Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Απομάκρυνση Locky decrypter (Άπλό Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Μπορώ να εμπιστευτώ τον Locky αποκρυπτογράφο?

Ο Locky αποκρυπτογράφος είναι σίγουρα ένα λογισμικό αποκρυπτογράφησης που θα επιθυμείτε να αποκτήσετε στην περίπτωση που πέσετε θύμα του ιού Locky virus .

Ο ιός Locky virus είναι ένας νέος ιός τύπου ransomware ο οποίος εξαπλώνεται ταχύτατα στο διαδίκτυο κι έχει σπείρει πανικός ανάμεσα στους χρήστες υπολογιστών, ιδιώτες κι επιχειρήσεις. Ο συγκεκριμένος ιός εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω μολυσμένων email επισυνάψεων, ως επί το πλείστον αυτών που σχετίζονται με πληροφορίες περί δήθεν τιμολογίων. Συνήθως, ο ιός εμπεριέχεται σε αρχείο ZIP όπου έχει συμπιεστεί το μολυσμένο Word ή JavaScript έγγραφο.

Στην περίπτωση που ο ιός Locky καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, και ενεργοποιηθεί, τότε θα αρχίσει άμεσα να σαρώνει το σύστημα για τον εντοπισμό σημαντικών αρχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί. Κατόπιν, θα προβεί σε κρυπτογράφησή τους χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης, RSA-2048 και AES-128. Μόλις ο ιός ολοκληρώσει την κρυπτογράφηση, θα εμφανίσει στο σύστημα ένα αρχείο .txt με τίτλο _Locky_recover_instructions. Αυτό το αρχείο θα εμφανιστεί σε όλους τους φακέλους του συστήματος που θα εμπεριέχουν τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Το σημείωμα ενημερώνει ότι υπάρχουν πολλά κρυπτογραφημένα αρχεία στο σύστημα και ότι η πρόσβαση σε αυτά έχει μπλοκαριστεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποκρυπτογράφησης εκτός από το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

“Ευτυχώς”, οι δημιουργοί του ιού σας προτείνουν να αγοράσετε το Locky αποκρυπτογράφο. Υποθετικά, αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε κάποιο ανώνυμο Tor δίκτυο μέσω του οποίου θα αγοράσετε τον Locky αποκρυπτογράφο. Μάλιστα, με εκβιαστικό τρόπο, το σημείωμα θα σας ενημερώνει ότι αν δε το παραγγείλετε εντός μιας εβδομάδας, η τιμή του θα διπλασιαστεί!

Δυστυχώς, συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που πέφτουν θύμα αυτής της απάτης, πολύ απλά γιατί επιθυμούν απεγνωσμένα να αποκτήσουν και πάλι πρόσβαση στα αρχεία τους που έχουν κρυπτογραφηθεί. Ωστόσο, σας συνιστούμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ΜΗ το κάνετε αυτό, γιατί πρόκειται για κυβερνο-εγκληματίες, επομένως δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα λάβετε το πρόγραμμα που σας υπόσχονται! Φυσικά, ακόμα κι αν το λάβετε, και πάλι δεν υπάρχει εγγύηση ότι το λογισμικό θα καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό, αυτό που θα πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να προβείτε σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού αντί να ρισκάρετε με παραγγελίες αναξιόπιστων / ύποπτων λογισμικών που υπόσχονται ότι δήθεν θα αποκρυπτογραφήσουν, έναντι αδράς αμοιβής, τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας. Άλλωστε μη ξεχνάτε ότι πληρώνοντας ακόμα και το παραμικρό ποσόν στηρίζεται οικονομικά αυτούς τους κυβερνο-εγκληματίες! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον συγκεκριμένο ιό από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο Reimage. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Locky ransomware από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Locky-decrypter-example-screenshot

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το κακόβουλο λογισμικό?

Μόλις ανοίξετε το σημείωμα με τα λύτρα, θα δείτε πολλούς συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους από όπου μπορείτε να παραγγείλετε τον Locky αποκρυπτογράφο. Ο συγκεκριμένος αποκρυπτογράφος μπορεί να κατέβει μόνο από συγκεκριμένους ιστότοπους οι οποίοι είναι προσβάσιμοι αποκλειστικά μέσω ανώνυμου Tor δικτύου. Είναι μια τακτική που ακολουθούν πολλοί online scammers, hackers, και διαφόρων ειδών κυβερνο-εγκληματίες.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από τα παραπάνω, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο να κλικάρετε σε οποιονδήποτε από αυτούς τους συνδέσμους ανακατεύθυνσης, γιατί το πιθανότερο είναι να ανακατευθυνθείτε σε κακόβουλους ιστότοπους και να κατεβάσετε άθελα / ασυνείδητα διαφόρων ειδών επικίνδυνα και κακόβουλα προγράμματα / αρχεία, όπως πχ. trojans, ιοί, και worms. Επομένως, πιστεύουμε ότι είναι σαφώς προτιμότερο να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Locky αντί να ρισκάρετε να μολύνετε περαιτέρω το σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον Locky αποκρυπτογράφο?

Η αξιοπιστία της λειτουργίας του Locky αποκρυπτογράφου τίθεται υπό αμφισβήτηση. Αν παρόλα αυτά παραγγείλατε το πρόγραμμα και καταφέρατε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας, τότε σας συνιστούμε να αφαιρέσετε τον Locky αποκρυπτογράφο μαζί με τον ιό Locky virus από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Για να τα καταφέρετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τρια βασικά βήματα. Πρώτα, θα πρέπει να αποκτήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus. Κατόπιν, θα πρέπει να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο, γιατί σαφώς και ο υπολογιστής σας είναι εκτεθειμένος στις κακόβουλες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον ιό Locky για όσο ο υπολογιστής είναι online. Τέλος, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το antivirus που εγκαταστήσατε. Το antivirus θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό Locky virus, καθώς και ό,τι άλλο σχετίζεται με αυτό και μπορεί να ‘τρύπωσε’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας. Εάν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε δυσκολία, μπορείτε να τσεκάρετε τον αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του ιού Locky στον ιστότοπό μας.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Locky decrypter:

Αφαίρεση Locky decrypter χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση Locky decrypter

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Locky decrypter.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση Locky decrypter χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Locky decrypter. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Locky decrypter έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Locky decrypter κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunterCombo Cleaner ή Malwarebytes Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-locky-decrypter.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες