Αφαίρεση ιού Nginx (Ιούλ 2017 ενημέρωση) - Δωρεάν Εγχειρίδιο Οδηγιών

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Nginx

Τι είναι το Ιός Nginx?

Ο ιός Nginx έχει τη τάση να κρύβεται πίσω από μια κενή σελίδα

Το Nginx malware

Ο ιός Nginx λειτουργεί ως ύποπτο web script το οποίο στοχεύει όλους τους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Google Chrome, Internet Explorer, και Mozilla Firefox. Είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείς εκεί στην περίπτωση που συνηθίζεις να επισκέφτεσαι συχνά domains διαδικτυακών αγορών. Ο κύριος στόχος αυτού του domain παραμένει ακόμα ασαφής, μιας και οι χρήστες ανακατευθύνονται σε μια τελείως κενή σελίδα (blank page) στη οποία υπάρχει μόνο ο εξής χαιρετισμός: “Welcome to Nginx!

Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο domain δεν έχει άλλο περιεχόμενο. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορεί να παραπλανηθούν και να ανακατευθυνθούν στην fishy σελίδα Nginx.org. Σίγουρα, θα αναρωτιέσαι τι είδους σελίδα είναι το Nginx.org. Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει ως ένα domain που προωθεί διάφορες Nginx app εκδόσεις. Μεγάλη προσοχή! Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μπερδέψεις αυτή την ύποπτη σελίδα με την καθόλα νόμιμη εφαρμογή που προωθείται μέσω του nginx.com.

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτό το browser malware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση ακόμα πιο περίπλοκων και καταστροφικών κυβερνο-απειλών. Στην περίπτωση που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου ιός browser ανακατευθύνσεων, μπορείς να καταλάβεις την παρουσία του με βάση τις παρακάτω ενδείξεις:

 • ανακατευθύνσεις προς gaming ή πορνογραφικά domains
 • αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται από το πουθενά ακόμα και σε νόμιμους / αξιόπιστους ιστότοπους
 • ξαφνικές και αυθαίρετες τροποποιήσεις στην Αρχική Σελίδα

Αν και το Nginx malware δεν καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων, όπως κάνει ένας τυπικός ιός browser hijacker, ωστόσο η ύποπτη συμπεριφορά του σίγουρα πρέπει να σε κάνει να είσαι σε εγρήγορση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο domain δεν υπάρχει EULA (End User's License Agreement, δλδ. Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη), αλλά ούτε και έγγραφο Πολιτικής Απορρήτου (Privacy Policy). Ακόμα, δεν υπάρχει καμιά απολύτως πληροφορία για τους δημιουργούς αυτής της ιστοσελίδας. Συνοψίζοντας, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση των scrips που εμφανίζει ο ιός Nginx virus, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σου, και επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που ο ιός τροποποίησε στον web browser σου.

Κενή σελίδα ως παραπλανητική μεταμφίεση?

Δυστυχώς, υπάρχουν δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, παρόμοια domains που λειτουργούν με αυτό το τρόπο, πχ. το 1.loadblanks.ru. Αυτά τα domains εμφανίζουν μια τελείως κενή σελίδα (blank page) χωρίς καμιά απολύτως πληροφορία ή περιεχόμενο. Ο μεγάλος αριθμός των κενών σελίδων, σίγουρα υποδηλώνει ότι εξυπηρετούν κάποιο σκοπό που ακόμα δεν γνωρίζουμε επακριβώς. Υπάρχει η πιθανότητα πολλές απ' αυτές τις κενές σελίδες να εμπεριέχουν επικίνδυνους ιούς ή exploit kits.

Επιπρόσθετα, αρκετά domains μπορεί να λειτουργούν ως 'αποθηκευτικοί χώροι' tracking cookies ή άλλων παρόμοιων προγραμμάτων εντοπισμού και παρακολούθησης. Με άλλα λόγια, αυτά τα λογισμικά έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών. Με αυτό το τρόπο, οι αποδέκτες των πληροφοριών αυτών να μπορούν να εμφανίζουν εξατομικευμένες και άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι οι διαφημίσεις αποτελούν σημαντική, πολλές φορές και τη μοναδική, πηγή εισοδήματος πολλών developers, όπως πχ. η μέθοδος affiliate marketing pay-per-click.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και με τις Nginx ανακατευθύνσεις. Παίρνοντας υπόψιν τη γενικότερη ύποπτη συμπεριφορά αυτού του domain, είναι πολύ πιθανό οι ανακατευθύνσεις αυτές να στέλνουν τους χρήστες σε άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Ο συγκεκριμένος browser hijacker στοχεύει και χρήστες κινητών συσκευών, όπως πχ. smartphones και tablets.

Αν αυτές οι ανακατευθύνσεις έχουν ήδη εμφανιστεί στη κινητή συσκευή σου και ψάχνεις τρόπο για να απαλλαγείς απ' αυτές, τότε συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού Nginx από smartphones και tablets.

Παράδειγμα συνεργαζόμενου (affiliate) ιστότοπου - nginx.orgΤο nginx.org υποτίθεται ότι προωθεί τις διάφορες εκδόσεις της νόμιμης εφαρμογής Nginx. Παρόλα αυτά, η εγκατάσταση κάποιας απ' αυτές μπορεί να αποτελέσει την αιτία για την εμφάνιση διαφόρων σημαντικών web browser προβλημάτων.

Τεχνικές διαδικτυακής εξάπλωσης

Το συγκεκριμένο ύπουλο browser malware έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη μορφή web script αντί ως πλήρες PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Λόγω αυτής της 'ελαφράς' μορφής, είναι πολύ πιθανό να το συναντήσεις ακόμα και σε φαινομενικά ασφαλή και αξιόπιστα domains διαδικτυακών αγορών ή gaming ιστοσελίδες.

Ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να αποφύγεις διεισδύσεις από “Nginx hijack,” είναι η λήψη κι εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Προτείνουμε να επιλέξεις κάποιο απ΄αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας anti-malware ReimageIntego ή Malwarebytes. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα παρέχει ολοκληρωμένη προστασία σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα του υπολογιστή σου, ενώ, παράλληλα, με τις σαρώσεις συστήματος θα εντοπίζει και θα αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε κακόβουλο ή ανεπιθύμητο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να βάλεις ένα οριστικό τέλος σε αυτές τις εκνευριστικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις!

Καθάρισε το smartphone και το σύστημα του υπολογιστή σου (web browsers) από το Nginx malware

Το καλό είναι ότι λόγω της 'light' μορφής του, το Nginx δε χρειάζεται απεγκατάσταση. Παρόλα αυτά, σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι δε πρέπει να σε ανησυχήσουν οι ανακατευθύνσεις που σου εμφανίζει. Μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις χειροκίνητες οδηγίες αφαίρεσης του Nginx. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά αρχεία / στοιχεία αυτού του browser hijacker ώστε να απαλλαγείς ολοκληρωτικά από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του.

Εάν έχει μολύνει τη κινητή συσκευή σου (smartphone / tablet), μπορείς να αφαιρέσεις το Nginx από την Android κινητή συσκευή σου με τη βοήθεια του Malwarebytes. Αυτό το εξαιρετικό και άκρως αξιόπιστο anti-malware app παρέχει και πολύτιμη προστασία συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του ιού Nginx virus και από συστήματα υπολογιστών. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι Γάλλοι χρήστες οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί μ' αυτό το malware.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Nginx

Αφαίρεση Nginx από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Nginx και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Nginx ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Nginx από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Nginx ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Nginx από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Nginx θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Θα καταφέρεις να αφαιρέσεις το Nginx από τον Firefox μόνο αν δώσεις έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια. Η πλήρης επαναφορά browser είναι σαφώς η πιο γρήγορη επιλογή.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Nginx και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Nginx μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Nginx.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Nginx από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Nginx και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Nginx. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Nginx από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Nginx ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Nginx. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Nginx υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες