Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

MossNet adware (ανεπιθύμητο διαφημιστικό λογισμικό). Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Το MossNet είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα το οποίο υπόσχεται να εμφανίζει στους χρήστες ενημερωτικές διαφημίσεις, εκπτωτικά κουπόνια, και συγκρίσεις τιμών, κι έτσι να τους βοηθάει να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους αγορών. Η πραγματικότητα διαφέρει σημαντικά από τις προωθητικές υποσχέσεις. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware (ανεπιθύμητο λογισμικό που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις) το οποίο σχεδιάστηκε να μοχλεύει ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του, το MossNet καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο (βλ. browser hijacking). Κατόπιν, ξεκινάει το spamming με στόχο να ωθήσει τους χρήστες να κλικάρουν συνειδητά ή άθελα κάποια από τις πολλές κι εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις που θα εμφανίζει. Σας συνιστούμε να αποφύγετε να το κάνετε, γιατί διαφορετικά το πιθανότερο είναι να διαπιστώσετε αργά ή γρήγορα ότι το MossNet σας ανακατεύθυνε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Μάλιστα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων τονίζουν ότι τα adwares και browser hijackers προγράμματα, με το που καταφέρουν να διεισδύσουν σε ένα σύστημα υπολογιστή, εγκαθιστούν κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, κλπ.

Πώς μπορεί το MossNet να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Συνήθως, το MossNet εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling). Με τη βοήθεια της μεθόδου bundling, ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. ο ιός MossNet virus, καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα στα συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών, όπως πχ. HD Youtube Converter, Video Streaming Tool, PDF File Converter, κλπ.

Για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από αυτού του είδους τις απρόσκλητες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, καλό είναι να πάρετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Πρώτα από όλα, καλό είναι πριν προβείτε σε λήψη/εγκατάσταση μιας εφαρμογής να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement) και στην Πολιτική Απορρήτου (βλ. Privacy Policy). Εάν ακόμα επιθυμείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή, τότε σας συμβουλεύουμε να το πράξετε μέσω Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Τρίτον, θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά όλες τις φάσεις λήψης/εγκατάστασης και να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που μπορεί να εμφανιστούν και θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη λήψη επιπρόσθετων επεκτάσεων, όπως πχ. το MossNet. Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες θα μπορέσετε να προστατέψετε τον υπολογιστή σας πολύ περισσότερο. Εάν τώρα υποπτεύεστε ή έχετε διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή, τότε σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό MossNet virus από τον υπολογιστή μου?

Αν και το MossNet δεν αποτελεί σοβαρή απειλή, καλό θα ήταν να μην υποτιμήσετε τις δυνατότητες ή τους σκοπούς του. Εάν μείνει πολύ καιρό στο σύστημα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ανακατευθυνθείτε σε κάποιο κακόβουλο ιστότοπο μέσω του οποίου κινδυνεύετε να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων. Για ασφαλή και γρήγορη αφαίρεση αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος, απλά ακολουθήστε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες:

 • Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας:
 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Programs or Add/Remove Programs (Προγράμματα ή Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγραμμάτων).
 2. Ψάξτε για MossNet κι άλλες άγνωστες ή ύποπτες καταχωρήσεις.
 3. Επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή) και click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές
 • Προβείτε σε διόρθωση των web browsers σας:

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην Καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Κατόπιν ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή προσωπικών ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, και πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

 1. Click στο κουμπί του menu του Chrome κι επιλέξτε ‘Tools’ (Εργαλεία) -> ‘Extensions’ (Επεκτάσεις). Εντοπίστε άγνωστες/ύποπτες επεκτάσεις κι άλλες παρόμοιες καταχωρήσεις. Κατόπιν, απαλλαγείτε από την παρουσία τους στέλνοντάς τες στον Κάδο Ανακύκλωσης.
 2. Κατόπιν, click ‘Settings’ (Ρυθμίσεις) -> ‘Manage search engines’ (Διαχείριση Μηχανών Αναζήτησης) κι επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης που επιθυμείτε να ορίσετε ως προ-επιλεγμένη.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του MossNet adware (ανεπιθύμητο διαφημιστικό λογισμικό)
Στιγμιότυπο του MossNet adware (ανεπιθύμητο διαφημιστικό λογισμικό)

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-mossnet-adware.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες