμικά προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) έχουν τη τάση να ανακατευθύνουν τους χρήστες-θύματα προς κακόβουλους ιστότοπους, έτσι ώστε να τους παραπλανήσουν ακόμα περισσότερο και να τους μοχλεύσουν στο να προβούν άθελα ή ασυνείδητα και σε άλλες λήψεις ανεπιθύμητων ή κακόβουλων προγραμμάτων.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος γιατί θα πρέπει να κρατήσετε τον ιό Rango Win 8 Protection 2014 στον υπολογιστή σας. Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι αυτός έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο, αλλά αντιθέτως να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Rango Win 8 Protection 2014 ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Όπως συμβαίνει και με τα άλλα κακόβουλα προγράμματα που ανήκουν στην ιδιαιτέρως κακόφημη ομάδα ιών Braviax , το Rango Win 8 Protection 2014 διαδίδεται μέσω spam, ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων κι άλλων μεθόδων διάδοσης που χρησιμοποιούν ευρέως αυτού του είδους τα κακόβουλα προγράμματα.

Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τις διεισδύσεις, θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Έτσι, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι το σύστημα του υπολογιστή σας είναι θωρακισμένο επαρκώς από οποιεσδήποτε κυβερνο-απειλές.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφεύγετε να μπαίνετε στον πειρασμό να κλικάρετε σε ειδοποιήσεις που μπορεί να σας εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων και οποίες θα σας ‘προσφέρουν’ δήθεν ενημερώσεις κι αναβαθμίσεις προγραμμάτων που έχετε εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. Flash Player, FLV Player, Java, κτλ., γιατί πολύ απλά καμία σχέση δεν έχουν με τα προγράμματά σας. Αντιθέτως, χρησιμοποιούνται ευρέως για έμμεσες/κρυφές διεισδύσεις ανεπιθύμητων κι επικίνδυνων προγραμμάτων, όπως πχ. rogues (κακόβουλα παραπλανητικά προγράμματα), adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων), browser hijackers (λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας), κι άλλες παρόμοιες ύποπτες εφαρμογές.

Σε περίπτωση που όντως χρειάζεστε αναβάθμιση/ενημέρωση, ή έτσι πιστεύετε, σε κάποιο/α προγράμματά σας, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του κάθε προγράμματος και να το διαπιστώσετε εκεί.

Τέλος, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι spam καμπάνιες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διάδοση του Rango Win 8 Protection 2014 κι άλλων παρόμοιων παραπλανητικών/ψευδών προγραμμάτων, επόμενως σας συμβουλεύουμε να αγνοείτε όλα τα e-mail που λαμβάνετε και σας φαίνονται ύποπτα ή είναι από άγνωστους αποστολείς. Κυρίως, μάλιστα, στην περίπτωση που σας ζητούν να κατεβάσετε κάποια επισύναψή τους, τότε θα πρέπει αμέσως να στείλετε το συγκεκριμένο e-mail στον φάκελο με τα spam και κατόπιν να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιο πιθανόν είναι να κατεβάσετε άθελα ή ασυνείδητα κάποιο/α ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα προβεί άμεσα σε τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις του συστήματος για να μπορεί με αυτό το τρόπο να αρχίσει να σας εμφανίζει παραπλανητικές ειδοποιήσεις, όπως η παρακάτω:

System Hijack!
System security threat was detected. Viruses and/or spyware may be damaging your system now. Prevent infection and data loss or stealing by running a free security scan.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να αγνοήσετε πλήρως αυτού του είδους τα μηνύματα, καθώς είναι καθαρά παραπλανητικά! Σε περίπτωση που διαπιστώσετε την εμφάνισή τους, τότε σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Rango Win 8 Protection 2014?

Το Rango Win 8 Protection 2014 είναι μια σοβαρή κυβερνο-απειλή. Για να μπορέσετε να την αφαιρέσετε, σας συνιστούμε να επιλέξετε την AΥΤΟΜΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ και να αποφύγετε να προβείτε σε χειροκίνητη αφαίρεση. Στην αυτόματη επιλογή, το μόνο που χρειάζεται είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), να το ενημερώσετε και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος. Εάν χρειάζεσθε αναλυτικές οδηγίες για το πως να το κάνετε, τότε διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο.

Για να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, εύκολα, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο το Rango Win 8 Protection 2014, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage και Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner , γιατί μπορούν να εντοπίσουν με ιδιαίτερη ευκολία οποιοδήποτε πρόγραμμα ή αρχείο μπορεί να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και με άλλες κυβερνο-απειλές και να το αφαιρέσουν ολοκληρωτικά, χωρίς κατάλοιπα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όπως σας αναφέραμε και προηγουμένως, το Rango Win 8 Protection 2014 μπορεί να προσπαθήσει να μπλοκάρει την εγκατάσταση ή γενικότερη ενεργοποίηση νόμιμων προγραμμάτων ασφάλειας, όπως πχ. SpyHunter και StopZilla. Εάν δεν μπορέσετε να κατεβάσετε και να τρέξετε κανένα από αυτά, τότε προσπαθήστε να δοκιμάσετε τις παρακάτω εναλλακτικές:

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ:

 1. Πηγαίντε στην οθόνη έναρξης των Windows 8 ( Start Screen ) και πληκτρολογήστε restore point ( σημείο επαναφοράς ) στο πεδίο Search ( Αναζήτηση ).
 2. click Settings ( Ρυθμίσεις ) -> Create a restore point ( Δημιουργία σημείου επαναφορά ).
 3. Στην καρτέλα System Protection ( Προστασία Συστήματος ) , επιλέξτε System Restore ( Επαναφορά Συστήματος ).
 4. Click Next ( Επόμενο) για να εντοπίσετε τα σημεία επαναφοράς και αριστερό click εκεί που θέλετε.
 5. Τώρα, επιλέξτε Scan for affected programs ( Σάρωση μολυσμένων προγραμμάτων )-> Close ( Κλείσιμο ) -> Next ( Επόμενο ) -> Finish ( Τέλος ).
 6. Με το που κάνει ο υπολογιστής reboot, κατεβάστε το Reimage και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος, αφού πρώτα κάνε ενημέρωση του προγράμματος.

2. REBOOTING ΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ:

 1. Click Windows key και πηγαίντε στην κάτω δεξιά γωνία.
 2. Επιλέξτε Settings ( Ρυθμίσεις ) -> Change PC Settings ( Αλλαγή Ρυθμίσεων Υπολογιστή ) -> General ( Γενικά ).
 3. Click Restart Now ( Επανεκκίνηση Τώρα ) κάτω από Advanced Startup ( Προηγμένη Εκκίνηση ).
 4. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot ( Αντιμετώπιση Προβλημάτων ) -> Advanced Options ( Προηγμένες Επιλογές ) -> Startup Settings ( Ρυθμίσεις Εκκίνησης ) .
 5. Τώρα, επιλέξτε Restart ( Επανεκκίνηση ) και πατήστε F5.
 6. Τρέξτε το IE ή κάποιο άλλο browser και εισάγετε το σύνδεσμο αυτό στη γραμμή διευθύνσεων : http://ioys.gr/download/hunter.exe
 7. Κατεβάστε το πρόγραμμα στο desktop κι ενεργοποιήστε το για να ξεκινήσει να αφαιρεί κακόβουλα αρχεία και προγράμματα σε περίπτωση που τα εντοπίσει στο σύστημα του υπολογιστή σας.

3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ANTI-SPYWARE:

 1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλο υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί από τον ιό και κατεβάστε το Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner .
 2. Κατόπιν ολοκλήρωσης, αποθηκεύστε το anti-malware σε CD/DVD, εξωτερικό δίσκο ή USB flash drive.
 3. Παράλληλα, απαλλαγείτε από όλες τις κακόβουλες διεργασίες στον μολυσμένο υπολογιστή σας. Για να τα καταφέρετε, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το εγχειρίδιο.
 4. Συνδέστε την μονάδα αποθήκευσης που χρησιμοποιήσατε για να μεταφέρετε το anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) στον μολυσμένο υπολογιστή και εγκαταστήστε το anti-spyware.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Rango Win 8 Protection 2014
Στιγμιότυπο του Rango Win 8 Protection 2014

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-rango-win-8-protection-2014.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες