Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Matinooch ΙΟΣ. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Matinooch?

Το Matinooch είναι ακόμα ένα εξαιρετικά αναξιόπιστο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα έχει ήδη γίνει θέμα πολλών συζητήσεων διαδικτυακά. Έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί χρήστες έπεσαν θύματα των παραπλανητικών μεθόδων κι εν τέλει εγκατέστησαν άθελα ή ασυνείδητά τους το πρόγραμμα αυτό, πιστεύοντας ότι με το τρόπο αυτό θα καταφέρουν να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους αγορών, καθώς το πρόγραμμα, αρχικά τουλάχιστον, τους υποσχόταν ότι θα τους εμφανίζονται διάφορα εκπτωτικά κουπόνια και οι πιο πρόσφατες προσφορές κι ευκαιρίες.

Ωστόσο, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η πιο δημοφιλής μέθοδος διάδοσης του προγράμματος αυτού είναι η μέθοδος bundling, καθώς καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο κι αυθαίρετα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψεων κυρίως δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών. Ασχέτως του πως κατάφερε και βρέθηκε στον υπολογιστή σας, η παρουσία του προγράμματος αυτού στο σύστημα του υπολογιστή σας ισοδυναμεί με συχνές εμφανίσεις διαφημίσεων, επιβραδύνσεις του συστήματος, καθώς και συχνές εμφανίσεις ύποπτων ανακατευθύνσεων. Για όλα αυτά λοιπόν, έχει χαρακτηρισθεί δίκαια ως adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Έχοντας το Matinooch εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας, θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις σε όλους τους web browsers σας, όπως πχ Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, κτλ. Θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με αυτού του είδους τις διαφημίσεις, καθώς το πιο πιθανόν είναι να σας ανακατευθύνουν προς διάφορους άγνωστους ιστότοπους. Αυτό συμβαίνει, γιατί τις διαφημίσεις αυτές τις διαχειρίζονται τρίτοι για κερδοσκοπικούς λόγους.

Σε περίπτωση που διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End-User License Agreement) του συγκεκριμένου προγράμματος, τότε θα διαπιστώσετε ότι οι δημιουργοί αυτού του plug-in δεν αναλαμβάνουν καμία απολύτως ευθύνη για τα προϊόντα τρίτων που εμπεριέχονται στις διαφημίσεις τύπου ‘Ads by Matinooch’. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αν κλικάρετε σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις να ανακατευθυνθείτε προς κάποιον άγνωστο και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπο, όπου μπορεί να πέσετε θύμα παραπλάνησης και εν τέλει να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητά σας κι άλλα προγράμματα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Matinooch έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, έτσι ώστε να σας εμφανίζονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις αναλόγως του μοναδικού σας διαδικτυακού προφίλ, όπως αυτό διαμμορφώθηκε με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν. Επειδή οι προσωπικές σας αυτές πληροφορίες μπορεί να είναι προσβάσιμες και από τρίτους μέσω του maticooch και οι προθέσεις τους μπορεί να είναι ύποπτες, θα σας συνιστούσαμε να μη χρησιμοποιείτε αυτό το εξαιρετικά αναξιόπιστο κι ανεπιθύμητο πρόγραμμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Matinooch ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Οι διαφημίσεις τύπου ‘Ads by Matinooch’ μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται στους web browsers σας πραγματικά από το πουθενά. Αυτό συμβαίνει, γιατί η συγκεκριμένη browser επέκταση μπορεί και διεισδύει απαρατήρητη όντας καλά κρυμμένη σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν εφαρμογών χωρίς φυσικά την έγκριση ή επίγνωση του χρήστη. Συνήθως, διεισδύει μέσω διαφόρων download managers ή video streaming προγραμμάτων.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων που εμπεριέχονται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν εφαρμογών, δίνονται συνήθως έμμεσα και οι χρήστες συνήθως κατεβάζουν τις εφαρμογές αυτές μαζί με ό,τι εμπεριέχεται στα συνοδευτικά πακέτα λήψης τους.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες διεισδύσεις, δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε λήψη/εγκατάσταση προγραμμάτων από το διαδίκτυο απλά κλικάροντας το κουμπί ‘I agree’ (Αποδέχομαι) επειδή βιάζεστε ή βαριέστε, γιατί με αυτό το τρόπο θα συμφωνείτε άθελα ή ασυνείδητα με την εγκατάσταση στο σύστημα του υπολογιστή σας επιπρόσθετων λήψεων, οι οποίες μάλιστα τις περισσότερες φορές σχετίζονται με προγράμματα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) ή PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης και φυσικά θα πρέπει να διαβάζετε πάντα προσεκτικά κάθε τι που μπορεί να σας εμφανίζεται καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε. Σε περίπτωση τώρα που κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης σας εμφανιστεί κάποιο τικαρισμένο κουτάκι που θα σας προτείνει την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, όπως πχ πρόσθετα, γραμμές εργαλείων ή επεκτάσεις, τότε θα σας συμβουλεύαμε να μην τις αποδεχτείτε, γιατί σε αυτές μπορεί να κρύβονται κρυφές λήψεις προγραμμάτων, όπως πχ το Matinooch.

Σε περίπτωση τώρα που το plug-in αυτό έχει ήδη διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας κι άρχισε να δημιουργεί ένα μικρό χάος σε καθέναν από τους web browser σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Matinooch ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Σε οποιαδήποτε διαφημίση που να σχετίζεται με το Matinooch κι αν κλικάρετε, το πιο πιθανόν είναι να ανακατευθυνθείτε προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους και να εκθέσετε το σύστημα του υπολογιστή σας σε διαφόρων ειδών κυβερνο-απειλές. Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις δυσάρεστες καταστάσεις, σας συνιστούμε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το ανεπιθύμητο αυτό πρόγραμμα από το σύστημα του υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν. Μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο. Οποιαδήποτε μέθοδο κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης προσεκτικά.

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Matinooch ΙΟΣ
Στιγμιότυπο του Matinooch ΙΟΣ

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Matinooch:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Matinooch και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Matinooch ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Matinooch ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Matinooch και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Matinooch. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού Matinooch από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Matinooch θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Matinooch και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Matinooch . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Matinooch και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Matinooch. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Matinooch από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Matinooch ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Matinooch. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-matinooch-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες