Απομάκρυνση play-bar.net (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών) - Ιούν 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης play-bar.net

Τι είναι το play-bar.net?

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τον ιό play-bar.net?

Τεχνικά μιλώντας, ο ιός play-bar.net virus είναι ένα χαρακτηριστικό PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο προσπαθεί να παραπλανήσει και να πείσει τους χρήστες ότι μπορεί να βελτιστοποιήσει τη διαδικτυακή τους εμπειρία. Παρόλα αυτά, εμείς σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε αυτό τον πάροχο διαδικτυακών αναζητήσεων αντί της προεπιλεγμένης Αρχικής Σελίδας και μηχανής αναζήτησης.

Επίσης, αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει χαρακτηριστεί και ως browser hijacker, και όχι άδικα! Εκ πρώτης όψεως, ο συγκεκριμένος ιστότοπος μπορεί να μοιάζει ελκυστικός, καθώς φαίνεται ότι παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως πχ. τη τοπική ώρα, τη θερμοκρασία, διάφορα online games, κλπ. Επίσης, προτείνει την λήψη της επέκτασης Playbar από το Google Play Store. Είναι σαφές ότι στοχεύει τους περιστασιακούς online gamers.

Όσο δελεαστικό μπορεί να φαίνεται, εμείς σας συνιστούμε να ΜΗΝ κάνετε το λάθος να το κατεβάσετε. Εάν το βρείτε ξαφνικά στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Σε διαφορετική περίπτωση, το Play-bar.net, εκτός από εκνευριστικό και παραπλανητικό, έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Συνήθως, αυτές οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνουν ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν, ποια κριτήρια εισάγουν για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κτλ.

Αφού αντικαταστήσει την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα με play-bar.net, κατόπιν εμφανίζει ανενόχλητα διαφόρων ειδών διαφημίσεις (αναδυόμενες, κειμένου, κι άλλων ειδών εμπορικού τύπου διαφημίσεις). Ο play-bar.net browser hijacker είναι συμβατός με όλους τους δημοφιλείς web browsers. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που καταφέρει να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers σας, οι διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις του ιού θα εμφανίζονται σε όλους τους web browsers σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, η αυθαίρετη παρακολούθηση των χρηστών-θυμάτων υπέρ συμφερόντων τρίτων, αλλά και οι εκνευριστικές εμφανίσεις παραπλανητικών διαφημίσεων κι συνδέσμων ανακατεύθυνσης συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. afilliates, afilliate marketing), αποτελούν σαφώς τους κυριότερους λόγους ώστε να σας αποτρέψουν να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης.

Συνοψίζοντας, κάνοντας χρήση της συγκεκριμένης μηχανής αναζήτησης και κλικάροντας σε διαφημίσεις και συνδέσμους ανακατεύθυνσης που εμφανίζει, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Κινδυνεύετε δυνητικά να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Για αυτό, σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του Play-bar.net. Για σίγουρα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego.

play-bar.net

Πώς μπορεί το play-bar.net να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Ο συνήθης τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) είναι μέσω διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Μάλιστα, η μέθοδος bundling αποτελεί αγαπημένη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης όλων των PUPs, συμπεριλαμβανόμενων adwares, browser hijackers, κτλ. Τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης και κατεβαίνουν παράλληλα με αυτές τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να διεισδύσουν και στο δικό σας υπολογιστή PUPs, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, και παρατηρητικοί, κάθε φορά που είναι να κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε την Προεπιλεγμένη (Default) και Κανονική (Standard) μορφή εγκατάστασης.

Αντιθέτως, θα ήταν προτιμότερο να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό play-bar.net?

Σε γενικές γραμμές, αυτή η ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να σας προσφέρει. Αντιθέτως, έχοντας εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας τον ιό play-bar.net virus όχι μόνο θα χάσετε την προηγούμενη ηρεμία των διαδικτυακών σας αναζητήσεων, αλλά παράλληλα θα αυξήσετε δραματικά τις πιθανότητες να εκθέσετε σε κυβερνο-επιθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σας. Χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι σαφώς προτιμότερο να προτιμήσετε κάποια δημοφιλέστερη και σαφώς πιο αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, όπως πχ. Google ή Bing.

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε αυτό τον browser hijacker από το σύστημα του υπολογιστή σας, τότε είναι καλό να θυμάστε ότι δεν αρκεί απλά να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα μέσω των ρυθμίσεων του web browser. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό play-bar.net virus και όλα τα σχετικά στοιχεία του (συμπ. η επέκταση PlayBar).

Όσον αφορά την αφαίρεση αυτού του browser hijacker, μπορείτε να επιλέξετε να τον αφαιρέσετε αυτόματα ή χειροκίνητα. Στην περίπτωση της αυτόματης αφαίρεσης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως παρακάτω. Στην περίπτωση της χειροκίνητης αφαίρεσης, μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε παρακάτω η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του play-bar.net

Αφαίρεση play-bar.net από συστήματα Windows

Για να αφαιρέσετε τον ιό Play-bar.net και να βεβαιωθείτε ότι δε θα ξαναεμφανιστεί στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τις παρακάτω εφαρμογές: Play-bar.net, Playbar for Chrome, Play-bar.net for Firefox, Play bar for Internet Explorer, Pesquisa.ninja, iLivid, ViceIce.com, Esurf.biz, Search.kuklorest.com, SearchPile.com, BrowserProtect, Search-Results Toolbar, Youtube Downloader HD, κτλ.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το play-bar.net και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το play-bar.net ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση play-bar.net από σύστημα Mac OS X

Για να βεβαιωθείτε ότι ξεφορτωθήκατε ολοκληρωτικά τον ιό Play-bar.net, πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και αυτές τις εφαρμογές: Play-bar.net, Playbar for Chrome, Play-bar.net for Firefox, Play bar for Internet Explorer, Pesquisa.ninja, iLivid, ViceIce.com, Esurf.biz, Search.kuklorest.com, SearchPile.com, BrowserProtect, Search-Results Toolbar, Youtube Downloader HD, κτλ.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το play-bar.net ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση play-bar.net από Google Chrome

Η μηχανή αναζήτησης που έχει βάλει ως κύριο στόχο ο ιός, είναι το Google Chrome. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τον ιό play-bar.net από το Google Chrome, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε την λίστα με τις επεκτάσεις και να αφαιρέσετε το PlayBar. Μοιάζει κάπως έτσι:

Για να απαλλαγείτε από αυτή την ανεπιθύμητη επέκταση, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το play-bar.net και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του play-bar.net. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με play-bar.net και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση play-bar.net μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του play-bar.net.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση play-bar.net από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το play-bar.net ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του play-bar.net. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα play-bar.net υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες