Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Mystartsearch.com

Τι είναι το Mystartsearch.com?

Το Mystartsearch.com (επίσης γνωστό και ως MyStart Search και Mystartsearch) είναι μια ύποπτη μηχανή αναζήτησης, η οποία μάλιστα προστέθηκε πρόσφατα στην κατηγορία των browser hijackers (το browser hijacker είναι είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή, αν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κινδυνεύετε να κατεβάσετε παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Αρχικά, μπορεί να νομίσετε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Mystartsearch hijacker θα γίνει η αιτία να χειροτερέψει η ποιότητα της διαδικτυακής σας εμπειρίας. Είναι συμβατό με όλους τους δημοφιλείς web browsers, όπως πχ. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers σας. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μπορεί να σας κάνει να νομίσετε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη μηχανή αναζήτησης, καθώς εμπεριέχει κουτάκι αναζητήσεων και διάφορους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναζητήσεων υποστηρίζεται από διαφημίσεις, επομένως το πιθανότερο είναι να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων τα οποία είναι επιχορηγούμενα από συνεργαζόμενους τρίτους (βλ. affiliate websites).

Έτσι, μέσω των Mystartsearch.com ανακατευθύνσεων μπορεί να βρεθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων και σύντομα να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε εκνευριστικές και εν δυνάμει επικίνδυνες προβληματικές καταστάσεις, όπως πχ. σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος/διαδικτυακών αναζητήσεων και πλοηγήσεων, ακόμα και να εκθέσετε την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος, αλλά και την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων στα οποία μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers!

Tέλος, γνωρίζουμε ότι ο ιός Mystartsearch virus, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, καθώς και πιο ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ. IP και email διευθύνσεις, κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα αυτή την ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτή διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σας, και να επαναφέρετε και πάλι στο φυσιολογικό τις ρυθμίσεις των web browsers σας. Για ολοκληρωτική αφαίρεση του mystartsearch.com σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Mystartsearch

Πώς μπορεί το mystartsearch.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Παρομοίως με delta-homes.com, BoBrowser , Omiga Plus, έτσι και το Mystartsearch.com έχει χαρακτηρισθεί ως browser hijacker και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), πολύ απλά γιατί εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω λήψεων εφαρμογών τρίτων. Έτσι, καλό είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, όπως πχ. download managers, video converters, video streaming λογισμικά, κλπ., που συνήθως προωθούνται μέσω διαφόρων άγνωστων κι αναξιόπιστων ιστότοπων λήψεων.

Εάν λοιπόν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας , διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα που μπορεί να κρύβονται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους (εάν έχουν), όπως πχ. adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά που εμφανίζουν εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), browser hijackers, κλπ.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια λήψης μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων-προτεινόμενων-προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. browser add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), plugins και toolbars (γραμμές εργαλείων). Επομένως, εάν παρατηρήσατε ότι σας εμφανίζονται ανακατευθύνσεις από mystartsearch, καθώς κι άλλες ύποπτες/παρασκηνιακές διεργασίες που μπορεί να σχετίζονται με αυτό, τότε σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό mystartsearch.com virus?

Είναι ξεκάθαρο ότι το Mystartsearch.com είναι μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης πολλών προβληματικών κι εν δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων τόσο για την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, όσο και για την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων. Έτσι λοιπόν έαν δεν θέλετε να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs, adwares ή ακόμα και viruses, τότε θα πρέπει να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά άμεσα από τη στιγμή που διαπιστώσετε ότι αυτό βρίσκεται εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το αφαιρέσετε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) ή να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Μιας και είναι δύσκολο να εντοπίσετε όλες τις καταχωρήσεις που έχει εγκαταστήσει παρασκηνιακά, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε αυτόματα το Mystartsearch.com.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)

Ερώτηση. Διαπίστωσα ότι στην θέση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας βρίσκεται πλέον ο ιός Mystartsearch.com. Ωστόσο, δε το έκανα εγώ. Επίσης, εδώ κι αρκετό καιρό μου εμφανίζονται αυθαίρετα και από το πουθενά ανακατευθύνσεις από mystartsearch. Ανήκει αυτό το πρόγραμμα στην κατηγορία malware? Θα έπρεπε να ανησυχώ?

Απάντηση. Ένας από τους κυριότερους λόγους που το Mystartsearch.com χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο προγράμμα) είναι ότι καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων-προαιρετικών-προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω το Mystartsearch από Αρχική Σελίδα των web browsers μου και να σταματήσω την εμφάνιση ανακατευθύνσεων από www.mystartsearch.com? Όσες φορές κι αν προσπάθησα να το αφαιρέσω, αυτό επανέρχεται και πάλι.

Απάντηση. Η αφαίρεση του www.Mystartsearch.com browser hijacker δεν είναι εύκολη. Αυτού του είδους τα ανεπιθύμητα προγράμματα έχουν τη τάση να εγκαθιστούν κρυφά στο σύστημα-στόχο διαφόρων ειδών καταχωρήσεις που επαναφέρουν το πρόγραμμα και τις ρυθμίσεις του σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που θα το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Επομένως, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτό ολοκληρωτικά εάν αποφασίσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Ο πλέον ιδανικός τρόπος για να τα καταφέρετε είναι χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego. Διαφορετικά, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Ερώτηση. Ανακάλυψα ξαφνικά ότι το www.Mystartsearch.com αντικατάστησε την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers μου. Δεν θα με πείραζε, γιατί σε γενικές γραμμές μοιάζει με μια καθώς πρέπει σελίδα. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι οι αναζητήσεις που μου εμφάνιζε δεν ήταν και τόσο αξιόπιστες… Οι σελίδες στις οποίες με ανακατεύθυνε δεν είχαν και πολλά κοινά με αυτές στις οποίες ανακατευθυνόμουν πριν από αυτή. Έτσι, θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσω αυτή την αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης και να επαναφέρω αυτή που είχα?

Απάντηση. Πολύ σωστή η παρατήρησή σας. Τα αποτελέσματα αναζητήσεων που εμφανίζει το Mystartsearch.com hijacker είναι σαφώς λιγότερο αξιόπιστα από αυτά που εμφανίζουν οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί τα ‘πειραγμένα’ αυτά αποτελέσματα αναζήτησης προσπαθούν να προωθήσουν επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επομένως, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Για να αποφύγετε λοιπόν δυσάρεστες προβληματικές καταστάσεις, σας συνιστούμε να απαλλαγείτε άμεσα από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα από τη στιγμή που διαπιστώσετε ότι αυτό έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Ερώτηση. Μόλις επανεκκίνησα τον υπολογιστή μου, κι έχοντας κατεβάσει νωρίτερα ένα πρόγραμμα από το διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ανοίγοντας τον web browser μου υπήρχε νέα Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης, η Mystartsearch.com. Θέλω να την αφαιρέσω, αλλά ό,τι κι αν κάνω, αυτή ύστερα από λίγο επαναεμφανίζεται στους web browsers μου. Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με το πώς να καταφέρω να απαλλαγώ από την ενοχλητική παρουσία της!

Απάντηση. Από ό,τι φαίνεται, πέσατε θύμα της λεγόμενης μεθόδου ‘bundling’. Συγκεκριμένα, δεν ήσασταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα από το διαδίκτυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατεβάσετε παράλληλα, χωρίς φυσικά τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο κρυβόταν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της συγκεκριμένης εφαρμογής. Επομένως, μια καλή συμβουλή είναι να είστε πάντα προσεκτικοί, κυρίως όταν κατεβάζετε από το διαδίκτυο δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές. Οι διεισδύσεις ανεπιθύμητων προγραμμάτων συνεπάγονται εμφανίσεις πληθώρας προβληματικών, εκνευριστικών, κι εν δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων. Τέλος, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να απαλλαγείτε από την παρουσία ανεπιθύμητων προγραμμάτων ακολουθώντας την χειροκίνητη μέθοδο. Αντιθέτως, σας συνιστούμε για περιπτώσεις όπως αυτή να χρησιμοποιείτε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Ερώτηση. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Μου εμφανίζονται συνεχώς ανακατευθύνσεις από Mystartsearch. Μήπως φταίει το γεγονός ότι και η προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης άλλαξε σε αυτή που σχετίζεται με το συγκεκριμένο ιστότοπο? Είναι επικίνδυνο? Θα έπρεπε να ανησυχώ?

Απάντηση. Βασικά ναι, αυτά τα δυο σχετίζονται. Επίσης, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως εκνευριστική παρά ως επικίνδυνη, ωστόσο και πάλι σας συνιστούμε να βασίζετε τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις σε πιο αξιόπιστες και δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Mystartsearch.com
Στιγμιότυπο του Mystartsearch.com

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Mystartsearch.com:

Αφαίρεση Mystartsearch.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Mystartsearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Mystartsearch.com από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Mystartsearch.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Mystartsearch.com και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mystartsearch.com. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Mystartsearch.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mystartsearch.com και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Mystartsearch.com . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Mystartsearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Mystartsearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Mystartsearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Mystartsearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Mystartsearch.com, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Mystartsearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-mystartsearch-com.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Mystartsearch.com