Βαθμός σοβαρότητας:  
  (58/100)

Αφαίρεση ιού MSN (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Μαρ 2020

από Lucia Danes - - | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Το MSN virus είναι ένα επικίνδυνο trojan horse, το οποίο χρησιμοποιεί το MSN Messenger για τη διάδοσή του

MSN virus

Βασικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο ιός αυτός έχει σκοπό να διεισδύσει στην MSN λίστα των επαφών σας και να αποστείλει το ίδιο μολυσμένο μήνυμα σε όλες σας τις επαφές για να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες διάδοσής του. Επίσης, σε περίπτωση που μολύνει τον λογαριασμό σας και χρησιμοποιείτε καιρό τον ίδιο κωδικό πρόσβασης, τότε κινδυνεύετε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μη μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτόν, καθώς θα έχει χακαριστεί.

Εάν κάνατε το λάθος και κατεβάσατε το MSN virus στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε πλήρης και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, και φυσικά να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο MSN Messenger λογαριασμό σας. Θα σας συνιστούσαμε να πράξετε το ίδιο και για τους άλλους λογαριασμούς σας που έχετε στο διαδίκτυο.

Πως μπορει το msn virus να 'κολλησει' στον υπολογιστη μου ?

Το MSN virus διεισδύει στους υπολογιστές χρησιμοποιώντας κυρίως ένα παραπλανητικό μήνυμα, το οποίο εμφανίζεται κατά τη διάρκεια κάποιας συνομιλίας σας. Μοιάζει λες κι έχει σταλθεί από κάποιο φίλο σας που έχετε αποθηκευμένο στις Επαφές σας, και συνήθως στο μήνυμα συμπεριλαμβάνεται '“is that u on that photo' και συμπεριλαμβάνει ένα σύνδεσμο το οποίο ανακατευθύνει σε 'lollypics', 'picture-database99' και άλλες παρόμοιες διεθύνσεις.

Θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, γιατί τα μηνύματα αυτά σκοπό έχουν να εκμεταλλευθούν την περιέργεια που μπορεί να έχετε και να σας μοχλεύσουν να τους κλικάρετε. Επίσης, μπορεί να κατεβάσετε άθελά σας το κακόβουλο photo656.pif, το οποίο με το που εγκατασταθεί ενεργοποιεί ιό στον υπολογιστή σας. Με το που μολυνθεί ο υπολογιστής σας από το MSN virus, αρχίζει να αποστέλει αντίγραφά του σε όλες σας τις επαφές που έχετε στον messenger.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αγνοήσετε αυτού του είδους τα μηνύματα σε περίπτωση που αυτά εμφανιστούν σε κάποιο κουτί διαλόγου. Εάν διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει εγκατασταθεί ήδη στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να τον αφαιρέσετε άμεσα, καθώς ο MSN virus έχει τη δυνατότητα να υποκλέψει, καταγράψει και αποστείλει σε τρίτους ευαίσθητα και απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ πληροφορίες σχετικά με τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

MSN virus

Πως μπορω να αφαιρεσω το MSN virus?

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε πλήρως το MSN virus από τον υπολογιστή σας, θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε τη σίγουρη λύση της αυτοματοποιημένης αντιμετώπισης χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware πρόγραμμα παρά να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό τον ιό με κάποιο χειροκίνητο τρόπο. Και αυτό κυρίως γιατί οι ιοί έχουν τη τάση να μεταλάσσονται και να χρησιμοποιούν πληθώρα ονομάτων αρχείων, διαφορετικών ανά υπολογιστή.

Για περιπτώσεις όπως αυτή σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : SpyHunter 5Combo Cleaner ή Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα προγράμματα αυτά εμπεριέχουν στις λίστες δεδομένων τους τους πλέον πρόσφατους ορισμούς ιών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι οι σαρώσεις που εκτελούν είναι σαφώς πιο ουσιαστικές και επιτυχείς από αυτές άλλων παρόμοιων προγραμμάτων.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού MSN:

Αφαίρεση MSN χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση MSN

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage Reimage Cleaner Intego ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του MSN.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από MSN κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-msn-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με MSN virus