Βαθμός σοβαρότητας:  
  (58/100)

Αφαίρεση ιού MSN

| Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Το MSN virus είναι ένα επικίνδυνο trojan horse, το οποίο χρησιμοποιεί το MSN Messenger για τη διάδοσή του.

Βασικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο ιός αυτός έχει σκοπό να διεισδύσει στην MSN λίστα των επαφών σας και να αποστείλει το ίδιο μολυσμένο μήνυμα σε όλες σας τις επαφές για να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες διάδοσής του. Επίσης, σε περίπτωση που μολύνει τον λογαριασμό σας και χρησιμοποιείτε καιρό τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, τότε κινδυνεύετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μη μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν, καθώς θα έχει χακαριστεί.

Εάν κάνατε το λάθος και κατεβάσατε το MSN virus στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε πλήρης και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, και φυσικά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο MSN Messenger λογαριασμό σας. Θα σας συνιστούσαμε να πράξετε το ίδιο και για τους άλλους λογαριασμούς σας που έχετε στο διαδίκτυο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ MSN VIRUS ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το MSN virus διεισδύει στους υπολογιστές χρησιμοποιώντας κυρίως ένα παραπλανητικό μήνυμα, το οποίο εμφανίζεται κατά τη διάρκεια κάποιας συνομιλίας σας. Μοιάζει λες κι έχει σταλθεί από κάποιο φίλο σας που έχετε αποθηκευμένο στις Επαφές σας, και συνήθως στο μήνυμα συμπεριλαμβάνεται ‘Ã¢â‚¬Å“is that u on that photo’ και συμπεριλαμβάνει ένα σύνδεσμο το οποίο ανακατευθύνει σε ‘lollypics’, ‘picture-database99’ και άλλες παρόμοιες διεθύνσεις.

Θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, γιατί τα μηνύματα αυτά σκοπό έχουν να εκμεταλλευθούν την περιέργεια που μπορεί να έχετε και να σας μοχλεύσουν να τους κλικάρετε. Επίσης, μπορεί να κατεβάσετε άθελά σας το κακόβουλο photo656.pif, το οποίο με το που εγκατασταθεί ενεργοποιεί ιό στον υπολογιστή σας. Με το που μολυνθεί ο υπολογιστής σας από το MSN virus, αρχίζει να αποστέλει αντίγραφά του σε όλες σας τις επαφές που έχετε στον messenger.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αγνοήσετε αυτού του είδους τα μηνύματα σε περίπτωση που αυτά εμφανιστούν σε κάποιο κουτί διαλόγου. Εάν διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει εγκατασταθεί ήδη στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να τον αφαιρέσετε άμεσα, καθώς ο MSN virus έχει τη δυνατότητα να υποκλέψει, καταγράψει και αποστείλει σε τρίτους ευαίσθητα και απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ πληροφορίες σχετικά με τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ MSN VIRUS?

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε πλήρως το MSN virus από τον υπολογιστή σας, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε τη σίγουρη λύση της αυτοματοποιημένης αντιμετώπισης χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware πρόγραμμα παρά να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό τον ιό με κάποιο χειροκίνητο τρόπο. Και αυτό κυρίως γιατί οι ιοί έχουν τη τάση να μεταλάσσονται και να χρησιμοποιούν πληθώρα ονομάτων αρχείων, διαφορετικών ανά υπολογιστή.

Για περιπτώσεις όπως αυτή σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter 5Combo Cleaner ή Reimage. Τα προγράμματα αυτά εμπεριέχουν στις λίστες δεδομένων τους τους πλέον πρόσφατους ορισμούς ιών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι σαρώσεις που εκτελούν είναι σαφώς πιο ουσιαστικές και επιτυχείς από αυτές άλλων παρόμοιων προγραμμάτων.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-msn-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες