Τι είναι MRI6219316107.js? Συνίσταται αφαίρεση?

Τι είναι το αρχείο MRI6219316107.js και τι κάνει?

Εάν διαπιστώσετε την παρουσία JS επέκταση αρχείου στον υπολογιστή σας, καλό είναι να γνωρίζετε ότι αυτή σχετίζεται με αρχεία JavaScript. Αυτά τα αρχεία εμπεριέχουν κωδικό JavaScript ο οποίος χρησιμοποιείται τις οδηγίες που αφορούν τους επισκέπτες μιας ιστοσελίδας. Το JavaScript μπορεί να σχετίζεται με αρκετές λειτουργίες, όπως αυτοματοποιημένες αλλαγές ημερομηνιών, άνοιγμα συνδέσμων σελίδων σε νέο παράθυρο browser, αλλαγές εικόνας ή κειμένου με mouse rollover, κτλ. Επίσης, οι JavaScript κωδικοί μπορεί να χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία αναπτυσσόμενων κουτιών (βλ. dropdown boxes) συνδυαστικά με διαδραστικές επιλογές.

Εκτός των παραπάνω όμως, αυτού του είδους τα αρχεία χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από τους δημιουργούς κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. trojans, ιοί, και worms.

Συγκεκριμένα, το αρχείο MRI6219316107.js σχετίζεται με έναν από τους πλέον επικίνδυνους ιούς τύπου ransomware, τον ιό Locky virus. Μάλιστα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων διαπίστωσαν ότι τα μολυσμένα Word έγγραφα με macros script τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού Locky, αρχίζουν κι αντικαθιστούνται από αρχεία JavaScript. Αυτό έγινε, γιατί μέσω του JavaScript είναι πολύ ευκολότερο για τον ιό Locky να διεισδύσει σε συστήματα υπολογιστών.

Άλλος ένας λόγος που μπορεί να έκανε τους δημιουργούς του συγκεκριμένου ιού να στραφούν προς JavaScript, είναι οι μεγαλύτερες πιθανότητες ο ιός τους να μην καταφέρει να εντοπιστεί από το anti-malware λογισμικό ασφάλειας που βρίσκεται εγκαταστημένο στο σύστημα-στόχο.

Η όλη διαδικασία γίνεται ως εξής. Το μολυσμένο αρχείο συμπιέζεται και εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω spam emails ως αρχείο τύπου ZIP. Μόλις το αρχείο ZIP αποσυμπιεστεί, ο ιός χρησιμοποιεί την λειτουργία PLib-depack ώστε να αποσυμπιεστεί και να ενεργοποιηθεί κατόπιν λήψης του.

Ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι πριν ενεργοποιηθεί, τρέχει μια διεργασία ώστε να διαπιστώσει εάν το λειτουργικό σύστημα στο οποίο είναι να επιτεθεί, είναι ρωσικό ή όχι. Εάν είναι ρωσικό, προχωράει αυτόματα σε απεγκατάστασή του από το σύστημα! Εάν όχι, αρχίζει να σαρώνει τα αρχεία που βρίσκονται εγκαταστημένα στο σύστημα-στόχο, και κατόπιν τα κρυπτογραφεί.

Επομένως, εάν δείτε ως επισύναψη σε κάποιο email το αρχείο MRI6219316107.js, σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να κάνετε το λάθος να το αποσυμπιέσετε! Εάν το κάνετε, ο ιός θα ενεργοποιηθεί, θα μολύνει τον υπολογιστή σας, και θα κρυπτογραφήσει όλα τα σημαντικά αρχεία σας. Για αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του αρχείου MRI6219316107.js από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να εμποδίσω αυτό το κακόβουλο αρχείο να ώστε να μη διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε ώστε να αποφύγετε αυτό το κακόβουλο αρχείο να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι σαφώς να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο ReimageIntego. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία συστήματος από όλες τις κυβερνο-απειλές, συμπεριλαμβανομένων των πλέον πρόσφατων, καθώς ενημερώνει τη βάση δεδομένων του πολύ τακτικά.

Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που πλοηγείστε στο διαδίκτυο και σαφώς ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί με emails που προσπαθούν να σας πείσουν να κατεβάσετε την επισύναψη που εμπεριέχουν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι email επισυνάψεις αποτελούν αγαπημένη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης ιών. Επομένως, θέλει πάντα μεγάλη προσοχή!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το κακόβουλο αρχείο MRI6219316107.js από τον υπολογιστή μου?

Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατή η αφαίρεση του MRI6219316107.js. Παρόλα αυτά, εάν έχετε ανοίξει ήδη το αρχείο, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αρκετά περίπλοκες προκλήσεις. Ο ιός Locky virus μπορεί να έχει ξεκινήσει ήδη να κρυπτογραφεί τα αρχεία σας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτήσετε ξανά την πρόσβασή σας σε αυτά. Ο μόνος τρόπος είναι να προβείτε σε αγορά του κλειδιού αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key) που θα σας προσφέρουν οι δημιουργοί του ιού, κατόπιν πληρωμής των λύτρων προφανώς.

Επομένως, η διαγραφή του αρχείου δεν αποτελεί τη νο1 προτεραιότητά σας. Αντιθέτως, θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού. Ο καλύτερος, πιο σίγουρος, κι ασφαλέστερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ιός Locky είναι ένας ιδιαιτέρως εξελιγμένος και επιθετικός ιός. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις όπου κατάφερε να εμποδίσει πολλά antivirus προγράμματα από το να λειτουργήσουν σωστά ή στο σύνολό τους. Στην περίπτωση που αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση, τότε σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις οδηγίες αφαίρεσης του ιού Locky ransomware που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες
Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση