Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Απομάκρυνση JS.Nemucod (Βελτιωμένο Εγχειρίδιο Οδηγιών)

από Julie Splinters - - | Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Ιός JS.Nemucod – ένας πολύ επικίνδυνος trojan που κατεβάζει ιούς σε συστήματα υπολογιστών

Ο ιός Nemucod Trojan είναι ένα πολύ επικίνδυνο malware που εμφανίζεται ως ένα δήθεν ασφαλές αρχείο. Αυτό, μπορεί να κατέβει από κακόβουλες / ύποπτες ιστοσελίδες ή να εμφανιστεί στα Εισερχόμενα του email λογαριασμού σας ‘μεταμφιεσμένο’ ως έγγραφο τιμολογίου ή παρομοίου τύπου ‘ασφαλές’ κι ‘επίσημο’ έγγραφο.

Συνήθως, το μολυσμένο παραπλανητικό αρχείο εμπεριέχει JavaScript κωδικό, και στην περίπτωση που θα ενεργοποιηθεί θα κατεβάσει και θα τρέξει το εκτελέσιμο αρχείο του ιού Nemucod virus. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κυβερνο-απειλή, η οποία μάλιστα τρέχει ‘αθόρυβα’ στο παρασκήνιο του συστήματος-στόχου και διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην κρυφή κι αυθαίρετη λήψη διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων worms, Trojans, spywares, κλπ.

Ο ιός JS.Nemucod virus είναι επίσης γνωστός και ως TrojanDownloader: JS/Nemucod.H. Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, θα δημιουργήσει χάος σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος, όπως πχ.: θα καταστρέψει σημαντικά αρχεία, θα δημιουργήσει προβλήματα στο Windows registry, θα προσπαθήσει να υποκλέψει και να προωθήσει σε άγνωστους τρίτους ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα, και φυσικά θα προσπαθήσει να κατεβάσει κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Συγκεκριμένα, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι όσο ο ιός Nemucod virus βρισκόταν στον υπολογιστή τους, κατέβασε επικίνδυνους ιούς τύπου ransomware, κυρίως TeslaCrypt, Crypted, και Locky virus.

Οι ιοί τύπου ransomware αποτελούν πιθανώς τη χειρότερη κατηγορία ιών. Καταφέρνουν κι εξαπλώνονται ραγδαία, μπλοκάρουν την πρόσβαση των χρηστών-θυμάτων στα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα, και φυσικά κρυπτογραφούν όλα τα σημαντικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα-στόχο. Κατόπιν, απαιτούν από τους χρήστες-θύματα να πληρώσουν κάποιο συγκεκριμένο ποσόν ως ‘λύτρα’ για την απελευθέρωση των αρχείων τους.

JS.Nemucod virus

Ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από τον ιό JS.Nemucod virus:

  • Ο υπολογιστής τρέχει πολύ πιο αργά από ότι συνήθως.
  • Δυσκολία στο άνοιγμα προγραμμάτων ή συχνά κρασαρίσματά τους.
  • Διεισδυτικά κι επιθετικά αναδυόμενα μηνύματα τα οποία εμφανίζονται ακόμα και όταν ο χρήστης δεν είναι συνδεμένος στο διαδίκτυο. Συνήθως, αυτά τα αναδυόμενα μηνύματα προσπαθούν να παραπλανήσουν τον χρήστη-θύμα ότι το σύστημα του υπολογιστή έχει μολυνθεί από πληθώρα κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων. Λόγω αυτού, προσπαθούν να πείσουν τον χρήστη-θύμα να κατεβάσει κάποιο ψευδές/παραπλανητικό anti-malware το οποίο υπόσχεται ότι θα ‘διορθώσει’ όλα τα ‘εντοπισμένα’ προβλήματα.
  • Οι Web browsers συμπεριφέρονται ύποπτα. Εμφανίζονται πολλαπλές και ξαφνικές ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων.

Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό JS.Nemucod virus εάν αποφασίσετε να το πράξετε χειροκίνητα. Αυτό κυρίως συμβαίνει, γιατί ο συγκεκριμένος ιός έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση να μεταμφιέζεται και να κρύβεται κάτω από ‘ανύποπτα’ ονόματα. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος Trojan έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί πολλά από τα λογισμικά ασφαλείας που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Επομένως, εάν έχετε εγκαταστημένο κάποιο από αυτά, τότε το πιο πιθανό είναι να καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας προσπερνώντας χωρίς κανένα πρόβλημα το Windows Firewall και το antivirus σας.

Συνοψίζοντας, για να καταφέρετε να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τη συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή, εάν αυτή διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antimalware, το οποίο φυσικά να έχει αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και γενικότερα για ολοκληρωμένη προστασία, σας συνιστούμε να επιλέξετε το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego anti-malware.

Πώς καταφέρνει και εξαπλώνεται διαδικτυακά ο JS.Nemucod Trojan?

Τα Trojans, σε αντίθεση με τους κοινούς ιούς, δεν εξαπλώνονται μόνοι τους. Εγκαθιστούνται σε συστήματα υπολογιστών, χειροκίνητα. Συνήθως, οι κυβερνο-εγκληματίες εξαπλώνουν διαδικτυακά τον JS.Nemucod Trojan μέσω emails ή μηνυμάτων σε social media, ιστότοπων, peer-to-peer πλατφορμών, ή γενικότερα μέσω κακόβουλων συνδέσμων λήψης που μπορεί να εμφανιστούν σε ύποπτους / κακόβουλους ιστότοπους τρίτων.

Ωστόσο, ο δημοφιλέστερος και πλέον αποδοτικός τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του συγκεκριμένου ιού είναι μέσω emails που αποστέλλονται απευθείας στην email διεύθυνση του κάθε επιλεγμένου χρήστη-θύματος.

Σε αυτή την περίπτωση, οι κυβερνο-εγκληματίες αποστέλουν παραπλανητικά μηνύματα μέσω των οποίων παρακινούν τους χρήστες-θύματα να ανοίξουν την κακόβουλη επισύναψη του email τους, η οποία τις περισσότερες φορές εμφανίζεται ως κάποιο επίσημο / αξιόπιστο έγγραφο, όπως πχ. δικαστική απόφαση, τιμολόγιο, λογαριασμός, κλπ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι πάροχοι email φιλτράρουν αυτόματα αυτού του είδους τα emails ως Junk/Spam, ωστόσο αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αρκετά από αυτά τα emails δεν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το στάδιο του φιλτραρίσματος.

Από τα παραπάνω, θα πρέπει να θυμάστε ότι πριν ανοίξετε οποιοδήποτε email, καλό είναι να τσεκάρετε αν αυτό προέρχεται από γνωστό ή άγνωστο αποστολέα. Εάν δεν αναγνωρίζετε τον αποστολέα ή σε γενικές γραμμές το email φαίνεται ύποπτο ή περίεργο, τότε σας συμβουλεύουμε να το διαγράψετε χωρίς να το ανοίξετε!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό JS.Nemucod virus?

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό JS.Nemucod, στην περίπτωση που θελήσετε να το πράξετε χειροκίνητα. Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως περίπλοκο και προηγμένο ιό, ο οποίος εφαρμόζει πολύ αναπτυγμένες τεχνικές και καταφέρνει να κρύβεται στο σύστημα-στόχο στο οποίο καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει καταφέρει να διεισδύσει και στο δικό σας υπολογιστή (ξεκάθαρες ενδείξεις ότι ο συγκεκριμένος ιός βρίσκεται στον υπολογιστή σας είναι η ξαφνική επιβράδυνση της ταχύτητας του συστήματος και των web browsers, ξαφνικά χάθηκαν διάφορα προγράμματα ή αρχεία, κλπ.), σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware (καλό είναι να το έχετε εγκαταστημένο ούτως ή άλλως) το οποίο και θα προβεί αυτόματα σε γενική σάρωση συστήματος ώστε να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο τον ιό JS.Nemucod virus και τα αρχεία που σχετίζονται με αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Το SpyHunter έχει αποδείξει στην πράξη ουκ ολίγες φορές ότι είναι πλήρως αποτελεσματικό στον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού JS.Nemucod. Για αυτό τον λόγο, το προτείνουμε για τη συγκεκριμένη δύσκολη περίπτωση!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Σχετικά με συντάκτη

Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-js-nemucod.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με JS.Nemucod