Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού “Microsoft Edge Critical ERROR” (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιαν 2021 ενημέρωση

από Alice Woods - - | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Το Microsoft Edge Critical ERROR είναι scam, εμφανίζει την κόκκινη οθόνη μόνο για να προσελκύσει την προσοχή των χρηστών μέσω εκφοβισμού

Microsoft Edge Critical ERROR

Το “Microsoft Edge Critical ERROR” είναι scam το οποίο εμφανίζεται από κυβερνο-εγκληματίες και δεν έχει καμία σχέση με τη Microsoft. Είναι ακόμα ένας Critical Error ιός ο οποίος προσπαθεί μέσω εκφοβισμού να πείσει τους χρήστες-θύματα να καλέσουν ένα κακόβουλο αριθμό για δήθεν άμεση τεχνική υποστήριξη (“Microsoft at toll-free 1-844-734-4622 for immediate support.”). ΜΗΝ κάνεις το λάθος και καλέσεις αυτή τη γραμμή, γιατί θα συνδεθείς με scammers που θα βάλουν ως στόχο τα χρήματά σου.

Το Microsoft Edge Critical ERROR μήνυμα πληροφορεί τους χρήστες-θύματα ότι δήθεν “έχει εντοπιστεί κακόβουλη προσπάθεια πρόσβασης σε προσωπικά στοιχεία σύνδεσης & προσωπικά τραπεζικά στοιχεία.” Επιπρόσθετα, το μήνυμα πληροφορεί πως η 'διαρροή' των δεδομένων είναι πιθανό να έχει συμβεί λόγω Trojan ή ιού που κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή και τονίζει την άμεση ανάγκη 'επαγγελματικής' βοήθειας. Δυστυχώς, αυτή η αναδυόμενη προειδοποίηση στοχεύει ξεκάθαρα στην παραπλανητική τρομοκράτηση των αρχάριων χρηστών-θυμάτων και 'ποντάρει' στο γεγονός ότι αυτοί οι χρήστες θα ακολουθήσουν τις οδηγίες χωρίς να το πολυσκεφτούν.

Ο απώτερος στόχος των scammers που κρύβονται πίσω από το “Microsoft Edge Critical ERROR” scam είναι ολοφάνερος – τα χρήματα, αλλά και ο έλεγχος λειτουργίας συστήματος των χρηστών-θυμάτων ώστε να κατεβάζει / εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών malware. Η τεχνική που ακολουθούν είναι σχετικά απλή. Συνήθως, προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες-θύματα να ακολουθήσουν τις παραπλανητικές οδηγίες τους κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί.

Συμβουλεύουν τους χρήστες-θύματα να τσεκάρουν το Windows Registry ή τις Ρυθμίσεις συστήματος ώστε να εντοπίσουν περίπλοκες καταχωρήσεις που είναι σίγουρο ότι θα μπερδέψουν κυρίως τους αρχάριους χρήστες. Κατόπιν, οι κυβερνο-εγκληματίες προτείνουν στους χρήστες-θύματα να αγοράσουν λογισμικό ασφαλείας anti-malware ή anti-spyware που θα 'διορθώσει' αυτά τα δήθεν εντοπισμένα ζητήματα. Φυσικά, προτείνουν υπερ-κοστολογημένα λογισμικά ασφαλείας με κόστος αρκετών εκατοντάδων δολαρίων.

Άλλη μια παραπλανητική τεχνική που μπορεί να ακολουθήσουν οι scammers χρησιμοποιώντας το Microsoft Critical error είναι να παραπλανήσουν τους χρήστες-θύματα και να τους πείσουν να παραχωρήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή τους μέσω νόμιμων προγραμμάτων απομακρυσμένης πρόσβασης, όπως πχ. TeamViewer ή LogMeIn. Φυσικά, αυτά τα προγράμματα δεν είναι ιοί, ωστόσο οι κυβερνο-εγκληματίες τα χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα συστήματα υπολογιστών των χρηστών-θυμάτων και να εγκαταστήσουν κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών malware (ransomware, keylogger ή Trojan).

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσεις την εμφάνισή του, συνιστούμε την άμεση αφαίρεση του ιού Microsoft Edge Critical ERROR από το σύστημα και τον browser σου. Το ιδανικό θα ήταν να προβείς σε σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Η ομάδα του ioys.gr προτείνει την εγκατάσταση και χρήση του ReimageIntego ή του SpyHunter 5Combo Cleaner. Έτσι, η ολοκληρωτική αφαίρεση του “Microsoft Edge Critical ERROR” θα ολοκληρωθεί γρήγορα, εύκολα, αποτελεσματικά.

Microsoft Edge Critical ERROR scamΟ ιός "Microsoft Edge Critical ERROR" προσπαθεί να παραπλανήσει και να πείσει τους χρήστες-θύματα ότι το σύστημα του υπολογιστή τους έχει μολυνθεί και τους ωθεί να καλέσουν αριθμό τεχνικής υποστήριξης που ελέγχεται από scammers.

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης αυτού του παραπλανητικού προειδοποιητικού μηνύματος σφάλματος

Το malware που εμφανίζει αυτά τα παραπλανητικά αναδυόμενα μηνύματα σφάλματος συνήθως εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω email, αν και είναι πολύ πιθανό οι χρήστες να το κατεβάσουν άθελά τους παράλληλα με την λήψη άλλων εφαρμογών ή λόγω εγκατάστασης πειρατικού / παράνομου λογισμικού. Για να αποφύγεις ή έστω να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες διείσδυσης κι εγκατάστασης αυτού του ύπουλου scareware, σε συμβουλεύουμε να ακολουθείς τις παρακάτω οδηγίες που ετοίμασε η ομάδα της Udenvirus.dk :

 • Όταν ανοίγεις τα emails σου θα πρέπει να αποφεύγεις ή να δείχνεις πολύ μεγάλη προσοχή και καχυποψία σε emails που εμπεριέχουν επισυνάψεις ή άγνωστους / ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης, κυρίως δε όταν τα emails αυτά έχουν σταλθεί από άγνωστο αποστολέα.
 • Ποτέ μην εγκαθιστάς 'δωρεάν' ή κρακαρισμένες εκδόσεις λογισμικών από ύποπτα / πειρατικά sites. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα πακέτα λογισμικού και τα cracks εμπεριέχουν δυνητικά ανεπιθύμητες ή ακόμα και επικίνδυνες κακόβουλες προσθήκες οι οποίες εντάσσονται ως επί το πλείστον στην κατηγορία των malware.
 • Είναι καίριας σημασίας η εγκατάσταση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware. Επίσης, καίριας σημασίας είναι και η τακτική λήψη ενημερώσεων (η τακτική λήψη ενημερώσεων θα πρέπει να γίνεται για όλα τα προγράμματα / εφαρμογές που βρίσκονται εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή).

Αφαίρεση του “Microsoft Edge Critical ERROR” malware

Για να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σου το συγκεκριμένο malware θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης του “Microsoft Edge Critical ERROR”. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware. Αυτού του είδους τα παραπλανητικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να 'ριζώσουν' στο κάθε σύστημα-στόχο καθιστώντας περίπλοκη και χρονοβόρα τη διαδικασία αφαίρεσης από τον χρήστη.

Στην περίπτωση που προτιμήσεις την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός λογισμικού ασφαλείας, του ιού “Microsoft Edge Critical ERROR”, προτείνουμε τη χρήση λογισμικών ασφαλείας που έχει τεστάρει η ομάδα ειδικών του ioys.gr. Μπορείς να βρεις παρακάτω λίστα με τα προτεινόμενα λογισμικά ασφαλείας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού “Microsoft Edge Critical ERROR”:

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από συστήματα Windows

Για να καθαρίσεις αυτό το scam από τα Windows, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης. Εάν δυσκολευτείς, το προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσεις anti-malware ώστε να διαγράψεις ολοκληρωτικά από το σύστημα το malware που εμφανίζει αυτά τα αναδυόμενα μηνύματα.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το “Microsoft Edge Critical ERROR” και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το “Microsoft Edge Critical ERROR” από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Microsoft Edge Critical ERROR”. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση του ιού “Microsoft Edge Critical ERROR” από Microsoft Edge

Για να καθαρίσεις τον Microsoft Edge web browser, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να διαγράψεις όλα τα ύποπτα browser πρόσθετα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον developer τους, αν τα εγκατέστησες εσύ ή εγκαταστάθηκαν μόνα τους, κτλ.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το “Microsoft Edge Critical ERROR” θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του “Microsoft Edge Critical ERROR” . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Microsoft Edge Critical ERROR”. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση “Microsoft Edge Critical ERROR” από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το “Microsoft Edge Critical ERROR” ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το “Microsoft Edge Critical ERROR”, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του “Microsoft Edge Critical ERROR”. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-microsoft-edge-critical-error-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με “Microsoft Edge Critical ERROR” virus