Βαθμός σοβαρότητας:  
  (46/100)

Αφαίρεση ιού Police

από Jake Doe - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

To Police virus διαδίδεται με πολύ επιθετικό τρόπο και μολύνει συστηματικά υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο από τα τέλη του 2011.

Εάν έχετε ήδη πέσει θύματα του συγκεκριμένου ιού θα γνωρίζετε σίγουρα πόσο επιθετικός και κακόβουλος μπορεί να γίνει : όχι μόνο εμφανίζει μεγάλες ειδοποιήσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι είναι από κάποιο οργανισμό νομικού προσώπου, άλλα έχει επίσης αναφερθεί πολλές φορές ότι μπλοκάρει τους υπολογιστές στους οποίους διεισδύει. Ο ιός αυτός υποστηρίζει ότι ο χρήστης έχει συμμετάσχει σε παράνομη διακίνηση πορνογραφικού υλικού ή άλλων προστατευμένων από πνευματικά δικαιώματα περιεχομένων, και για να μπορέσει ο χρήστης να ξεμπλοκάρει την επιφάνεια εργασίας του και τις εφαρμογές που βρίσκονται εγκατεστημένες στον υπολογιστή του, θα πρέπει πρώτα να πληρώσει πρόστιμο.

Χαρακτηρίζεται ως ransomware (ιός δλδ που έχει τη τάση να κρατάει ως ‘όμηρο’ τον υπολογιστή στον οποίο επιτίθεται) και ο Police virus έχει πολλές εκδοχές και όλες έχουν ένα και μοναδικό σκοπό – να εξαναγκάσουν τον χρήστη να πληρώσει πρόστιμο υπό την μορφή Ukash, Moneypak ή PaySafeCard. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πέσετε στην παγίδα να πληρώσετε γιατί εν τέλει και λεφτά θα ξοδέψετε και το πιο πιθανόν είναι να συνεχίσετε να έχετε μπλοκαρισμένο τον υπολογιστή σας από τον Ρolice virus.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ POLICE VIRUS?

Έχουν εκδοθεί πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Police virus που όλο και κάποια θα έχετε ακουστά, όπως πχ : IPA virus, PCeU virus, FBI virus, Metropolitan virus, PRS For music Metropolitan Police, Canadian Security Intelligence Service κλπ. Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του police virus είναι Metropolitan Police Total Policing, EU Police virus και Virus Bundespolizei που επίσης στοχοποιούν χρήστες που μπορούν να πληρώσουν για την ‘παράνομη΄ δραστηριότητά τους.

Αν και ακόμα δεν έχουμε αποδείξει ότι τα προγράμματα αυτά μπορούν να υποκλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα ή να αφαιρέσουν σημαντικές πληροφορίες από τον υπολογιστή σας, είναι σχεδόν αδύνατον να μην διαπιστώσετε ότι ο ιός αυτός έχει μολύνει τον υπολογιστή σας, λόγω της εμφάνισης εκφοβιστικών προειδοποιήσεων και φυσικά του ολοκληρωτικού μπλοκαρίσματος του υπολογιστή σας.

Σε γενικές γραμμές, ο χρήστης παύει να έχει τη δυνατότητα να μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, στο Task manager και γενικά μπλοκάρεται η δυνατότητά του να χρησιμοποιήσει τις περισσότερες αν όχι όλες τις εφαρμογές.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο POLICE VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Police virus διαδίδεται μέσω χακαρισμένων ιστότοπων που εμπεριέχουν κακόβουλα λογισμικά και προσπαθούν να εντοπίσουν αδυναμίες στη ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή. Μπορεί επίσης να μολυνθεί ο υπολογιστής σας με το συγκεκριμένο ransomware ανοίγοντας κάποιο spam email, κατεβάζοντας κάποιο ‘ύποπτο’ video/audio codec, torrent αρχείο και κάνοντας άλλες παρόμοιες λήψεις στον υπολογιστή σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιμελείς με τα συστήματα ασφάλειας του υπολογιστή σας, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένα και φυσικά να χρησιμοποιείτε πάντα ασφαλείς πρακτικές πλοήγησης στο διαδίκτυο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ POLICE VIRUS?

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, θα πρέπει πρώτα να ξεμπλοκάρεται τον υπολογιστή σας για να μπορέσετε να αφαιρέσετε το Police virus από το σύστημα. Εάν έχετε μολυνθεί από αυτή την κυβερνο-απειλή, μπορείτε να άρετε το μπλοκάρισμα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

1. Χρησιμοποιήστε κάποιο άλλο υπολογιστή για να κατεβάσετε κάποιο από αυτά τα τρία εξαίρετα συστήματα ασφάλειας : Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και εισάγετέ το σε ένα USB drive ή CD.

3. Ταυτοχρόνως, κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή εντολών) και εισάγετε το USB drive.

4. Κάντε Reboot στον υπολογιστή που είναι μολυσμένος με Police virus/ransomware ακόμα μια φορά και προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

* Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί από Police virus, ανεξαρτήτως έκδοσης, μπορούν να συνδεθούν σε άλλους λογαριασμούς στα Windows τους. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει και δικαιώματα διαχειριστή, τότε λογικά θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε κάποιο από αυτά τα anti-malware προγράμματα που σας προτείναμε πιο πάνω.

* Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε στην υποστήριξη του Macromedia και επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση συστήματος με κάποιο από αυτά τα anti-malware προγράμματα.

* Χειροκίνητη Αφαίρεση Police virus (απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις!):

  1. Κάντε Reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλή Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) για να απενεργοποιήσετε το Police virus (αυτό λογικά θα πρέπει να ισχύει με όλες τις εκδόσεις του ιού)
  2. Εκτελέστε Regedit
  3. Ψάξτε για WinLogon Entries (Καταχωρήσεις) και να σημειώσετε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  4. Ψάξτε στο μητρώο για τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα registry keys (κλειδιά μητρώου) που αναφέρονται στα συγκεκριμένα αρχεία.
  5. Reboot και προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος με το πλήρως ενημερωμένο Reimage για να αφαιρέσετε επιτυχώς και οριστικά τα εναπομείναντα αρχεία.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Police virus
Στιγμιότυπο του Police virusΣτιγμιότυπο του Police virusΣτιγμιότυπο του Police virusΣτιγμιότυπο του Police virus

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-police-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες