Τι είναι Moxgfjabg.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

Jake Doe - -

Εαν διαπιστώσατε το Moxgfjabg.exe στο task manager του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το Google! Ασχέτως που το συγκεκριμένο εκτελέσιμο αρχείο περιγράφεται ως ‘Google Chrome process’, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχείο trojan horse. Αυτού του είδους οι ιοί είναι πολύ επικίνδυνοι, γιατί τα trojans χρησιμοποιούνται ευρέως για την ενεργοποίηση πολλών κακόβουλων διεργασιών. Ποιες είναι οι κακόβουλες διεργασίες για τις οποίες ευθύνονται? Πρώτα από όλα, το Moxgfjabg.exe, όπως κι άλλα παρόμοια εκτελέσιμα, μπορεί να προσπαθήσουν να ενεργοποιήσουν bitcoin mining στον υπολογιστή σας. Αυτού του είδους η δραστηριότητα μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές επιβραδύνσεις τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις. Επίσης, αυτό το αρχείο μπορεί να βοηθήσει τους δημιουργούς τους και τους συνεργαζόμενους τρίτους να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας με επιπρόσθετα κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. virus και malware, να ενεργοποιήσει DDoS επιθέσεις, cloud computing & click απάτες, κλπ.

Συνοψίζοντας, μην κάνετε το λάθος και πιστέψετε ότι το Moxgfjabg.exe ανήκει στο Google Chrome. Αν πάλι παρατηρήσατε ότι το συγκεκριμένο αρχείο τρέχει στο Task Manager, τότε θα πρέπει να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage.

Η διεργασία Moxgfjabg.exe μπορεί να εμφανιστεί στο Windows Task Manager αμέσως με το που επισκεφτείτε κάποιο κακόβουλο ιστότοπο, ανοίξετε κάποια ύποπτη email επισύναψη ή κλικάρετε κάποιον ύποπτο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης. Επίσης, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά εμφάνισης διαφημίσεων) και browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), εξαπλώνονται διαδικτυακά κυρίως μέσω της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, η μέθοδος bundling δίνει τη δυνατότητα στα ανεπιθύμητα προγράμματα να διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή στον υπολογιστή σας, σε περίπτωση που δεν είστε προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, τότε θα σας κατέβει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Τα πιο δημοφιλή από τα ανεπιθύμητα προγράμματα που κατεβαίνουν παράλληλα είναι : delta-homes.com, Omiga Plus [Omiga Plus], mystartsearch [mystartsearch], Adchoices [Adchoices].. Αυτά τα προγράμματα όχι μόνο να γίνουν η αιτία εμφάνισης ύποπτων ανακατευθύνσεων προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites), αναδυόμενων διαφημίσεων, σημαντικών επιβραδύνσεων, κλπ. Ακόμα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσουν κι εγκατασταθούν στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσουν αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Αν και σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες αυτές είναι γενικής φύσεως, ωστόσο κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Εάν λοιπόν το Moxgfjabg.exe έχει εμφανισθεί στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να τον αφαιρέσετε ΑΜΕΣΑ! Διαφορετικά, είναι ζήτημα χρόνου έως ότου αρχίσουν να σας εμφανίζονται διάφορες προβληματικές καταστάσεις. Για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τις ψευδείς αυτές Google Chrome διεργασίες χωρίς να μείνουν κατάλοιπά τους στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware.

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
επικίνδυνο αρχείο
Ioys.gr κέντρο έρευνας συλλέγει και ελέγχει όλες τις πληροφορίες που είναι σχετικές με Moxgfjabg.exe. Αναρωτιόμαστε, ‘Μπορεί αυτό το αρχείο να είναι κακόβουλο;’, ‘Χρησιμοποιείτε αυτό το όνομα αρχείου από Malware;’ και παρόμοια ερωτήματα. Η κατάσταση αυτού του αρχείου είναι απλώς η δική μας γνώμη, η οποία βασίζεται σύμφωνα με τις έρευνες μας. Κατάσταση ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΡΧΕΙΟ σημαίνει ότι το αρχείο αυτό αποτελεί απειλή για το σύστημά σας. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές:
συμβουλή:
Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Plumbytes Anti-Malware
Malwarebytes Anti Malware
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
πηγή: http://www.2-spyware.com/file-moxgfjabg-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση