Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

Internet Crime Complaint Center. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Το Internet Crime Complaint Center virus είναι άλλο ένα πρόγραμμα που ζητάει λύτρα και το οποίο πηγάζει φυσικά από την περιβόητη εγκληματική οργάνωση του κυβερνοχώρου Ukash group .

Η οργάνωση αυτή έχει ονομαστεί Ukash λόγω του συστήματος προ-πληρωμής που εφαρμόζει, το οποίο φυσικά έχει ως στόχο τη δημιουργία κέρδους των δημιουργών εις βάρος των χρηστών που έχουν πέσει θύματα.

Όπως το FBI virus, έτσι και αυτή η διαδικτυακή μόλυνση ξεκάθαρα μιμείται μια από τις πιο γνωστές δημόσιες υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ και με αυτό το τρόπο προσπαθεί να παραπλανήσει τους χρήστες στο να φτάσουν στο συμπέρασμα ότι έχουν όντως μπλοκαριστεί λόγω παράνομων δραστηριοτήτων τους στο διαδίκτυο.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, το Internet Crime Complaint Center μπλοκάρει τις συστημικές λειτουργίες του υπολογιστή και εμφανίζει μια τεράστια ειδοποίηση, η οποία συμπεριλαμβάνει μια λίστα διαφόρων παρανομιών που έχει ‘διαπράξει’ (υποθετικά πάντα) ο χρήστης και για τον λόγο αυτό ενημερώνει ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο $500 και μόνο αν προ-πληρωθεί θα απεμπλακεί ο υπολογιστής.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και αν πληρώσετε το συγκεκριμένο ποσό αυτό ουσιαστικά δε θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από καινούρια παραπλανητικά μηνύματα του προγράμματος. Σας συνιστούμε να αφαιρέσετε το Internet Crime Complaint Center, για να επαναφέρετε και πάλι στο φυσιολογικό τη διαδικτυακή σας σύνδεση και να ξεκινήσετε και πάλι να χαίρεστε τον υπολογιστή σας υπό κανονικές συνθήκες.

Πώς μπορεί το Internet Crime Complaint Center virus να ‘κολλήσει’ στον υπολογιστή μου ?

Το Internet Crime Complaint Center virus διαδίδεται μέσω των trojan. Όπως πολλοί άλλοι ιοί, μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας μέσω freeware, shareware, spam emails και άλλες λήψεις οι οποίες προέρχονται από αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας ιστότοπους.

Ωστόσο, ο πιο δημοφιλής τρόπος διάδοσής του είναι η παραπλανητική τακτική του να μοχλεύσει τον χρήστη ότι πρέπει να κάνει ενημέρωση στον Adobe Flash Player. Με το που κάνει το λάθος και κλικάρει στο σύνδεσμο ο χρήστης, γίνεται ύπουλα λήψη του trojan στον υπολογιστή, και ο οποίος trojan με το που εγκατασταθεί μπλοκάρει την επιφάνεια εργασίας και ξεκινάει να εμφανίζει τα παραπλανητικά του μηνύματα ειδοποιήσεων. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τα μηνύματα αυτά μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν καθώς φαίνονται επίσημα και περιλαμβάνουν το σήματα του Internet Crime Complaint Center, την ΙΡ διεύθυνση του θύματος και άλλες σχετικές λεπτομέρειες. Σε γενικές γραμμές, διαβάστε τι γράφει ένα χαρακτηριστικό του είδους μήνυμα :

Internet Crime Complaint Center
Department of Federal Bureau of Investigation
Threat of prosecution reminder

All activity of this computer is being recorded using audio, video and other devices.
Saved data will be used for identification.
Illegal activity report is sent to government agencies.
Threat of prosecution reminder
You have been violating Copyright and Related Rights Law (Video, Music, Software) and illegally using or distributing copyrighted content, thus infringing Article 1, Section 8, Clause 8, also known as the Copyright of the Criminal Code of United States of America. Article 1, Section 8, Clause 8 of the Criminal Code provides for a fine of two to five hundred minimal wages or a deprivation of liberty for two to eight years.
You have been viewing or distributing prohibited pornographic content (child porn, zoofilia, etc.) thus violating article 202 of the Criminal Code of the United States of America. Article 202 of the Criminal Code provides for a deprivation of liberty for four to twelve years.
Pursuant to the amendment to the Criminal Code of the United States of America of May 28, 2011, this law infringement (if it is not repeated first time) may be considered as conditional in case you pay the fine to the State.
Fines may only be paid within 72 hours after the infringement. As soon as 72 hours elapse, the possibility to pay the fine expires, and a criminal case is initiated.

==========================================================

INTERNET CRIME COMPLAINT CENTER ( Κέντρο Παραπόνων Διαδικτυακού Εγκλήματος)

Τμήμα του FBI

Υπενθύμιση Πιθανής Δίωξης

Όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου υπολογιστή έχει καταγραφεί χρησιμοποιώντας συσκευές καταγραφής ήχου, εικόνας κ.α.

Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί και αποθηκευθεί θα χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση και τεκμηρίωση.

Αναφορά σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες θα αποσταλλεί σε αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Υπενθύμιση Πιθανής Δίωξης

Έχετε παραβιάσει τον Νόμο περί Πνευματικών Δικαιωμάτων (Βίντεο, Μουσική, Λογισμικό) και χρησιμοποιείτε ή διανέμετε παρανόμως υλικό που προστατεύεται από το συγκεκριμένο νόμο, οπότε και παραβιάζετε το Άρθρο 1 (…)

Να είστε βέβαιοι, ότι ο ιός αυτός επιζητάει μόνο ένα πράγμα – τα λεφτά σας. Αντί να υποκύψετε σε αυτή την απάτη πληρώνοντας το πρόστιμο που σας ζητάει, σας συνιστούμε αντί αυτού να αγνοήσετε αυτή την ειδοποίηση και να αφαιρέσετε το Internet Crime Complaint Center virus από τον υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το Internet Crime Complaint Center virus από τον υπολογιστή μου ?

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε το Internet Crime Complaint Center virus, σαφώς η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ξεμπλοκάρετε το σύστημα. Πολλά θύματα υποστηρίζουν ότι ο ορισμός της ημερομηνίας του συστήματος προς τα πίσω (πριν την εγκατάσταση του ιού δηλαδή) μπορεί να βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμα. Ωστόσο, εάν αυτό αποτύχει ακολουθήστε τις παρακάτω επιλογές. Φυσικά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα έμπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-malware σε περίπτωση που δεν έχετε, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό ή αρχείο μπορεί να μόλυνε τον υπολογιστή σας.

* Flash drive μέθοδος:

1. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο υπολογιστή και κατεβάστε Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Reimage ή οποιοδήποτε άλλο anti-malware πρόγραμμα εσείς επιθυμείτε.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και σώστε το σε ένα στικάκι USB drive ή CD.
3. Ταυτόχρονα, reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε Safe Mode with command prompt (Ασφαλή Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και συνδέστε το στικάκι USB .
4. Reboot τον μολυσμένο με Ukash virus υπολογιστή άλλη μια φορά και τρέξτε πλήρη σάρωση συστήματος.

* Οι μολυσμένοι με Ukash viruses χρήστες μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να συνδεθούν σε άλλους λογαριασμούς του συστήματος Windows. Εάν κάποιος από τους λογαριασμούς αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορείτε να τρέξετε το anti-malware πρόγραμμα.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε στο Flash τα λύτρα. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support και επιλέξτε ‘Deny’ (Απόρριψη): http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Με το που το κάνετε αυτό, τρέξτε πλήρη σάρωση συστήματος με anti-malware

* Χειροκίνητη Αφαίρεση του Ukash virus :

  • Reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε ‘Safe mode with command prompt’ (Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών) και απενεργοποιήστε το Ukash virus (συνήθως αυτό ισχύει για όλες τις εκδόσεις της συγκεκριμένης απειλής)
  • Τρέξτε Regedit
  • Ψάξτε για WinLogon Entries (Καταχωρήσεις) και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  • Ψάξτε το registry (μητρώο) για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα registry keys (κλειδιά μητρώου) που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.
  • Reboot και τρέξτε πλήρη σάρωση συστήματος με κάποιο από αυτά τα τρία πλήρως ενημερωμένα κι έγκυρα anti-spyware που σας προτείνουμε : Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner or Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes με αυτό τον τρόπο θα σιγουρευτείτε ότι απαλλαγήκατα πλήρως από πιθανά εναπομείναντα αρχεία του ιού στο σύστημα.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Internet Crime Complaint Center
Στιγμιότυπο του Internet Crime Complaint Center
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-internet-crime-complaint-center.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες