Βαθμός σοβαρότητας:  
  (38/100)

Απομάκρυνση Malware Protection Live (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Σεπ 2017

από Lucia Danes - - | Τύπος: Εργαλεία Συστήματος

Malware Protection Live – Περιγραφή

Malware Protection Live

Το Malware Protection Live προωθείται ως ένα δήθεν αξιόπιστο λογισμικό το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να φτιάξει όλα τα προβλήματα που τυχόν εμφανιστούν ή εμφανίστηκαν ήδη στον υπολογιστή σας και επίσης ότι έχει τη δυνατότητα να θωρακίσει πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σας από όλων των ειδών τις κακόβουλες κυβερνο-απειλές.

Δυστυχώς, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ακόμα ένα παραπλανητικό και δυνητικά επικίνδυνο κυβερνο-παράσιτο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι χαρακτηρίζεται ήδη ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Προσπαθεί να παραπλανήσει το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών προσποιούμενο ότι είναι ένα αξιοπιστο εργαλείο ασφάλειας. Προσοχή όμως! Η λήψη κι εγκατάστασή του στο σύστημα του υπολογιστή σας ισοδυναμεί με πληθώρα προβληματικών καταστάσεων.

Το πιο σύνηθες είναι αυτό το ψευδές/παραπλανητικό anti-virus program να καταφέρει να διεισδύσει απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σας όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικό πακέτο λήψης κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής μπορεί να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο.

Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή, θα αρχίσει άμεσα την πληθώρα των ύποπτων, αυθαίρετων, και παρασκηνιακών διεργασιών που έχει προγραμματιστεί να εκτελεί. Τρέχει τις διεργασίες του στο Windows Startup.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας. Με το που ξεκινήσει να φορτώνει το σύστημα, θα σας εμφανίζονται δήθεν σαρώσεις συστήματος που θα 'ψάχνουν', και, όλως τυχαίως, θα 'εντοπίζουν' πληθώρα κυβερνο-απειλών που έχουν 'μολύνει' τον υπολογιστή σας.

Φυσικά, στην πραγματικότητα δε κάνει καμία απολύτως σάρωση. Είναι ξεκάθαρο ότι με το πέρας κάθε 'σάρωσης' εμφανίζει 'εντοπισμένες απειλές' ώστε να σας κάνει να πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί.

Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ πίστεψετε ό,τι σας εμφανίζει το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Θα πρέπει να θυμάστε ότι όχι μόνο ΔΕΝ είναι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, αλλά ΔΕΝ είναι καν λογισμικό ασφάλειας! Απλά, προσπαθεί να σας παραπλανήσει και να σας κάνει να πιστέψετε ότι θα σας βοηθήσει με τα 'εντοπισμένα' προβλήματα ασφάλειας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κατόπιν σας προτείνει να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του Malware Protection Live, το οποίο ως δια μαγείας θα λύσει όλα τα 'εντοπισμένα' προβλήματα του συστήματος.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το Malware Protection Live είναι ένα παντελώς άχρηστο πρόγραμμα το οποίο δεν έχει απολύτως τίποτα το ουσιαστικό να σας προσφέρει! Αντιθέτως, με μαθηματική ακρίβεια, θα σας δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα!

Στην περίπτωση λοιπόν που διαπιστώσετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει καταφέρει να δεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για να τα καταφέρετε γρήγορα, εύκολα, και με ασφάλεια, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο anti-malware, Reimage.

Malware Protection Live

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου το Malware Protection Live?

Από ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα, το Malware Protection Live μόλις ξεκίνησε να εξαπλώνεται στο διαδίκτυο. Αυτός άλλωστε είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν υπάρχουν ακόμα πολλές αναφορές χρηστών που έπεσαν θύμα αυτού του ανεπιθύμητου και παραπλανητικού προγράμματος.

Κατόπιν ερευνών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω Vuze και Trillian. Αν και οι δωρεάν αυτές εφαρμογές δεν χαρακτηρίζονται ως κακόβουλες, ωστόσο άνετα μπορούν να προστεθούν στην κατηγορία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), γιατί χρησιμοποιούνται ευρέως για τη διαδικτυακή εξάπλωση διαφόρων ανεπιθύμητων εφαρμογών.

Ουσιαστικά, έχουμε διαπιστώσει ότι με αυτό τον πλάγιο τρόπο καταφέρνουν και κατεβαίνουν παράλληλα τα περισσότερα adwares (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων), browser hijackers (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), και πολλά άλλα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Από τα παραπάνω, μπορείτε να καταλάβετε εύκολα ότι θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κάθε φορά που κατεβάζετε κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο. Για να ελαχιστοποιήσετε τις παράλληλες αυτές διεισδύσεις, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) και Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Ασχέτως πόσο ελκυστικές μπορεί να μοιάζουν αυτές οι συνοδευτικές λήψεις, ως επί το πλείστον είναι παραπλανητικές και ανεπιθύμητες, και σε καμιά περίπτωση δε κάνουν αυτά που υπόσχονται. Για αυτό άλλωστε σας συνιστούμε να ΜΗΝ τα κατεβάζετε. Εάν χρειάζεστε ένα λογισμικό ασφάλειας που να θωρακίζει πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σας, είναι προτιμότερο να κατεβάσετε ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφάλειας παρά να πειραματιστείτε με άγνωστα λογισμικά, απλά και μόνο είναι φτηνά ή δωρεάν…! Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι τα προγράμματα που εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης είναι προγράμματα προς αποφυγή και ξετικάρισμα και όχι προς λήψη και χρήση.

Στην περίπτωση που παρατηρήσετε ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας κι άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται παραπλανητικά κι ενοχλητικά αναδυόμενα μηνύματα, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. 

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Malware Protection Live virus?

Εάν το Malware Protection Live άρχισε να σας εμφανίζει σαρώσεις και ειδοποιήσεις ασφάλειας, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την εκνευριστική και δυνητικά επικίνδυνη παρουσία του με δυο τρόπους: είτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες του παρακάτω οδηγού χειροκίνητης αφαίρεσης ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας που σας προτείνουμε: Reimage.

Αναλυτικός οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης του Malware Protection:

  1. Click Start (Έναρξη)→ Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Programs and Features (Προγράμματα και Λειτουργικά Χαρακτηριστικά). Εάν είστε χρήστης Windows XP, click Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων).
  2. Εάν είστε χρήστης Windows 10 / Windows 8, τότε δεξί click στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu (Μενού Γρήγορης Πρόσβασης), επιλέξτε Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) και Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
  3. Εδώ, προσπαθήστε να εντοπίσετε το Malware Protection Live και οποιοδήποτε άλλο ύποπτο πρόγραμμα κατεβάσατε πρόσφατα.
  4. Προβείτε σε απεγκατάσταση και click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-malware-protection-live.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες