Τι είναι iexplore.exe? Συνίσταται αφαίρεση?

iexplore.exe

Το iexeplore.exe είναι ένα κανονικό/νόμιμο αρχείο, το οποίο ανήκει στη Microsoft.

Το αρχείο αυτό θεωρείται ως μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows και σκοπός του είναι να βοηθήσει τους χρήστες να συνδεθούν σε δίκτυα LAN ή στο διαδίκτυο γενικότερα. Το iexeplore.exe είναι επίσης γνωστό και ως Internet Explorer ή ως Microsoft Internet Explorer; Η προεπιλεγμένη του τοποθεσία είναι «C:\Program Files\Internet Explorer» και το μέγεθός του κυμαίνεται από 93,184 bytes εώς 638,816 bytes.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το iexeplore.exe μπορεί να βρεθεί στο σύστημα κατόπιν εγκατάστασης του Adobe Flash Player ή του Super DVD Creator.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Υπάρχουν πολλές συζητήσεις στο διαδίκτυο, όπου το αρχείο iexeplore.exe χαρακτηρίζεται ως κακόβουλο. Και αυτό κυρίως συμβαίνει, γιατί το όνομα του συγκεκριμένου αρχείου είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στους κύκλους των χάκερς, οι οποίοι το έχουν προτιμήσει ήδη πολλές φορές κι έχουν ‘μεταμφιέσει’ τα κακόβουλα λογισμικά τους δίνοντάς τους το όνομά του για να διεισδύσουν σε συστήματα υπολογιστών χωρίς να γίνουν εύκολα αντιληπτά από τους χρήστες ή από τα εγκαταστημένα συστήματα ασφάλειας.

Για παράδειγμα το iexplore.exe έχει χρησιμοποιηθεί για την ‘μεταμφίεση’ επικίνδυνων κακόβουλων αρχείων και προγραμμάτων, όπως : Trojan.KillAV.B, Power Key Logger, Cosdoor, Lecna, DarkSky Trojan, Boxer Trojan και πληθώρα περισσότερων ακόμα ιών. Σε αυτή την περίπτωση, το iexplore.exe χρησιμοποιείται ως αρχείο, το οποίο ευθύνεται για την ενεργοποίηση διαφόρων παρασίτων, την φόρτωση διαφόρων μερών τους και φυσικά για τη ενεργοποίηση του καταστροφικού τους έργου.

Εάν πιστεύετε ότι το iexeplore.exe χρησιμοποιείται από κάποιο κακόβουλο αρχείο, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να προβείτε σε γενική και αναλυτική σάρωση του συστήματος του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο πρόγραμμα ασφάλειας. Για περιπτώσεις όπως αυτή σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το RegCure Pro

ετυμηγορία - καάσταση του αρχείου:
απαιτείται διάγνωση
συμβουλή: Εαν ο υπολογιστής σας φαίνεται αργός, ή ταλαιπωρήστε από ανεπιθύμητες διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις προς άγνωστες ιστοσελίδες, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τον σαρώσετε με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα anti-spyware. Κάντε μερικές ΔΩΡΕΑΝ σαρώσεις και ελέγξτε το σύστημα σας για ανεπιθύμητες εφαρμογές, οι οποίες ενδεχομένως να είναι η πηγή αυτών των προβλημάτων.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Προγράμματος διάγνωσης προβλημάτων Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Το Reimage είναι το συνιστώμενο εργαλείο για να σαρώσετε το σύστημά σας για πιθανές απειλές και κακογραμμένο λογισμικό. Η δοκιμαστική έκδοση του προϊόντος θα βρει επιβλαβείς εφαρμογές στο σύστημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Malwarebytes
Πηγή: https://www.2-spyware.com/file-iexplore-exe.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση