Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

ISearch.bobrowser.com. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Τι είναι το iSearch.bobrowser.com?

Το iSearch.bobrowser.com είναι ένας ιστότοπος αναζητήσεων που σχετίζεται στενά με το πρόσθετο BoBrowser σχετικά με το οποίο γράψαμε σε προηγούμενη δημοσίευσή μας. Πρόκειται για μια παραπλανητική και σαφώς αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης την οποία σας συνιστούμε να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε.

Σε γενικές γραμμές, δε διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών μετά από οικιοθελή λήψη/εγκατάσταση εκ μέρους του χρήστη. Αντιθέτως, η πάγια πρακτική που ακολουθεί για τη διαδικτυακή του εξάπλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έμμεση και ύπουλη. Το τονίζουμε αυτό, γιατί συνήθως καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Αν λοιπόν μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε κάποια από αυτές στον υπολογιστή σας και δε δείξετε την ανάλογη προσοχή, τότε είναι πολύ πιθανόν να διεισδύσουν παράλληλα, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας, διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα).

Για αυτό τον λόγο, για να αποφύγετε ή έστω να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ανεπιθύμητων/ύποπτων διεισδύσεων, θα πρέπει όχι μόνο να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάσετε, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Σας συνιστούμε να ΜΗΝ αποδέχεστε να κατεβάσετε ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εκάστοτε εφαρμογής (εάν έχει) ή οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να σας εμφανιστεί για την αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας των web browsers ή μηχανής αναζήτησης που έχετε ορίσει στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, το plug-in αυτό θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης με iSearch.bobrowser.com. Επίσης, θα αυτο-εγκατασταθεί στην εκκίνηση των Windows (βλ. Windows startup), θα αποθηκεύει κρυφά κι αυθαίρετα καταχωρήσεις μητρώου του (βλ. registry entries) σε διάφορα σημεία του συστήματος, θα γίνει η κύρια αιτία σημαντικών επιβραδύνσεων τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες διαδικτυακής πλοήγησης, κλπ. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies) στο σύστημα στόχο. Με αυτό το τρόπο θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, κλπ.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα απώτερος σκοπός του οποίου είναι ο κερδοσκοπισμός των δημιουργών του και των συνεργατών τους εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Με άλλα λόγια, δεν θα σας προσφέρει τίποτα θετικό, αντιθέτως θα σας δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, ο κυριότερος τρόπος μέσω του οποίου οι δημιουργοί του προγράμματος και οι συνεργάτες τους παράγουν κέρδος, είναι οι διαφημίσεις και οι ύποπτοι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που εμπεριέχονται σε αυτές ή στα ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης. Μέσω της παραπλάνησης καταφέρνουν και μοχλεύουν ροές επισκεψιμότητας χρηστών προς συγκεκριμένους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, page ranking, pay-per-click έσοδα). Με αυτό το τρόπο καταφέρνουν κι αυξάνουν τη διαδικτυακής τους κατάταξη και μεγιστοποιούν τις πιθανότητες πωλήσεων. Όλα αυτά γίνονται έναντι αδράς αμοιβής. Όπως μπορείτε λοιπόν να συμπεράνετε, όλοι θα κερδίζουν, εκτός από εσάς! Εσείς το μόνο που θα κερδίζετε θα είναι πολλά νεύρα κάθε φορά που θα ‘πλημμυρίζει’ η οθόνη σας από εκνευριστικές και παραπλανητικές αναδυόμενες, και όχι μόνο, διαφημίσεις.

Εν κατακλείδι, η παρουσία του ιού iSearch.bobrowser.com στο σύστημα του υπολογιστή σας ισοδυναμεί με πολλά εν δυνάμει προβλήματα. Αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει πιθανότητα μέσω αυτού να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα σας ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, τότε μπορείτε πολύ εύκολα να συμπεράνετε ότι σε περίπτωση που το βρείτε στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα πρέπει να προβείτε σε άμεση αφαίρεση αυτού του ιού.

Πώς μπορεί το iSearch.bobrowser.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή?

Αν και οι χρήστες πληροφορούνται με διάφορους τρόπους ότι είναι επικίνδυνο να κατεβάζουν δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι άγνωστες, καθώς αποτελούν ιδανικά μέσα διαδικτυακής διάδοσης PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), παρόλα αυτά ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι εντόπισαν στους υπολογιστές τους προγράμματα ‘από το πουθενά’ ολοένα και αυξάνεται.

Φυσικά, αυτά τα προγράμματα δεν εμφανίζονται ως δια μαγείας σε συστήματα υπολογιστών. Μάλιστα οι ίδιοι χρήστες αποδέχονται την λήψη/εγκατάστασή τους, ασυνείδητα μεν, αλλά την αποδέχονται. Συγκεκριμένα, τα PUPs διαδίδονται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας κυρίως την μέθοδο bundling. Η μέθοδος bundling παρέχει τη δυνατότητα στα PUPs να διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο. Έτσι, εάν δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, τότε κινδυνεύετε να κατέβουν παράλληλα στον υπολογιστή σας και όλα τα περιεχόμενα των συνοδευτικών πακέτων λήψης τους (εάν έχουν).

Εν τέλει, από εσάς εξαρτάται για το αν θα αποφύγετε ανεπιθύμητες διεισδύσεις προγραμμάτων, όπως πχ. o browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) iSearch.bobrowser.com. Μπορεί να προστεθεί σε κάποιο κεντρικό installer διαφόρων ιστότοπων λήψεων ή να εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης εφαρμογών, όπως πχ. music / video players, PDF creators, download managers, κλπ.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός iSearch.bobrowser.com.

Εάν λοιπόν διαπιστώσατε την εμφάνιση διαφημίσεων κι ανακατευθύνσεων από iSearch.bobrowser.com, τότε σας προτείνουμε να προβείτε σε άμεση σάρωση συστήματος για εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεσή του, γιατί διαφορετικά μπορεί να εκθέσετε σε ρίσκο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματας, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό iSearch.bobrowser.com από τον υπολογιστή μου ?

Μιας και το iSearch.bobrowser.com είναι ένα ιδιαιτέρως ύποπτο κι αναξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο μπορεί να σας δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων, σας συμβουλεύουμε να το αφαιρέσετε άμεσα, γιατί διαφορετικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσετε ότι θα έχουν αντικατασταθεί αυθαίρετα η προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης. Μπορείτε να απαλλαγείτε από την παρουσία του είτε με χειροκίνητο ή αυτοματοποιημένο τρόπο. Απλά, ακολουθήστε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες αφαίρεσης.

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του iSearch.bobrowser.com
Στιγμιότυπο του iSearch.bobrowser.com

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του iSearch.bobrowser.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το iSearch.bobrowser.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το iSearch.bobrowser.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το iSearch.bobrowser.com από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το iSearch.bobrowser.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το iSearch.bobrowser.com και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του iSearch.bobrowser.com. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το iSearch.bobrowser.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το iSearch.bobrowser.com και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του iSearch.bobrowser.com . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το iSearch.bobrowser.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του iSearch.bobrowser.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση iSearch.bobrowser.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το iSearch.bobrowser.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το iSearch.bobrowser.com, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του iSearch.bobrowser.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-isearch-bobrowser-com.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες