Κατανόηση αρχείου omiga-plus.exe και η σημασία του

Το Omiga-plus.exe είναι ένα ιδιαιτέρως ύποπτο αρχείο που είναι και το κύριο εκτελέσιμο αρχείο του  Omiga Plus [Omiga Plus] hijacker. Επομένως, εάν διαπιστώσετε ότι εμφανίζεται στο task manager του συστήματος του υπολογιστή σας, τότε σας συμβουλεύουμε να εντοπίσετε αυτό το browser hijacker, καθώς και άλλα 13 αρχεία που σχετίζονται με αυτό και να προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Με το που εγκατασταθούν αυτά τα αρχεία, το Omiga Plus θα αρχίσει να μπλοκάρει αγαπημένες σας μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google, Yahoo και Bing. Επίσης, μπορεί να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers σας (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, κλπ.) και να αρχίσει να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης και διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων.

Είναι πολύ πιθανόν οι διαφημίσεις αυτές να εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, όπως ισχύει και με τα περισσότερα PUPs, ο ιός Omiga Plus έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ.

Θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι, αν και πρόκειται κυρίως για γενικής φύσεως πληροφορίες, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα αποκτήσουν, μέσω αυτών των προγραμμάτων, απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Για αυτό τον λόγο σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κρατήσετε ούτε λεπτό στο σύστημα του υπολογιστή σας αυτού του είδους τα ανεπιθύμητα προγράμματα, εάν διαπιστώσετε την παρουσία τους εκεί.

To Omiga-plus.exe, μαζί με τα συνοδευτικά μέρη του, καταλαμβάνει συνήθως γύρω στα 5.75 MB (6,032,875 bytes) της μνήμης του υπολογιστή. Το αρχείο αυτό διαδίδεται κυρίως στις ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχουν αναφορές εμφάνισής του στη Βραζιλία και Γερμανία. Αποθηκεύεται κυρίως στον φάκελο της τοποθεσίας C:\Program Files\Omiga Plus. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να μην αποθηκευτεί εκεί, γιατί οι δημιουργοί του Omiga Plus hijacker προσπαθούν συνεχώς να δυσκολεύουν τον εντοπισμό του.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε την παρουσία αυτού του hijacker στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το Omiga-plus.exe. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter, STOPzilla. 

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
Ioys.gr κέντρο έρευνας συλλέγει και ελέγχει όλες τις πληροφορίες που είναι σχετικές με omiga-plus.exe. Αναρωτιόμαστε, ‘Μπορεί αυτό το αρχείο να είναι κακόβουλο;’, ‘Χρησιμοποιείτε αυτό το όνομα αρχείου από Malware;’ και παρόμοια ερωτήματα. Η κατάσταση αυτού του αρχείου είναι απλώς η δική μας γνώμη, η οποία βασίζεται σύμφωνα με τις έρευνες μας. Κατάσταση ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΡΧΕΙΟ σημαίνει ότι το αρχείο αυτό αποτελεί απειλή για το σύστημά σας. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές:
συμβουλή:
Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας.
Το SpyHunter είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.

Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Reimage

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΛογισμικό
Αρχεία
Κάντε μας Like στο Facebook