Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Linkey

Julie Splinters - -
12

Το Linkey είναι ένα  browser plugin, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο.

Ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων διεισδύει κρυφά στους υπολογιστές κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης που μπορεί να κατεβάσετε μαζί με την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν θέλετε να κατεβάσετε μια δωρεάν ή shareware εφαρμογή και συνήθως ως  ‘free addition’ (δωρεάν έκδοση) ή  ‘additional download’ (πρόσθετη λήψη). Για να αποφύγετε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια εγκατάστασης τέτοιου είδους προγραμμάτων και να ξετικάρετε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονται σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση πρόσθετων λήψεων πέραν αυτής που επιθυμείτε, όπως συμβαίνει πχ και στην περίπτωση του Linkey.

Όταν το πρόγραμμα αυτό διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, εμφανίζεται σε όλους τους web browsers που μπορεί να είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή σας. Και αυτό συμβαίνει γιατί είναι συμβατό με  Internet Explorer, Google Chrome, και  Mozilla Firefox browsers. Τεχνικά, το  Linkey δεν είναι ιός. Ωστόσο, μπορεί η δραστηριότητά του να παρομοιαστεί με αυτή ενός ιού, καθότι μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει συνεχώς pop-up ειδοποιήσεις, να δημιουργεί browser ανακατευθύνσεις και να δημιουργεί πολλές ακόμα παρόμοια αρνητικές δραστηριότητες.

Για να τα αποφύγετε όλα αυτά θα πρέπει να αφαιρέσετε το  Linkey. 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ  LINKEY ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, πολλοί χρήστες έχουν ξεγελαστεί και εν τέλει εγκατέστησαν αυτό το adware στους υπολογιστές τους.

Εάν σας διέφυγε να ξετικάρετε εκείνο το κουτάκι που αναφερόταν σε έγκρισή σας για την λήψη και εγκατάσταση του συγκεκριμένου adware τύπου  ‘I agree to install Linkey on my computer’ ‘Αποδέχομαι την εγκατάσταση του Linkey στον υπολογιστή μου’, τότε θα βρείτε αυτό το πρόγραμμα σε όλους τους browsers σας.

Μπορεί επίσης να προβεί σε τροποποιήσεις της λειτουργίας και ρυθμίσεων της Αρχικής Σελίδας και της προ-επιλεγμένης μηχανής αναζήτησης και αντί αυτών να ορίσει στην θέση τους linkeyproject.com.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό σχετικά με το  Linkey είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να καταγράφει τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών και να υποκλέπτει πληροφορίες όπως IP address, τύπος browser, cookie πληροφορίες και άλλα παρόμοια. Εάν λοιπόν διαπιστώσετε αλλαγή της Αρχικής Σελίδας σε  Linkeyproject.com, καλό θα ήταν να ελέγξετε το σύστημα του υπολογιστή σας για το συγκεκριμένο  adware. Για να το επιτύχετε αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ  LINKEY?

Εάν ξεγελαστήκατε και εν τέλει κατεβάσατε το  Linkey, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες για να αφαιρέσετε αυτό το  freeware από το σύστημα:

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Linkey αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Linkey, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Linkey. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Linkey. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Linkey (2014-08-18)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Webroot SecureAnywhere AntiVirus στην αφαίρεση του Linkey (2014-08-18)
Στιγμιότυπο του Linkey
Στιγμιότυπο του Linkey
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Linkey
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση Linkey από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το Linkey και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το Linkey ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Linkey ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Linkey και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Linkey.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το Linkey και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Linkey .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το Linkey και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Linkey.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Linkey από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Linkey ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Linkey.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Πηγή: http://www.2-spyware.com/remove-linkey.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες