Βαθμός σοβαρότητας:  
  (73/100)

Αφαίρεση ιού Nginx (Ιούλ 2017 ενημέρωση) - Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών

από Jake Doe - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Ο ιός Nginx έχει τη τάση να κρύβεται πίσω από μια κενή σελίδα

Το Nginx malware

Ο ιός Nginx λειτουργεί ως ύποπτο web script το οποίο στοχεύει όλους τους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Google Chrome, Internet Explorer, και Mozilla Firefox. Είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείς εκεί στην περίπτωση που συνηθίζεις να επισκέφτεσαι συχνά domains διαδικτυακών αγορών. Ο κύριος στόχος αυτού του domain παραμένει ακόμα ασαφής, μιας και οι χρήστες ανακατευθύνονται σε μια τελείως κενή σελίδα (blank page) στη οποία υπάρχει μόνο ο εξής χαιρετισμός: “Welcome to Nginx!” 

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο domain δεν έχει άλλο περιεχόμενο. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορεί να παραπλανηθούν και να ανακατευθυνθούν στην fishy σελίδα Nginx.org. Σίγουρα, θα αναρωτιέσαι τι είδους σελίδα είναι το Nginx.org. Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει ως ένα domain που προωθεί διάφορες Nginx app εκδόσεις. Μεγάλη προσοχή! Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μπερδέψεις αυτή την ύποπτη σελίδα με την καθόλα νόμιμη εφαρμογή που προωθείται μέσω του nginx.com.

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το browser malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση ακόμα πιο περίπλοκων και καταστροφικών κυβερνο-απειλών. Στην περίπτωση που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου ιός browser ανακατευθύνσεων, μπορείς να καταλάβεις την παρουσία του με βάση τις παρακάτω ενδείξεις: 

 • ανακατευθύνσεις προς gaming ή πορνογραφικά domains 
 • αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται από το πουθενά ακόμα και σε νόμιμους / αξιόπιστους ιστότοπους
 • ξαφνικές και αυθαίρετες τροποποιήσεις στην Αρχική Σελίδα

Αν και το Nginx malware δεν καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων, όπως κάνει ένας τυπικός ιός browser hijacker, ωστόσο η ύποπτη συμπεριφορά του σίγουρα πρέπει να σε κάνει να είσαι σε εγρήγορση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο domain δεν υπάρχει EULA (End User's License Agreement, δλδ. Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη), αλλά ούτε και έγγραφο Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy). Ακόμα, δεν υπάρχει καμιά απολύτως πληροφορία για τους δημιουργούς αυτής της ιστοσελίδας. Συνοψίζοντας, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση των scrips που εμφανίζει ο ιός Nginx virus, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σου, και επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που ο ιός τροποποίησε στον web browser σου.

Κενή σελίδα ως παραπλανητική μεταμφίεση?

Δυστυχώς, υπάρχουν δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, παρόμοια domains που λειτουργούν με αυτό το τρόπο, πχ. το 1.loadblanks.ru. Αυτά τα domains εμφανίζουν μια τελείως κενή σελίδα (blank page) χωρίς καμιά απολύτως πληροφορία ή περιεχόμενο. Ο μεγάλος αριθμός των κενών σελίδων, σίγουρα υποδηλώνει ότι εξυπηρετούν κάποιο σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζουμε επακριβώς. Υπάρχει η πιθανότητα πολλές απ' αυτές τις κενές σελίδες να εμπεριέχουν επικίνδυνους ιούς ή exploit kits.

Επιπρόσθετα, αρκετά domains μπορεί να λειτουργούν ως 'αποθηκευτικοί χώροι' tracking cookies ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων εντοπισμού και παρακολούθησης. Με άλλα λόγια, αυτά τα λογισμικά έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Με αυτό το τρόπο, οι αποδέκτες των πληροφοριών αυτών να μπορούν να εμφανίζουν εξατομικευμένες και άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαφημίσεις αποτελούν σημαντική, πολλές φορές και τη μοναδική, πηγή εισοδήματος πολλών developers, όπως πχ. η μέθοδος affiliate marketing pay-per-click.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και με τις Nginx ανακατευθύνσεις. Παίρνοντας υπόψιν τη γενικότερη ύποπτη συμπεριφορά αυτού του domain, είναι πολύ πιθανό οι ανακατευθύνσεις αυτές να στέλνουν τους χρήστες σε άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Ο συγκεκριμένος browser hijacker στοχεύει και χρήστες κινητών συσκευών, όπως πχ. smartphones και tablets.

Αν αυτές οι ανακατευθύνσεις έχουν ήδη εμφανιστεί στη κινητή συσκευή σου και ψάχνεις τρόπο για να απαλλαγείς απ' αυτές, τότε συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού Nginx από smartphones και tablets.

Παράδειγμα συνεργαζόμενου (affiliate) ιστότοπου - nginx.orgΤο nginx.org υποτίθεται ότι προωθεί τις διάφορες εκδόσεις της νόμιμης εφαρμογής Nginx. Παρόλα αυτά, η εγκατάσταση κάποιας απ' αυτές μπορεί να αποτελέσει την αιτία για την εμφάνιση διαφόρων σημαντικών web browser προβλημάτων.

Τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης

Το συγκεκριμένο ύπουλο browser malware έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη μορφή web script αντί ως πλήρες PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Λόγω αυτής της 'ελαφράς' μορφής, είναι πολύ πιθανό να το συναντήσεις ακόμα και σε φαινομενικά ασφαλή και αξιόπιστα domains διαδικτυακών αγορών ή gaming ιστοσελίδες. 

Ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αποφύγεις διεισδύσεις από “Nginx hijack,” είναι η λήψη κι εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Προτείνουμε να επιλέξεις κάποιο απ΄αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας anti-malware Reimage Reimage Cleaner Intego ή Malwarebytes. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα παρέχει ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα του υπολογιστή σου, ενώ, παράλληλα, με τις σαρώσεις συστήματος θα εντοπίζει και θα αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο ή ανεπιθύμητο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βάλεις ένα οριστικό τέλος σε αυτές τις εκνευριστικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις!

Καθάρισε το smartphone και το σύστημα του υπολογιστή σου (web browsers) από το Nginx malware

Το καλό είναι ότι λόγω της 'light' μορφής του, το Nginx δε χρειάζεται απεγκατάσταση. Παρόλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δε πρέπει να σε ανησυχήσουν οι ανακατευθύνσεις που σου εμφανίζει. Μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις χειροκίνητες οδηγίες αφαίρεσης του Nginx. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά αρχεία / στοιχεία αυτού του browser hijacker ώστε να απαλλαγείς ολοκληρωτικά από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του. 

Εάν έχει μολύνει τη κινητή συσκευή σου (smartphone / tablet), μπορείς να αφαιρέσεις το Nginx από την Android κινητή συσκευή σου με τη βοήθεια του Malwarebytes. Αυτό το εξαιρετικό και άκρως αξιόπιστο anti-malware app παρέχει και πολύτιμη προστασία συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του ιού Nginx virus και από συστήματα υπολογιστών. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Γάλλοι χρήστες οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί μ' αυτό το malware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Nginx:

Αφαίρεση Nginx από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Nginx και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Nginx ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Nginx από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Nginx από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Nginx ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Nginx από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Nginx και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Nginx. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση του ιού Nginx από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Nginx θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Nginx από Mozilla Firefox (FF)

Θα καταφέρεις να αφαιρέσεις το Nginx από τον Firefox μόνο αν δώσεις έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Η πλήρης επαναφορά browser είναι σαφώς η πιο γρήγορη επιλογή.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Nginx και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Nginx . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Nginx από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Nginx και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Nginx. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Nginx από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Nginx ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Nginx, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Nginx. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-nginx-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Nginx Virus