Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Olo.updateweb.org αναδυόμενος ιός. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Julie Splinters - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΕΙΝΑΙ ΤΟ Olo.updateweb.org?

Οι αναδυόμενες διαφημίσεις από Olo.updateweb.org είναι παραπλανητικές ειδοποιήσεις που μπορεί να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας από το πουθενά και να αρχίσουν να σας παρενοχλούν κάθε φορά που θα συνδέεστε στο διαδίκτυο. Συνήθως, αυτός ο ιός καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τύπου, πχ. download manager, PDF creator, media player, κτλ. Μετά την εγκατάσταση κάποιου από αυτά τα προγράμματα, είναι πολύ πιθανόν να σας εμφανίζονται διαφόρων ειδών μηνύματα, ασχέτως αν χρησιμοποιείτε Google Chrome, Mozilla Firefox ή Internet Explorer.

Οι διαφημίσεις από Olo.updateweb.org συνήθως σχετίζονται με ειδοποιήσεις για δήθεν νέες ενημερώσεις/αναβαθμίσεις προγραμμάτων που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε. Μάλιστα, το περιεχόμενό τους μπορεί να είναι ιδιαιτέρως πειστικό και δελεαστικό, καθώς η εμφάνισή τους μπορεί να σας ξεγελάσει και να σας κάνει να νομίζετε ότι πρόκειται για νόμιμες κι αξιόπιστες ενημερώσεις/αναβαθμίσεις. Για παράδειγμα, με το που ανοίξετε τον web browser σας, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται ειδοποιήσεις ότι θα πρέπει να τον αναβαθμίσετε στη τελευταία του έκδοση ή να σας εμφανιστεί ειδοποίηση ότι το Media Player που χρησιμοποιείτε χρειάζεται νέες ενημερώσεις για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος να κλικάρετε σε κάποιο από αυτά τα μηνύματα, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παραπλανητικό δόλωμα που χρησιμοποιούν online scammers για τη διαδικτυακή διάδοση διαφόρων PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων). Με το που κλικάρετε σε κουμπιά τύπου ‘Update now’ (Ενημέρωση Τώρα), ‘Download now’ (Λήψη Τώρα), ‘Run the update’ (Εκτέλεση της ενημέρωσης), κι άλλα παρόμοια, τότε άθελά σας εγκρίνετε την κρυφή διείσδυση προγραμμάτων τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) ή άλλων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) στον υπολογιστή σας.

Επίσης, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσετε να υποφέρετε από σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, συχνές και πολλές εμφανίσεις εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων/ειδοποιήσεων ασχέτως ιστότοπου που επισκέπτεστε και ασχέτως web browser που χρησιμοποιείτε, καθώς και πολλά PUPs που θα εμφανίζονται στο σύστημα του υπολογιστή σας από το πουθενά, καθώς τα adwares έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να συνδέονται αυθαίρετα και κρυφά στο διαδίκτυο και να κατεβάζουν διαφόρων ειδών ύποπτα/αναξιόπιστα προγράμματα κι αρχεία χωρίς την έγκριση ή επίγνωση των χρηστών!

Τέλος, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο αναδυόμενος ιός Olo.updateweb.org σχετίζεται στενά με ένα adware που έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους – κάθε πότε – για πόσο επισκέπτεστε, τι διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, τις IP και email διευθύνσεις που έχετε στις επαφές σας, κλπ. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι οι πληροφορίες αυτές καταλήγουν σε αξιόπιστους τρίτους, αντιθέτως μάλιστα, το πιο πιθανόν είναι να γίνουν προσβάσιμες από διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες που μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν για πληθώρα κακόβουλων σκοπών.

Συνοψίζοντας, εάν διαπιστώσετε ότι ο αναδυόμενος ιός Olo.updateweb.org έχει καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση όχι μόνο του ιού, αλλά και των adwares που σχετίζονται με αυτόν. Για να το καταφέρετε αυτό με επιτυχία, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΙΟΣ Olo.updateweb.org ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο ιός Olo.updateweb.org συνδέεται στενά με προγράμματα τύπου adware. Τα adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων) και PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) συνήθως διαδίδονται διαδικτυακά εφαρμόζοντας την μέθοδο ‘bundling’. Ουσιαστικά, καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Συνήθως, αυτές οι επιπρόσθετες/προτεινόμενες και σίγουρα έμμεσες λήψεις αφορούν εφαρμογές, όπως πχ. browser add-ons (πρόσθετα), plug-ins, toolbars (γραμμές εργαλείων) και extensions (επεκτάσεις).

Επομένως, ο μοναδικός τρόπος να κρατήσετε τον υπολογιστή σας μακρυά από κρυφές διεισδύσεις ανεπιθύμητων προγραμμάτων είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όχι μόνο ποια δωρεάν ή δοκιμαστικά προγράμματα θα κατεβάζετε, αλλά και κατά τη διάρκεια της λήψης/εγκατάστασής τους. Για να σχηματίσετε μια καλή εικόνα κατά πόσο μια εφαρμογή είναι αξιόπιστη-χρήσιμη-ασφαλής, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement) καθώς και στην Πολιτική περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας (Privacy Policy), αλλά και σχόλια/αξιολογήσεις χρηστών και ειδικών που μπορεί να βρείτε στο διαδίκτυο.

Σε περίπτωση τώρα που εν τέλει αποφασίσετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα αποκτήσετε σαφώς μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να ξετικάρετε οποιοδήποτε προ-τικαρισμένο κουτάκι μπορεί να σας εμφανιστεί κατά την λήψη/εγκατάσταση μιας εφαρμογής και το οποίο θα αναφέρεται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων οι οποίες θα προβάλλονται ως ιδιαιτέρως χρήσιμα εργαλεία τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις διαδικτυακές σας εμπειρίες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτές τις επιπρόσθετες/προτεινόμενες λήψεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση σύντομα θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο θα χειροτερέψουν σημαντικά οι επιδόσεις του συστήματος, αλλά και ότι έχουν διεισδύσει κρυφά διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. adwares ή browser hijackers.

Εάν εν τέλει ο ιός κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική κι εν δυνάμει επικίνδυνη παρουσία του ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Olo.updateweb.org?

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις/ειδοποιήσεις που σχετίζονται με τον ιό Olo.updateweb.org αυτόματα ή χειροκίνητα. Παρακάτω, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης:

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Olo.updateweb.org αναδυόμενος ιός
Στιγμιότυπο του Olo.updateweb.org αναδυόμενος ιός

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Olo.updateweb.org pop-up:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Olo.updateweb.org pop-up και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Olo.updateweb.org pop-up ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Olo.updateweb.org pop-up ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Olo.updateweb.org pop-up και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Olo.updateweb.org pop-up. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού Olo.updateweb.org pop-up από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Olo.updateweb.org pop-up θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Olo.updateweb.org pop-up και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Olo.updateweb.org pop-up . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Olo.updateweb.org pop-up και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Olo.updateweb.org pop-up. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Olo.updateweb.org pop-up από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Olo.updateweb.org pop-up ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Olo.updateweb.org pop-up. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-olo-updateweb-org-pop-up-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες