Αφαίρεση ιού Microsoft Edge (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Οκτ 2020 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Microsoft Edge

Τι είναι το Microsoft Edge Ιός?

Microsoft Edge Ιός – παραπλανητική προειδοποίηση ωθεί χρήστες να καλούν παραπλανητική Υποστήριξη για την επιδιόρθωση των υπολογιστών τους

Στιγμιότυπο οθόνης που δείχνει τον Microsoft Edge ιό

Ο Microsoft Edge ιός είναι ένας όρος που σχετίζεται με διαδικτυακή απάτη τεχνικής υποστήριξης (scam) που κυρίως στοχεύει χρήστες Windows 10, αλλά και άλλων εκδόσεων. Αυτή η κυβερνο-απειλή συνήθως εμφανίζεται ως ψευδές / παραπλανητικό προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο και καλά προειδοποιεί τους χρήστες ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ιό και ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να καλέσουν ένα ειδικό τηλεφωνικό αριθμό όπου θα συνδεθούν με δήθεν ειδικούς τεχνικούς οι οποίοι θα επιλυθούν του προβλήματος. Συγκεκριμένα, οι χρήστες-θύματα ωθούνται να καλέσουν το (855) 404 3522 για τη δήθεν επίλυση προβλημάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζει ο υπολογιστής τους.

Προσοχή! Εάν βρεθείς σε αυτήν τη θέση, μη βιαστείς να σηκώσεις το ακουστικό και να καλέσεις αυτόν τον αριθμό. Πρόκειται για διαδικτυακή απάτη, δηλαδή scam. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Microsoft Edge ιός είναι ένα ύπουλο κακόβουλο λογισμικό τύπου malware που προωθείται διαδικτυακά μέσω αυτού του scam με απώτερο στόχο να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στο μέγιστο δυνατό αριθμό συστημάτων υπολογιστών. Εάν κάνεις το λάθος και ακολουθήσεις τις οδηγίες αυτής της διαδικτυακής απάτης, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποκλοπή, ακόμα και απώλεια, ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σου, καθώς και περαιτέρω διείσδυση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Όνομα Microsoft Edge Ιός (virus)
Τύπος Διαδικτυακή απάτη τεχνικής υποστήριξης (Tech support scam)
Παρόμοιο με
Κύριος τρόπος λειτουργίας Ο Microsoft Edge ιός είναι μια διαδικτυακή απάτη – scam που κυριολεκτικά “βομβαρδίζει” τους χρήστες θύματα με συνεχή παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα που προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες θύματα ότι τα δεδομένα τους βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι ο μόνος “ασφαλής” τρόπος να προστατέψουν το σύστημα του υπολογιστή τους είναι να καλέσουν έναν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό
Κύριοι κίνδυνοι Μόλις ο χρήστης θύμα συνδεθεί με τους κυβερνο-εγκληματίες, αυτοί κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να κατεβάσει κάποιο κακόβουλο λογισμικό τύπου malware. Άλλωστε, ο απώτερος στόχος των scammers είναι να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θυμάτων, αλλά και να τους πείσουν να πληρώσουν για δήθεν αναγκαίες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης
Ο ιός που ευθύνεται γι' αυτήν τη διαδικτυακή απάτη (scam) Συνήθως, οι χρήστες θύματα αρχίζουν και βλέπουν παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα μετά τη μόλυνση του υπολογιστή τους με διαφόρων ειδών adwares. Ως επί το πλείστον, τα PUPs και adwares καταφέρνουν και εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης freeware προγραμμάτων κι εφαρμογών τρίτων (μέθοδος bundling)
Αντιμετώπιση και Καταπολέμηση / Διαγραφή Για την ολοκληρωτική διαγραφή του Microsoft Edge scam, συνιστούμε να τρέξεις το SpyHunter 5Combo Cleaner, αφού πρώτα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου την πιο πρόσφατη έκδοσή του. Επίσης, συνιστούμε να χρησιμοποιήσεις το ReimageIntego για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν μετά τη διαγραφή του ιού, όπως πχ. κατεστραμμένα ή αλλοιώμενα αρχεία.

Ανακατευθύνσεις προς παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα συνήθως συμβαίνουν μετά από κρυφή / παράλληλη διείσδυση στο σύστημα του υπολογιστή διαφόρων PUPs (δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), όπως πχ. ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware. Ωστόσο, το 2018 ορισμένα μολυσμένα sites ξεκίνησαν κι αυτά να εμφανίζουν παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα από τον Microsoft Edge ιό. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη, συμβουλεύουμε τους χρήστες να αγνοούν πλήρως το περιεχόμενο αυτών των scam μηνυμάτων. Εάν τους εμφανιστεί ένα τέτοιο παραπλανητικό μήνυμα, συμβουλεύουμε τους χρήστες να κλείσουν άμεσα το παράθυρο, και να συνεχίσουν τη διαδικτυακή περιήγησή τους σε άλλους ιστοτόπους, μακριά από μολυσμένους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους!

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο scam δεν εμφανίζει μόνο αναφορές σχετικά με δήθεν εντοπισμένα κακόβουλα λογισμικά τύπου malware στο σύστημα. Έχει διαπιστωθεί ότι εμφανίζει και διαφόρων ειδών μηνύματα και κωδικούς σφάλματος, όπως πχ. 0x8024402c (είναι ένα νόμιμο Windows Update σφάλμα που καμιά σχέση δεν έχει με το συγκεκριμένο scam), εμφανίζοντας παράλληλα και το εξής αναδυόμενο μήνυμα:

Firewall Warning:

Your computer has a serious virus!

If you see this message, you should call Support at
(855) 404 3522

DATA AT RISK:

1 Your credit card details and banking information.
2. Your e-mail password and other passwords.
3. Your Facebook, Skype and other chat logs.
4.Your private photos and sensitive files.
5. Your webcam could be accessed remotely by hackers.
Technicians are standing by to provide your FREE DIAGNOSIS
& PRIORITY assistance removing this virus from your computer.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι ο ιστότοπος όπου ανακατευθύνει η διαδικτυακή απάτη τεχνικής υποστήριξης Microsoft Edge technical support scam, παίζει και ηχητικό αρχείο. Το μήνυμα δε φεύγει. Ενδέχεται να εμφανίζεται κάθε φορά που ο χρήστης θύμα προσπαθεί να ανοίξει το Edge. Ακόμα, μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του browser.

Microsoft Edge ιός - παράδειγμα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η κυβερνοαπειλή καθιστά αδύνατο το κλείσιμο αυτής της σελίδας και 'παγώνει' τον browser. Εάν διαπιστώσεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο στον υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προχωρήσεις άμεσα σε επανεκκίνηση του υπολογιστή και άμεση αφαίρεση του Microsoft Edge ιού. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο υπολογιστής σου δεν έχει μολυνθεί από κακόβουλα προγράμματα που υποστηρίζεται στα συγκεκριμένα παραπλανητικά προειδοποιητικά μηνύματα ότι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν και να μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σου. Επομένως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να καλέσεις στον αριθμό που προτείνει το συγκεκριμένο αναδυόμενο προειδοποιητικό μήνυμα να καλέσεις.

Θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι τα άτομα που κρύβονται πίσω από το Microsoft Edge malware είναι διαδικτυακοί απατεώνες και κυβερνο-εγκληματίες και ενδέχεται να έχουν πλήθος από κακόβουλους σκοπούς, όπως:

 • εφαρμογή παραπλανητικών εκφοβιστικών τεχνικών ώστε να πειστεί ο μέγιστος αριθμός χρηστών θυμάτων και να ωθηθεί στην απόκτηση άχρηστων και αμφιβόλου ασφάλειας λογισμικών για εκκαθάριση υπολογιστή
 • εφαρμογή παραπλανητικών εκφοβιστικών τεχνικών ώστε να πειστεί ο μέγιστος αριθμός χρηστών θυμάτων και να ωθηθεί να εγκαταστήσει αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης στο σύστημα του υπολογιστή τους, νομίζοντας λανθασμένα ότι έτσι θα επιλυθεί το δήθεν πρόβλημα
 • εφαρμογή παραπλανητικών εκφοβιστικών τεχνικών ώστε να πειστεί ο μέγιστος αριθμός χρηστών θυμάτων και να ωθηθεί να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς απατεώνες ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως πχ. προσωπικά δεδομένα οικονομικής φύσεως.

Επομένως, εάν κάνεις το λάθος και εν τέλει καλέσεις αυτόν τον scam αριθμό τεχνικής υποστήριξης θα εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε διεισδύσεις κακόβουλων λογισμικών τύπου malware, θα εκθέσεις σε κίνδυνο υποκλοπής ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σου, όπως προσωπικά δεδομένα ταυτοποίησης, και εν τέλει να οδηγηθείς σε σημαντική απώλεια χρημάτων. Στην περίπτωση που σου εμφανιστεί αυτό το πρόβλημα, σε συμβουλεύουμε να προχωρήσεις σε άμεση αφαίρεση του Microsoft Edge ιού που ευθύνεται για τις εμφανίσεις αυτών των παραπλανητικών προειδοποιητικών μηνυμάτων, καθώς και όποιων άλλων ανεπιθύμητων προγραμμάτων adware σχετίζονται με τον ιό. Επιπρόσθετα, συνιστούμε τη χρήση του ReimageIntego για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων / αλλοιωμένων αρχείων κι άλλων αρνητικών επιπτώσεων που σχετίζονται με τον ιό και επηρεάζουν τη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή.

Microsoft Edge scam ιός τεχνικής υποστήριξηςΗ Microsoft Edge διαδικτυακή απάτη (scam) προσπαθεί να ξεγελάσει τους Windows 10 χρήστες και να τους πείσει ότι ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί και ότι πρέπει να καλέσουν μια δήθεν γραμμή τεχνικής υποστήριξης

Τα συνοδευτικά πακέτα λήψης λογισμικού τρίτων (software bundles) και οι παραπλανητικές διαφημίσεις ευθύνονται κυρίως για τη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού

Το κακόβουλο λογισμικό Microsoft Edge malware έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της “παραδοσιακής” μεθόδου διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs – μέσω της μεθόδου bundling. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει τη τάση να “μεταμφιέζεται” σε κάποιο δήθεν χρήσιμο και ελκυστικό εργαλείο, ως γραμμή εργαλείων (toolbar), ως επέκταση διαδικτυακού περιηγητή (browser extension) ή ως άλλη νόμιμη εφαρμογή, και περιλαμβάνεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης freeware ή shareware λογισμικού τρίτων (software bundles) ως έξτρα ή προαιρετική λήψη.

Δυστυχώς, πολύ εύκολα μπορείς κάποιος υποσυνείδητα ή κατά λάθος να κατεβάσει στον υπολογιστή του PUPs (Potentially Unwanted Programs, δλδ. Δυνητικά Ανεπιθύμητα Προγράμματα), κυρίως εάν έχει την τάση να επιλέγει “Προτεινόμενη” (“Recommended”) ή “Σύνθετη” / “Για Προχωρημένους” (“Advanced”) μορφή εγκατάστασης όταν κατεβάζει προγράμματα και εφαρμογές από το διαδίκτυο, κυρίως όταν πρόκειται για freeware ή shareware. Είναι πολύ σημαντικό, κάθε φορά που κατεβάζεις προγράμματα / apps από το διαδίκτυο, να δίνεις μεγάλη προσοχή σε κάθε φάση λήψης και εγκατάστασης. Σε περίπτωση που εντοπίσεις κατά την λήψη προτικαρισμένα κουτάκια που σχετίζονται με παράλληλες λήψεις επιπρόσθετων προγραμμάτων, συνιστούμε να τα ξετικάρεις, όσο δελεαστικά ή “αναγκαία” κι αν εμφανίζονται.

Microsoft Edge ιός - παραδείγματα

Επιπρόσθετα, διάφορες κυβερνο-απειλές κρύβονται μέσα σε online διαφημίσεις. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας του bedynet.ru προειδοποιούν τους χρήστες ότι θα πρέπει να μένουν μακριά από διαφημίσεις που προσφέρουν λήψεις προγραμμάτων ασφαλείας, εγκαταστάσεις ενημερώσεων, ή που “ενημερώνουν” για δήθεν εντοπισμένους ιούς.

Η αφαίρεση του Microsoft Edge ιού απαιτεί επαναφορά των web browsers στην αρχική τους κατάσταση

Για την αφαίρεση του Microsoft Edge ιού, θα χρειαστείς κάποιες εξιδεικευμένες γνώσεις σχετικά με συστήματα υπολογιστών και web browsers. Εάν επιθυμείς να επιδιορθώσεις τον υπολογιστή σου χειροκίνητα, συνιστούμε να προχωρήσεις σε επαναφορά κάθε web browser που έχεις εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σου. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να βρεις ένα ειδικό directory στο Edge, στο οποίο μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση ακολουθώντας προσεκτικά τα παρακάτω βήματα.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή ενδέχεται να εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα ύποπτα αρχεία τα οποία είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή. Επομένως, το να επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις κάποιος πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, είναι σίγουρο ότι θα σου εξοικονομήσει χρόνο και κόπο, καθώς και θα σιγουρέψει ότι όλα τα αρχεία και προγράμματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ύπουλη κυβερνο-απειλή θα εντοπιστούν και θα αφαιρεθούν ολοκληρωτικά. Πιο κάτω στο άρθρο, μπορείς να βρεις προγράμματα που μπορείς να επιλέξεις για την αφαίρεση του Microsoft Edge ιού.

Εάν πραγματικά πιστεύεις ότι ο Microsoft Edge browser σου έχει μολυνθεί, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τα παρακάτω βήματα. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εντοπίσεις όλα τα ύποπτα προγράμματα και όλες τις ύποπτες εφαρμογές, αλλά και όλα τα ύποπτα αρχεία που ενδέχεται να έχουν διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου. Επομένως, απαιτείται ενδελεχής έρευνα συστήματος υπολογιστή.

 1. Άνοιξε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) και πήγαινε στην Καρτέλα Διεργασιών (Processes Tab).
 2. Εντόπισε το Microsoft Edge, κάνε δεξί κλικ και επίλεξε Τέλος Εργασίας (End Task).
 3. Απενεργοποίησε τη σύνδεση στο διαδίκτυο.
 4. Πήγαινε σε αυτό το directory:
  C:\Users\YOUR_USERNAME\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_xxxxxxxxxxxxx\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Recovery\Active
  NOTE. Το “xxxxxx” σημείο είναι διαφορετικό για κάθε χρήστη.
 5. Μόλις βρεθείς σε αυτό το directory, διάγραψε τον τελευταίο φάκελο.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Microsoft Edge

Αφαίρεση Microsoft Edge από συστήματα Windows

Για την απεγκατάσταση του Microsoft Edge ιού και των διάφορων στοιχείων που ενδέχεται να συσχετίζονται με αυτήν την κακόβουλη malware διαδικτυακή απάτη (scam), θα πρέπει να τσεκάρεις προσεκτικά τη λίστα με όλα τα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο σύστημα του υπολογιστή και να αφαιρέσεις τυχόν ύποπτες καταχωρήσεις. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να προχωρήσεις σε επαναφορά όλων των web browsers που χρησιμοποιείς.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Microsoft Edge και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Microsoft Edge ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Microsoft Edge από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Microsoft Edge ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Microsoft Edge από Microsoft Edge

Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο Edge browser δεν έχει μολυνθεί με ύποπτα πρόσθετα (add-ons) ή plugins. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γίνει επαναφορά του browser ώστε να διασφαλιστεί ότι όλες οι ύποπτες καταχωρήσεις που σχετίζονται με αυτό το κακόβουλο scam θα αφαιρεθούν ολοκληρωτικά.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Microsoft Edge θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Microsoft Edge Ιός και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Microsoft Edge Ιός μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Microsoft Edge Ιός.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Microsoft Edge από Google Chrome

Για να απαλλαγείς χειροκίνητα από το scam, θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά αυτές τις οδηγίες αφαίρεσης:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Microsoft Edge και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Microsoft Edge. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Microsoft Edge από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Microsoft Edge ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Microsoft Edge. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Microsoft Edge υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες