Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού Pony

| Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Ο ιός ‘Pony’ είναι ένα επικίνδυνο botnet, το οποίο αναπτύχθηκε από μια ομάδα διαδικτυακών εγκληματιών, για να υποκλέπτει ψηφιακά νομίσματα και προσωπικές πληροφορίες. Τα Bitcoins, Zerocoins, Litecoins, Namecoins, Peercoins, Dogecoins και άλλα θεωρούνται πως είναι ψηφιακά νομίσματα ή ηλεκτρονικά χρήματα. Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα συνήθως αποθηκεύονται στα λεγόμενα ψηφιακά πορτοφόλια, τα οποία μπορεί να βρίσκονται είτε στον υπολογιστή είτε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες αποθήκευσης και ασφάλειας. Ο ιός ‘Pony’ έχει ρυθμιστεί να επιτίθεται σε τέτοια πορτοφόλια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αυτούς τους εγκληματίες να τα παραβιάζουν. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την υποκλοπή των διαπιστευτηρίων του χρήστη, όπως ονόματα χρήστη, κωδικούς και παρόμοια δεδομένα. Έχει γίνει γνωστό, πως αυτός ο ιός έχει ήδη προκαλέσει 2 εκατομμύρια υποκλοπές, από σελίδες όπως οι Google, Twitter, Facebook και Youtube. Έχει επίσης αναφερθεί, πως αυτό το botnet έχει βοηθήσει αυτούς τους εγκληματίες να διεισδύσουν σε περίπου 85 ψηφιακά πορτοφόλια, προκαλώντας περίπου $200,00 ζημία στους ιδιοκτήτες τους.

Πως μπορεί ο ιός Pony botnet να διεισδύσει στον υπολογιστή μου;

Ο ιός ‘Pony’ μπορεί να επισυναφτεί σε σχεδόν οτιδήποτε: δωρεάν παιχνίδια, παράνομα προγράμματα, κακόβουλες προσθήκες προγραμμάτων περιήγησης και άλλα αμφισβητήσιμα λογισμικά. Τέτοιου είδους προγράμματα, είναι ένα τέλειο μέσο διανομής για ιούς. Αν επιθυμείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση τέτοιων προγραμμάτων, συνιστάται να κάνετε πριν μια έρευνα και να βρείτε πληροφορίες για αυτό το πρόγραμμα στο διαδίκτυο. Επίσης, βεβαιωθείτε πως αποφεύγετε να επισκέπτεστε μολυσμένες ιστοσελίδες, οι οποίες τυπικά είναι γεμάτες με παραπλανητικό/παράνομο/κακόβουλο περιεχόμενο. Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ψηφιακά νομίσματα, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας συνιστούν ανεπιφύλακτα, η αποθήκευση τους να γίνεται σε ασφαλή και κρυπτογραφημένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια. Η καλύτερη λύση, θα ήταν η επιλογή ενός αποθηκευτικού μέσου το οποίο βρίσκεται εκτός δικτύου, κάτι που μπορεί να εγγυηθεί καλύτερη προστασία. Τέλος, εγκαταστήστε ένα ισχυρό anti-spyware, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει τη διείσδυση τέτοιων απειλών. Αν πιστεύετε πως ο ιός ‘Pony’ έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας, πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες και να ελέγξετε το σύστημα σας για αυτόν τον ιό:

Πως μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Pony;

Για να μπορέσετε να αποτρέψετε τη διείσδυση του ιού ‘Pony’ ή να εξαλείψετε πιθανά ρίσκα, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Συνιστούμε να επιλέξετε τις πλήρης εκδόσεις, οι οποίες παρέχουν προστασία σε πραγματικό χρόνο και μπορούν εύκολα να αποτρέψουν εισβολείς όπως τον παραπάνω.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-pony-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες