Intego κριτική

Intego – ένα πολυλειτουργικό λογισμικό ασφαλείας για macOS

Το Intego αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια αξιόπιστη σουίτα ασφαλείας που να προστατεύει επαρκώς macOS και Mac OS X υπολογιστές από διάφορες απειλές, συμπ. ανεπιθύμητων / κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. adware, spyware, Trojans, scareware, online scams (διαδικτυακές απάτες), αλλά και από παραπλανητικές προσπάθειες phishing (ηλεκτρονικού ψαρέματος). Οι developers που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη και δημιουργία του λογισμικού Intego έχουν πολυετή πείρα στον τομέα της διαδικτυακής ασφάλειας υπολογιστών, η οποία ξεκινάει από το μακρινό 1997. Ανέπτυξαν και δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο λογισμικό ασφαλείας, το οποίο χωρίζεται στα εξής επιμέρους apps ασφαλείας Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9, Mac Premium Bundle X9 – όλα σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές αγοράς.

Εκτός της βασικής προστασίας από κακόβουλα λογισμικά τύπου malware, το Intego Mac Internet Security είναι “εξοπλισμένο” με πρόσθετες λειτουργίες προστασίας, όπως anti-spam, anti-phishing, προστασία δεδομένων, τοίχος προστασίας (firewall), κτλ. Χωρίς αμφιβολία, όποιο ύποπτο ή κακόβουλο στοιχείο καταφέρει να “τρυπώσει” στο macOS θα εντοπιστεί και θα απομακρυνθεί άμεσα από το συγκεκριμένο λογισμικό ασφάλειας.

Σε αυτήν την επισκόπηση / αξιολόγηση του Intego, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί είναι σημαντικό να αποκτήσεις τη σουίτα Intego Mac Internet Security, πώς αυτή μπορεί να προστατέψει τη συσκευή σου, πόσο κοστίζει, και τι άλλα πλεονεκτήματα προσφέρει.

Όνομα Intego
Τύπος  Antivirus λογισμικό ασφαλείας
Χρήση  Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται για την προστασία Mac OS και Mac OS X λειτουργικών συστημάτων από διαφόρων ειδών κυβερνο-απειλές, αλλά και για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων αυτών μέσα από διάφορες χρήσιμες λειτουργίες
Μέρη  Το πρόγραμμα αποτελείται από δυο μέρη: VirusBarrier X9 και NetBarrier X9
Πλεονεκτήματα  Παρέχει προστασία από διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και/ή κακόβουλα προγράμματα, όπως malware και PUPs. Παράλληλα, προστατεύει το απόρρητο των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και αρχείων, μπλοκάρει spam και phishing μηνύματα, κάνει εκκαθάριση συστήματος από άχρηστα (junk) αρχεία, και βελτιστοποιεί την ταχύτητα του υπολογιστή
Λήψη  Μπορείς να αποκτήσεις αυτό το εργαλείο κατεβάζοντάς το από την επίσημη ιστοσελίδα του ή να το κατεβάσεις ως μέρος συνοδευτικού πακέτου λήψης λογισμικών/προγραμμάτων τρίτων

Χρήση του Intego for Mac για τη διασφάλιση της βέλτιστης προστασίας από malware και πλήθος άλλα κακόβουλα προγράμματα και ιούς

Το Intego antivirus υπάρχει στην αγορά εδώ κι αρκετά χρόνια, παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες Mac πίστευαν, λανθασμένα, έως πρόσφατα ότι η πλατφόρμα τους δεν είχε ανάγκη από πρόσθετα εργαλεία ασφαλείας, μιας και πίστευαν ότι τα ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας της πλατφόρμας επαρκούσαν. Όντως, τα Macs είναι σαφώς ασφαλέστερα συγκρητικά με το λειτουργικό σύστημα των Windows. Οι συσκευές της Apple χρησιμοποιούν λειτουργίες, όπως πχ. το Gatekeeper (δεν επιτρέπει την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένων λογισμικών / προγραμμάτων) και το XProtect – αρχικά, αυτά επαρκούσαν για τον εντοπισμό και την άμεση απομάκρυνση ανεπιθύμητων λογισμικών / προγραμμάτων που προσπαθούσαν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε έναν Mac υπολογιστή.

Ωστόσο, όσο μεγάλωνε η δημοφιλία των προϊόντων της Apple, τόσο πιο δελεαστικά γίνονταν αυτά για τους απανταχού κυβερνοεγκληματίες και, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Malwarebyte's State of Malware, το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης των απειλών που στόχευαν Macs ήταν μεγαλύτερος από τον ρυθμό ανάπτυξης των Windows malware. Μια από τις συχνότερες malware απειλές τους τελευταίους μήνες είναι το  OSX/Shlayer (καθώς κι άλλα malware-droppers), το οποίο βρέθηκε στο περίπου 10% των Macs που τρέχουν το λογισμικό ασφαλείας Kaspersky. Να σημειωθεί πως ένα κακόβουλο πρόγραμμα τύπου trojan μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επίμονο και ύπουλο, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι προηγμένα trojans έχουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν ενσωματωμένα συστήματα ασφαλείας χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένη ψηφιακή υπογραφή (cryptographic digital signature).

Χωρίς χρήσιμα κι αξιόπιστα λογισμικά ασφαλείας, όπως πχ. το Intego antivirus, είναι πολύ πιθανό να υποφέρεις από πλήθος άλλων Mac μολύνσεων, ενδέχεται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σου να γίνουν στόχος υποκλοπής από άγνωστα μέρη (κυβερνοεγκληματίες), ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και η υποκλοπή προσωπικών στοιχείων συναλλαγής / τραπεζικών στοιχείων που μπορεί να οδηγήσει σε χρηματικές απώλειες. Οι τρόποι που μπορεί να συμβεί κάτι από τα παραπάνω είναι πολλοί, όπως πχ. ένα εγκαταστημένο malware που ειδικεύεται στην υποκλοπή των πατημάτων του πληκτρολογίου. Με άλλα λόγια, το Intego Mac Internet Security είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο το οποίο μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τόσο το σύστημα του Mac σου, όσο και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σου, από διαφόρων ειδών κυβερνο-απειλές.

Intego versions

Περαιτέρω αξιολόγηση του Intego: ιστορία και εξιδεικευμένη τεχνητή νοημοσύνη για την καταπολέμηση των malware απειλών

Η Intego είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικών ασφαλείας anti-malware για macOS. Ιδρύθηκε το 1997, ως ιδιωτική εταιρεία, από τον CEO Laurent Marteau, έχει έδρα το Σιάτλ και γραφεία σε Ουάσιγκτον, Όστιν, Παρίσι, και Ναγκάνο. Τo motto της εταιρείας είναι:

Your Mac's safety is our #1 priority

Με την πάροδο των χρόνων, το λογισμικό ασφαλείας Intego antivirus απέκτησε πολύ καλή φήμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογισμικό της Intego τρέχει σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, προστατεύοντας τους χρήστες από διαφόρων ειδών online απειλές. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη συνεισφορά της εταιρείας κατά τη διάρκεια των 23 ετών λειτουργίας της – οι ερευνητές της Intego, όπως οι Joshua Long, Kirk McElhearn, Victor Agreda, Jr., κι άλλοι πολλοί, δημοσιεύουν τα στοιχεία σημαντικών ερευνών σχετικά με τα malware, αναλύοντας σε τακτικά βάση στο Security Blog της εταιρείας τον τρόπο λειτουργίας, τα χαρακτηριστικά, και τους τρόπους πρόληψης / αντιμετώπισης διαφόρων malware.

Αναμφίβολα, εάν ψάχνεις για μια εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί και ενημερώνεται από κορυφαίους ειδικούς του χώρου, τότε σίγουρα το Intego for Mac είναι το app που αξίζει να αποκτήσεις.

Επιλέγοντας το σωστό πλάνο / πακέτο λογισμικού Intego

Πριν εγκαταστήσεις το Intego Mac Internet Security, θα πρέπει πρώτα να επιλέξεις το επίπεδο προστασίας που επιθυμείς. Υπάρχουν τρία διαφορετικά πλάνα / πακέτα από τα οποία μπορείς να επιλέξεις – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9, ή Mac Premium Bundle X9.

  • Εάν επιθυμείς ολοκληρωμένο επίπεδο προστασίας με πρόσθετες λειτουργίες, όπως πχ. οργάνωση επιφάνειας εργασίας, γρήγορη πρόσβαση αρχείων, αφαίρεση μη αναγκαίων / άχρηστων διπλών αρχείων, κι άλλες λειτουργίες βελτιστοποίησης συστήματος, τότε σίγουρα συνιστούμε να αποκτήσεις το Mac Premium Bundle X9. Η τιμή ενδέχεται να διαφοροποείται ανά χρονικές περιόδους, καθώς η εταιρεία ανά περιόδους προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στα Intego antivirus προϊόντα – την τρέχουσα στιγμή το πακέτο κοστίζει $34.99 ανά έτος / ανά Mac.
  • Το Mac Internet Security X9 είναι ένα από τα βολικότερα πλάνα / πακέτα και προσφέρει πολύ καλή σχέση τιμής απόδοσης – την τρέχουσα στιγμή το συγκεκριμένο πακέτο κοστίζει μόνο $19.99 και περιλαμβάνει λειτουργίες που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική προστασία των Macs από όλους τους online κινδύνους – άγνωστα apps και συσκευές, phishing καμπάνιες, παραβιάσεις δικτύου, κλπ.
  • Το VirusBarrier X9 είναι ένα βασικό πλάνο / πακέτο, το οποίο κι αυτό προσφέρει το αναγκαίο επίπεδο προστασίας Macs. Ορισμένες από τις λειτουργίες που περιλαμβάνει: λογισμικό ασφαλείας Intego antivirus για προστασία από κακόβουλα προγράμματα τύπου malware που στοχεύουν Mac και Windows, προγραμματισμένες σαρώσεις, προστασία σε πραγματικό χρόνο. Εάν ανήκεις στους χρήστες που προσέχουν πολύ όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και όταν εγκαθιστούν apps, τότε το Intego's VirusBarrier X9 αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Μπορείς να το αποκτήσεις με μόλις $19.99 / έτος.

Intego tech support

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το κάθε πακέτο συνοδεύεται από δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών. Εάν δε σε καλύψει το πακέτο που θα επιλέξεις, μπορείς ανά πάσα στιγμή εντός αυτής της περιόδου να απεγκαταστήσεις το Intego. Η online εγγραφή και λήψη του installer γίνονται γρήγορα κι εύκολα. Μόλις αποκτήσεις το Intego για το Mac σου και ολοκληρώσεις την εγγραφή σου ως χρήστης, θα μπορείς επίσης να απολαμβάνεις δωρεάν τεχνική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email, ή του ιστοτόπου.

Intego – Εγκατάσταση και Λειτουργίες

Η εγκατάσταση του Intego Mac antivirus είναι εύκολη – θα χρειαστείς μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Απλά, τρέξε τον installer και ακολούθησε τις οδηγίες της οθόνης. Μόλις ολοκληρώσεις και αυτήν τη φάση, θα σου ζητηθεί να επιλέξεις ποιο επίπεδο προστασίας επιθυμείς – ελάχιστο (minimum), κανονικό (standard), μέγιστο (maximum) επίπεδο.

Το ποιο επίπεδο θα επιλέξεις εξαρτάται καθαρά από τις προτιμήσεις σου. Για παράδειγμα, εάν έχεις την τάση να επισκέφτεσαι ύποπτα / αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας ιστότοπους ή εάν πιστεύεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με Mac ιό, τότε θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξεις το μέγιστο επίπεδο προστασίας. Το standard επίπεδο, ωστόσο, επαρκεί για τον μέσο χρήστη.

Μόλις επιλέξεις το επίπεδο προστασίας, θα λάβεις αναλυτικές οδηγίες για την κάθε λειτουργία του Intego μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων. Εάν έχεις καλές γνώση και εμπειρία με αυτές τις λειτουργίες, μπορείς εύκολα να απενεργοποιήσεις τα ενημερωτικά μηνύματα με ένα κλικ του ποντικιού. Πλέον, θα είσαι έτοιμος για την πρώτη σου σάρωση!

Intego installation

Η anti-malware λειτουργία Mac Internet Security X9 μπορεί να προστατέψει τον υπολογιστή σου από όλους τους τύπους απειλών

Υπάρχουν πάρα πολλά anti-malware προϊόντα στην αγορά και, παρόλο που πολλά απ' αυτά αποτελούν καλές επιλογές για τη διαδικτυακή ασφάλεια, υπάρχουν αρκετά που είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας και μπορεί να λειτουργούν ακόμα και ως malware τα ίδια. Για παράδειγμα, εφαρμογές όπως το Advanced Mac Cleaner ή το Mac Tweak , προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες ότι έχουν πολύ καλή antivirus αποτελεσματικότητα, ωστόσο δεν είναι τίποτα άλλο παρά άχρηστα προγράμματα που ενδέχεται να εκθέσουν τους χρήστες-θύματα, που αποφάσισαν να τα εγκαταστήσουν και να τα χρησιμοποιήσουν, σε παραπλανητικές ενημερώσεις ότι δήθεν το σύστημα του υπολογιστή τους είναι μολυσμένο, ώστε να τους πείσουν εν τέλει να αγοράσουν την πλήρη άδεια λειτουργίας του λογισμικού.

Γι' αυτόν τον λόγο συνιστούμε σε όλους τους χρήστες να στηρίζονται σε τεστ που τρέχουν από ανεξάρτητα εργαστήρια – αυτά τα τεστ αξιολογούν τις δυνατότητες και την αξιοπιστία διαφόρων αντιιικών (AVs) βάσει του επιπέδου ασφάλειας, λειτουργικότητας, απόδοσης, κι άλλων παραμέτρων που προσφέρουν. Το Intego antivirus αξιολογείται τακτικά από τέτοια ανεξάρτητα εργαστήρια, όπως πχ. το AV-Test και το AV-Comparatives, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι το app κατάφερε να εντοπίσει και να αφαιρέσει το 100% των κακόβουλων λογισμικών που χρησιμοποιήθηκαν στα τεστ αξιολόγησης.

Intego AV-Test lab results

Μπορείς να βασιστείς στις εξής λειτουργίες για να σε προστατεύουν πλήρως για όσο διάστημα τρέχεις το Intego for Mac:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Το λογισμικό είναι ικανό να προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλους οδηγούς, κακόβουλες λήψεις, κακόβουλους συνδέσμους ανακατεύθυνσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, phishing emails, αλλά και από μολυσμένα USB sticks με Windows και Mac malware. Μόλις εντοπιστούν απειλές στο σύστημα, το Intego Mac Internet Security τα βάζει αμέσως σε καραντίνα και τα αφαιρεί. Στην περίπτωση που δημιουργήθηκε κάποια ζημιά στο σύστημα, το app θα την επιδιορθώσει. 

Εκτός του ότι προστατεύει το σύστημα από κακόβουλα λογισμικά, το Intego antivirus έχει επίσης τη δυνατότητα να μπλοκάρει τα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που ενδέχεται ο εκάστοτε χρήστης-θύμα να κάνει το λάθος και να τα κατεβάσει άθελα / ασυνείδητα από αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας πηγές λήψεων, όπως πχ. torrent sites. Να τονιστεί ότι adware ήταν ο κύριος τύπος του Mac malware και είναι μια διαδικτυακή απειλή που ολοένα και μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια. 

Για επιπρόσθετη ασφάλεια, μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις το NetBarrier – ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας (firewall) το οποίο μπορεί να μπλοκάρει με επιτυχία μη εξουσιοδοτημένες προσπάθειες πρόσβασης στο σύστημα από απομακρυσμένη απόσταση. Εμπεριέχει τρεις διαφορετικές λειτουργίες: Public Hotspot, Work Hotspot, και Home Hotspot. Παρόλο που δίνεται η δυνατότητα στους έμπειρους χρήστες να τροποποιήσουν και να εξατομικεύσουν τις προσβάσεις και να ορίσουν εξαιρέσεις, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι τέλειες για τους λιγότερο έμπειρους χρήστες.

Intego Firewall

Επιπρόσθετες λειτουργίες του Intego antivirus

Το Intego Mac antivirus περιλαμβάνει ένα πλούσιο πακέτο λειτουργιών, οι οποίες λειτουργίες δε σχετίζονται μόνο με την antimalware προστασία. Υπάρχουν κι αρκετές άλλες λειτουργίες που περιλαμβάνονται στις μη βασικές σουίτες του app, όπως:

  • Προσωπικά Αντίγραφα Ασφαλείας (Personal Backup) είναι μια λειτουργία που θα σου δώσει τη δυνατότητα να ετοιμάσεις προσωπικά αντίγραφα ασφαλείας (backups) για τα σημαντικά αρχεία σου, εύκολα και γρήγορα. Παρόλο που οι ιοί τύπου ransomware είναι ακόμα σχετικά σπάνιοι στα Macs, ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι ήδη κυκλοφορούν αρκετά τέτοια κακόβουλα προγράμματα – KeRanger, Patcher, κι άλλα. Εάν το σύστημα του υπολογιστή σου μολύνθηκε από έναν τέτοιο ιό, τότε θα πρέπει να πεις “αντίο” στα πολύτιμα αρχεία σου – γι' αυτόν τον λόγο η τακτική δημιουργία backups είναι τόσο σημαντική και απαραίτητη.
  • Πλυντήριο (Washing Machine): Είναι ακόμα μία σημαντική λειτουργία η οποία μπορεί να εκκαθαρίσει το σύστημα ενός macOS από άχρηστα (junk) αρχεία, διπλά αρχεία, κρυφή μνήμη, λήψεις, στοιχεία σύνδεσης, κι άλλα αρχεία και δεδομένα που σου είναι άχρηστα ή δε χρησιμοποιείς πλέον. Αν και όλες αυτές οι δράσεις μπορούν να γίνουν και χειροκίνητα μέσω ενσωματωμένων λειτουργιών, το Intego σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όλα τα παραπάνω μόνο με λίγα κλικς – γρήγορα, εύκολα, κι αποτελεσματικά.

Intego additional features

Intego επισκόπηση: τελικές σκέψεις 

Με αυτήν την επισκόπηση / αξιολόγηση του Intego, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε όλους τους χρήστες macOS ότι ακόμα και τα Macs μπορούν να στοχοποιηθούν και να μολυνθούν από διαφόρων ειδών κακόβουλαλ λογισμικά. Μπορεί όχι στο βαθμό που επηρεάζονται τα Windows, όμως σε κάθε περίπτωση ο κίνδυνος είναι ξεκάθαρα ορατός και μπορεί να απειληθεί η ασφάλεια συστήματος του καθένος. Παρόλο που τα Macs είναι πολυσύνθετα και περιλαμβάνουν πλήθος από λειτουργίες ασφαλείας που είναι αποκλειστικές στη συσγκεκριμένη πλατφόρμα, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όλοι ότι οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και να βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους ώστε να διεισδύουν ακόμα και σε τόσο αναπτυγμένα συστήματα ασφαλείας.

Επομένως, για να συνεχίζεις να χρησιμοποιείς με ασφάλεια το διαδίκτυο, χωρίς να εκθέτεις σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια συστήματος του Mac σου, σε συμβουλεύουμε να εγκαταστήσεις και να ενεργοποιήσεις ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας τύπου anti-malware για Mac. Με το Intego, όχι μόνο θα απολαμβάνεις ολοκληρωμένη προστασία συστήματος, αλλά θα έχεις πρόσβαση και σε πλήθος άλλες χρήσιμες λειτουργίες που θα σε βοηθούν να κάνεις εκκαθαρίσεις συστήματος και να αυξάνεις σημαντικά τις ταχύτητες και επιδόσεις του συστήματος. Στην περίπτωση που δε θα το θέλεις για κάποιον λόγο – μπορείς πάντα να απεγκαταστήσεις το Intego με λίγα μόλις κλικς. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή δισταγμού. Συνιστούμε να δοκιμάσεις αυτό το φανταστικό εργαλείο προστασίας από malware.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εξειδικευμένη στις αναλύσεις malware...

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση