Βαθμός σοβαρότητας:  
  (8/100)

PC Utilities Pro – Optimizer Pro. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι είναι το PC Utilities Pro – Optimizer Pro?

Το PC Utilities Pro – Optimizer Pro (επίσης γνωστό και ως Optimizer Pro) είναι ένα τελείως παραπλανητικό και ψευδές πρόγραμμα βελτιστοποίησης συστημάτων υπολογιστών το οποίο εμφανίζει στους χρήστες-θύματα παραπλανητικές δήθεν σαρώσεις συστήματος κι αναφορές αποτελεσμάτων αυτών. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι για να πείσει τους χρήστες-θύματα να προβούν σε αγορά της πλήρους του έκδοσης, αναφέρει ότι είναι το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να εξαλείψει πλήρως τα δήθεν προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι σαρώσεις του.

Φυσικά, εμείς σας συμβουλεύουμε να κάνετε μια καλή διαδικτυακή έρευνα για να βρείτε αξιόπιστα και δωρεάν εργαλεία βελτιστοποίησης συστημάτων, παρά να πληρώσετε για το Optimizer Pro. Αν και τεχνικά η συγκεκριμένη ανεπιθύμητη εφαρμογή δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘malware’ ή ‘rogueware’, ωστόσο οι τακτικές του σίγουρα παραπέμπουν σε αυτές των ‘scareware’ (ανεπιθύμητα/κακόβουλα λογισμικά που μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων και διεργασιών προσπαθούν να εκφοβίσουν τον χρήστη-θύμα και να τον ωθήσουν στο να πράξει ανάλογα με το σχεδιασμό τους).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα σφάλματα που εμφανίζονται στις αναφορές των δήθεν σαρώσεών του είτε δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολο να αφαιρεθούν ούτως ή άλλως από ένα σύστημα. Επίσης, μερικά από αυτά είναι συνηθισμένα και δεν έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη συνολική λειτουργία κι αποδόσεις του συστήματος. Είναι σαφές ότι οι δημιουργοί του PC Utilities Pro – Optimizer Pro έχουν ως απώτερο σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες και να τους ωθήσουν μέσω εκφοβισμού να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του προγράμματός τους!

Σε περίπτωση που πιστεύετε ότι το PC Optimizer έχει τη δυνατότητα να σας βοηθήσει να διορθώσετε τα σφάλματα του υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να αναθεωρήσετε άμεσα, γιατί πρόκειται ξεκάθαρα για ένα άχρηστο ανεπιθύμητο και σαφώς παραπλανητικό πρόγραμμα. Εάν επιθυμείτε να βρείτε ένα πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλει στη βελτιστοποίηση του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει σαφώς να βρείτε μια σαφώς πιο αξιόπιστη εναλλακτική. Αν έχετε κάνει το λάθος να κατεβάσετε και να χρησιμοποιείτε το PC Utilities Pro – Optimizer Pro, τότε είναι προτιμότερο να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από τον υπολογιστή σας! Μπορείτε να αφαιρέσετε το Optimizer Pro ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Σας προτείνουμε τέλος, να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή κακόβουλη παρουσία.

PC Utilities Pro – Optimizer Pro

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Optimizer Pro ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Το PC Utilities Pro – Optimizer Pro δε διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όπως κάνουν οι ιοί. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, το κατεβάζουν οικειοθελώς οι χρήστες ή καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling). Έτσι, αν κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή και δεν δείξετε την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της, τότε θα κατέβει παράλληλα ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Εάν κάνετε το λάθος να κατεβάσετε οικειοθελώς το Optimizer Pro, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται συνεχώς σαρώσεις συστήματος και προειδοποιήσεις κάθε φορά που θα κάνετε reboot τον υπολογιστή σας. Συνήθως, τα μηνύματα που εμφανίζονται μοιάζουν κάπως έτσι:

Attention! 7596 items to clean and optimize on your PC

Attention! 2654 items to clean and optimize on your PC

Σας συνιστούμε να μείνειτε μακρυά από το PC Utilities Pro – Optimizer Pro γιατί είναι σίγουρο ότι δε θα σας βοηθήσει καθόλου στο να βελτιστοποιήσετε το σύστημα του υπολογιστή σας και να απαλλαγείτε από άχρηστα αρχεία και προγράμματα. Για αυτές τις περιπτώσεις σας προτείνουμε να προτιμάτε να χρησιμοποιείτε αξιόπιστα προγράμματα βελτιστοποίησης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Optimizer Pro?

Για να αφαιρέσετε το PC Utilities Pro – Optimizer Pro, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Programs or Add/Remove Programs (Προγράμματα ή Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
  2. Εδώ, ψάξτε για PC Utilities Pro – Optimizer Pro κι άλλες παρομοίως άγνωστες/ύποπτες καταχωρήσεις, κι επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή).
  3. Click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ή Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του PC Utilities Pro – Optimizer Pro
Στιγμιότυπο του PC Utilities Pro – Optimizer Pro

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-pc-utilities-pro-optimizer-pro.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες