Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Jav123 (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης

από Linas Kiguolis - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Ο ιός Jav123 εμφανίζει ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο

Απεικόνιση του ιού Jav123

Ο ιός Jav123 χαρακτηρίζεται ως browser hijacker καθώς έχει τη τάση να στοχοποιεί συστήματα που τρέχουν δημοφιλείς web browsers (διαδικτυακούς περιηγητές), συμπ. των Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που φαίνεται ότι προσφέρει, μιας και το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) έχει τη τάση να προβαίνει σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στο σύστημα του υπολογιστή.

Επιπρόσθετα, ο ιός Jav123 virus εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις, οι οποίες προβάλλουν περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους, όπως πχ. :

 • Πορνογραφικού τύπου βίντεο και φωτογραφίες
 • Παιχνίδια που προωθούν τη βία και είναι ακατάλληλα για ανηλίκους
 • Παραπλανητικά ή αναξιόπιστα προϊόντα, υπηρεσίες, προσφορές
 • Dating sites, κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτές οι διαφημίσεις είναι ιδιαιτέρως ύποπτες, όχι μόνο λόγω του περιεχομένου που προβάλλουν, αλλά και λόγω του ότι προέρχονται από άγνωστες πηγές. Ξεχωρίζουν απ’ άλλες διαφημίσεις, γιατί σε κάποιο σημείο του διαφημιστικού περιεχομένου αναγράφεται “Delivered/Brought/Powered by Jav123”. Όσο αξιόπιστες ή θελκτικές μπορεί να φαίνονται εκ πρώτης όψεως, αν κάνεις το λάθος και τις κλικάρεις, το πιθανότερο είναι να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους άγνωστων τρίτων. Συνήθως, μέσω αυτού του είδους τους ιστότοπους μπορεί το σύστημα του υπολογιστή σου να μολυνθεί με επικίνδυνα malware. 

Δυστυχώς, οι παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις δεν είναι το μόνο αρνητικό στοιχείο του ιού Jav123. Καταρχάς, δεν είναι δυνατό το άνοιγμα της ενότητας “Πολιτική Απορρήτου” (Privacy Policy) και “Όροι Χρήσης” (Terms of Use). Το μόνο που είναι δυνατόν είναι η συνεχής ανακατεύθυνση προς ακατάλληλους για ανηλίκους ιστότοπους τρίτων. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο αυξάνονται ραγδαία οι πιθανότητες το σύστημα του υπολογιστή να μολυνθεί με πληθώρα κακόβουλων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, αλλά, παράλληλα, ο χρήστης δε γνωρίζει τι δεδομένα συλλέγει και πως τα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο app. Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker μπορεί να συλλέξει-καταγράψει-προωθήσει σε τρίτους ακόμα κι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θυμάτων. Φυσικά, όλα αυτά κρυφά κι αυθαίρετα.

Στιγμιότυπο οθόνης με ανακατευθύνσεις Jav123Ο ιός Jav123 δημιουργεί ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους με περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους. Με αυτό το τρόπο, αυξάνονται οι πιθανότητες μόλυνσης του συστήματος με διαφόρων ειδών malware.

Εάν λοιπόν πιστεύεις ότι ο ιός Jav123 δε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο όνομα κι άλλα προσωπικά στοιχεία σου, τότε δυστυχώς θα πρέπει να σου πούμε ότι είσαι λάθος. Στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που μπορεί να υποκλέψει ο συγκεκριμένος ιός συμπεριλαμβάνονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τοποθεσία, κι άλλα προσωπικά διαπιστευτήρια. Οι developers αυτού του ύπουλου προγράμματος μπορούν κατόπιν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για την επίτευξη phishing καμπανιών ή να τα πουλήσουν σε τρίτους.

Για αυτό τον λόγο, σε συμβουλεύουμε να προβείς σε άμεση κι ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Jav123 στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός κατάφερε να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου. Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη είναι η ξαφνική εμφάνιση διαφημίσεων ή ανακατευθύνσεων που σχετίζονται μαζί του. Για εύκολη, γρήγορη, κι αποτελεσματική αφαίρεση αυτού κι άλλων browser hijackers, προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση του εξαιρετικού και πολυδοκιμασμένου λογισμικού ασφαλείας Reimage Reimage Cleaner Intego

Από την άλλη, εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Jav123, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης αυτού του ύπουλου browser hijacker. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις επεκτάσεις και πρόσθετα τυχόν αποθήκευσε κρυφά ο ιός, διαφορετικά θα επανεμφανίζεται στο σύστημα μετά από κάθε επανεκκίνηση. 

Οι browser hijackers μπορούν να διεισδύσουν απαρατήρητοι στο σύστημα του υπολογιστή σου

Τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγραμμάτα), συμπ. των browser hijackers, εξαπλώνονται διαδικτυακά κυρίως με τη βοήθεια της μεθόδου bundling.

Τα PUPs έχουν τη τάση να κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφορών δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών. Αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή από το διαδίκτυο, τότε κινδυνεύεις άμεσα να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε παράλληλες λήψεις PUPs, συμπ. των browser hijackers. Συνιστούμε την αποφυγή επιλογών εγκατάστασης “Γρήγορη” (Quick) ή “Προτεινόμενη” (Recommended). Αντιθέτως, συνιστούμε την επιλογή “Για Προχωρημένους” (Advanced) ή “Προσαρμοσμένη” (Custom) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου κάθε φορά που κατεβάζεις μια εφαρμογή από το διαδίκτυο. Έτσι, θα μπορείς κάθε φορά να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (εάν υπάρχουν) και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων κι αρχείων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι PUPs. Φυσικά, στην περίπτωση που σου εμφανιστεί προτικαρισμένο κουτάκι “Get/I agree to install Jav123” , το ξετικάρεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επίσης, συμβουλεύουμε την αποφυγή κλικαρίσματος σε διαφημίσεις ή άλλους είδους διαφημιστικό περιεχόμενο που εμφανίζεται ξαφνικά όσο περιηγείσαι στο διαδίκτυο. Και αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Μια ανακατεύθυνση σε κακόβουλο ιστότοπο αρκεί για να εκθέσεις σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να διεισδύσει κρυφά κι αυθαίρετα στο σύστημα του υπολογιστή σου κάποιο ύπουλο και καταστροφικό malware ή PUP. Για αυτό τον λόγο, τονίζουμε την καίρια σημασία του να υπάρχει πάντα εγκαταστημένο κι ετοιμοπόλεμο τουλάχιστον ένα αξιόπιστο και τακτικά ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας τύπου anti-malware / anti-spyware / anti-virus.

Ο ιός Jav123 θα πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα

Οι ειδικοί από το Odstranitvirus.cz συνιστούν την αυτόματη αφαίρεση του ιού Jav123. Ο καλύτερος τρόπος είναι με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας antivirus:

 1. Η λήψη του anti-malware θα πρέπει να γίνει μόνο από διαπιστευμένους developers
 2. Το λογισμικό ασφαλείας θα προβεί σε αναλυτική σάρωση συστήματος
 3. Μπορείς να ακολουθήσεις τον παρακάτω οδηγό αφαίρεσης του ιού Jav123.

Μην προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον browser hijacker χωρίς κάποια βοήθεια, γιατί το πιθανότερο είναι να μην καταφέρεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλες τις επεκτάσεις και πρόσθετα που σχετίζονται μαζί του.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Jav123:

Αφαίρεση Jav123 από συστήματα Windows

Για να καθαρίσεις τα Windows από τον Jav123 hijacker, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Jav123 και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Jav123 ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Jav123 από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Jav123 από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Jav123 ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Jav123 από Internet Explorer (IE)

Εάν ο Internet Explorer έχει μολυνθεί απ’ αυτόν τον browser hijacker, θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι ύποπτες επεκτάσεις και κατόπιν να γίνει επαναφορά του web browser.

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Jav123 και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Jav123. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Jav123 από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Jav123 θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Jav123 από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Jav123 και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Jav123 . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Jav123 από Google Chrome

Για να καθαρίσεις τον Chrome και να βάλεις ένα τέλος στις ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους που είναι ακατάλληλοι για ανηλίκους, θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Jav123 και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Jav123. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Jav123 από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Jav123 ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Jav123, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Jav123. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-jav123.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Jav123