Τι είναι MyBabylonTB.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

από Lucia Danes - -

Το MyBabylonTB.exe εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει ως ένα ακίνδυνο αρχείο. Ωστόσο, μη ξεγελιέστε. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αρχείο ανήκει σε εκείνες τις ύποπτες εφαρμογές που μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό χάος στον υπολογιστή σας. Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα είναι το delta-homes.com , Babylon Toolbar , isearch.babylon.com , κλπ. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων τα χαρακτηρίζουν ως PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και browser hijackers (ανεπιθύμητα προγράμματα που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο).

Ασχέτως που προωθούνται ως δήθεν αξιόπιστες μηχανές αναζήτησης και γραμμές εργαλείων, πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι ο μοναδικός κι απώτερος σκοπός τους είναι να καταλάβουν τους web browsers σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας (βλ. browser hijacking). Κατόπιν, θα διαπιστώσετε ότι θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις, ύποπτοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), πειραγμένα αποτελέσματα διαδικτυακών αναζητήσεων, κλπ.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πατήσετε σε αυτού του είδους τις διαφημίσεις, συνδέσμους, αποτελέσματα αναζητήσεων, γιατί σκοπός τους είναι ο κερδοσκοπισμός των δημιουργών αυτών των ανεπιθύμητων προγραμμάτων και των συνεργατών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Επίσης, αυτά τα προγράμματα σχετίζονται και με έμμεσες διεισδύσεις ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων τύπου malware και με πολλές άλλες προβληματικές καταστάσεις. Τέλος, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οι browser hijackers έχουν τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστούν αυθαίρετα και κρυφά λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ. Αν και σε γενικές γραμμές τα δεδομένα αυτά είναι γενικής φύσεως, ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μέσω αυτών να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική κι εν δυνάμει επικίνδυνη παρουσία του, υπάρχει ήδη μεγάλη λίστα με anti-viruses (λογισμικά προστασίας, εντοπισμού, κι αφαίρεσης ιών) και άλλα προγράμματα ασφάλειας που μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν το MyBabylonTB.exe . Tο όνομα εντοπισμού του συγκεκριμένου αρχείο μπορεί να είναι: Win32/Toolbar.Babylon,W32/Toolbar.BABYLON,PUP.Optional.BabylonToolBar.A,Trojan.Win32.BhoSiggen.bbayaz, Babylon (fs). Για να διαπιστώσετε αν διείσδυσε στον υπολογιστή σας αυτό το στοιχείο του Delta Homes ή Babylon Toolbar, μπορείτε να τσεκάρετε το Task Manager ή να το ψάξετε στους φακέλους των προσωρινών αρχείων Windows (βλ. Windows Temp). Συνήθως, το μέγεθός του είναι κοντά στα 2,445,608 bytes.

Τέλος, εάν το λογισμικό ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένο σας ενημέρωσε ότι εντόπισε το MyBabylonTB.exe, τότε σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος. Για περιπτώσεις όπως αυτές, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage,Malwarebytes Malwarebytes, Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security. Προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του, γιατί όπως μπορείτε να συμπεράνετε από τα παραπάνω, έχοντάς το στο σύστημα του υπολογιστή σας μόνο προβλήματα μπορεί να σας δημιουργήσει.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-mybabylontb-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση