Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

ICSPA virus. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Ο ιός ICSPA (γνωστός και ως Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου – International Cyber Security Protection Alliance) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο μηχάνημα σας, αν δεν προστατεύεται σωστά. Όταν μπει και ξεκινήσει να τη δραστηριότητα του, αυτό το ransomware μπλοκάρει το σύστημα και εμφανίζει μια ψεύτικη ειδοποίηση, η οποία κάνει αναφορά για παραβάσεις νόμων και διάφορα εγκλήματα. Παρακαλούμε, μη πέσετε θύμα αυτής της απάτης διότι οι κυβερνητικές αρχές δεν χρησιμοποιούν πρωτόγονες μεθόδους για να συλλέγουν τα πρόστιμα από τους παραβάτες. Είναι ξεκάθαρο πως ο ιός ICSPA σχεδιάστηκε για να αποσπά χρηματικά ποσά από χρήστες που δεν γνωρίζουν από τέτοιες απάτες και πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά, δεν είναι όσο εύκολο όσο μπορεί να πιστεύετε, διότι αυτό το ransomware μπλοκάρει νόμιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων anti-virus και anti-spyware. Ωστόσο, συνεχίστε να διαβάζετε και θα ανακαλύψετε πως να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Ο ιός ICSPA εξαπλώνεται μέσω των ίδιων μεθόδων όπως κάθε malware και spyware: μπορεί να κάνετε λήψη του μαζί με ψεύτικες ενημερώσεις, codecs για αναπαραγωγή πολυμέσων, μη εγγεγραμμένου λογισμικού, spam και παρόμοιους τρόπους διανομής. Από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα, αυτό το ransomware κλειδώνει τον υπολογιστή και απενεργοποιεί τις λειτουργίες του χωρίς την άδεια του χρήστη. Επιπλέον, αντικαθιστά την οθόνη του υπολογιστή με μια ειδοποίηση, η οποία προσποιείται πως είναι από τη Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και κάνει αναφορά για διάφορα εγκλήματα, όπως η χρήση παράνομου λογισμικού ή τη διανομή malware. Παρακαλούμε, να έχετε κατά νου πως όλη αυτή η δραστηριότητα είναι μια μεγάλη απάτη, μέσω της οποίας προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα και δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο μέσω των προπληρωμένων συστημάτων Ukash ή Paysafecard. Εκτός αυτού, πρέπει να απομακρύνετε τον ιό ICSPA όσο το δυνατόν το συντομότερο.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Καθώς προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό ICSPA, μπορεί να διαπιστώσετε πως είναι κλειδωμένο το σύστημα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Για να ξεπεράσετε αυτή τη κατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιείστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage, Malwarebytes Malwarebytes ή του Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το στο USB drive ή σε ένα απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση.

* Οι χρήστες που είναι μολυσμένοι από τέτοια ransomware, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον υπολογιστή μέσω ενός διαφορετικού λογαριασμού χρήστη. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να κάνετε αυτό το ransomware να σταματήσει τη κανονική του λειτουργία. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ICSPA (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτό τον ιό (θα πρέπει να λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο Reimage για να απομακρύνετε υπολειπόμενα αρχεία.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του ICSPA virus, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του ICSPA virus. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του ICSPA virus (2014-04-11)
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes στην αφαίρεση του ICSPA virus (2014-04-11)
Στιγμιότυπο του ICSPA virus
Στιγμιότυπο του ICSPA virus

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-icspa-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες