Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού Omniboxes.com

123

Τι είναι το omniboxes.com?

Ο ιός Omniboxes.com virus είναι ουσιαστικά ένα ιδιαιτέρως δημοφιλές web browser add-on (πρόσθετο) το οποίο εξαπλώνεται στο διαδίκτυο μέσω της μεθόδου ‘bundling’. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας από το πουθενά και να αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης. Αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα browser hijacking όχι μόνο δημοφιλών web browsers, όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, αλλά και λιγότερο γνωστών και δημοφιλών. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις DNS ρυθμίσεις χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας, μπορούν να είναι όχι μόνο εκνευριστικές, αλλά και να παρενοχλούν σημαντικά τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι συνήθως αυτού του είδους τα browser plug-ins διαδίδονται για λόγους όχι ιδιαιτέρως δίκαιους ως προς τους χρήστες. Συνήθως, σκοπός των διαφημίσεων και ανακατευθύνσεων από omniboxes.com είναι η μόχλευση ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) για την αύξηση των δυνητικών πωλήσεων ή των διαδικτυακών τους κατατάξεων.

Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί ότι πολλοί από αυτούς τους συνδέσμους ανακατεύθυνσης από omniboxes.com hijacker δεν θα σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Έτσι λοιπόν, εάν το συγκεκριμένο browser add-on (πρόσθετο) καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα και του δικού σας υπολογιστή, τότε σίγουρα θα παρατηρήσετε αργά ή γρήγορα τις εμφανίσεις ‘πειραγμένων’ αποτελεσμάτων αναζήτησης που σίγουρα καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά της Google. Έχουν παρατηρηθεί αρκετές περιπτώσεις όπου οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι ανακατεύθυναν τους χρήστες προς κακόβουλους τύπου phishing ιστότοπους. Για αυτό, σας συνιστούμε να αποφύγετε να τις κλικάρετε. Αντί αυτού, αν παρατηρήσετε ότι ο ιός omniboxes.com virus βρίσκεται στον υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο SpyHunter. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό omniboxes.com virus.

Επίσης, σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα-στόχο λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Σε γενικές γραμμές, είναι πρακτικά αδύνατο να προσδιορίσει κανείς το είδος των πληροφοριών που μπορεί να συλλέγει το συγκεκριμένο λογισμικό και για ποιους σκοπούς τρίτων. Επομένως, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, αν το βρείτε στον υπολογιστή σας, είναι προτιμότερο να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

An example of Omniboxes malware and ads that are displayed by it

Πώς μπορεί το omniboxes.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Εάν ανήκετε σε εκείνους τους χρήστες που αρέσκονται να κατεβάζουν δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο χωρίς να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι είναι πολύ πιθανό να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε ύποπτες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός ανακατευθύνσεων Omniboxes.com redirect virus.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει κι εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αρχίσουν σύντομα να σας εμφανίζονται εκνευριστικές διαφημίσεις, ανακατευθύνσεις, σημαντικές επιβραδύνσεις, κι άλλες παρόμοιες προβληματικές κι εκνευριστικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων κι αναζητήσεων. Εάν λοιπόν επιθυμείτε η διαδικτυακή σας εμπειρία να είναι απολαυστική κι ασφαλής, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε, και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. browser plug-ins, add-ons (πρόσθετα), toolbars (γραμμές εργαλείων) και extensions (επεκτάσεις).

Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις? Αρχικά, πριν αποφασίσετε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή είναι καλό να διαβάζετε τα κείμενα που εμπεριέχονται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement), στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy), κλπ. Εάν ακόμα επιθυμείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή  Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός omniboxes.com virus. 

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός Omniboxes.com, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
προγράμματος αφαίρεσης του Ιός Omniboxes.com Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
προγράμματος αφαίρεσης του Ιός Omniboxes.com
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Σημείωση: Απαιτείται χειροκίνητη βοήθεια σημαίνει πως ένα ή όλα τα εργαλεία αφαίρεσης δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν το παράσιτο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση, παρακαλώ διαβάστε οδηγίες χειροκίνητης απεγκατάστασης παρακάτω.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Ιός Omniboxes.com. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Ιός Omniboxes.com. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ιός Omniboxes.com (2015-12-31)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Ιός Omniboxes.com (2015-12-31)

Ιός Omniboxes.com χειροκίνητη αφαίρεση:

Σταματήστε διεργασίες:
omnibox.exe

Διαγράψτε αρχεία:
omnibox.exe

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook