Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Αφαίρεση ιού ICSPA

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Ο ιός ICSPA (γνωστός και ως Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου – International Cyber Security Protection Alliance) είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο μπορεί εύκολα να διεισδύσει στο μηχάνημα σας, αν δεν προστατεύεται σωστά. Όταν μπει και ξεκινήσει να τη δραστηριότητα του, αυτό το ransomware μπλοκάρει το σύστημα και εμφανίζει μια ψεύτικη ειδοποίηση, η οποία κάνει αναφορά για παραβάσεις νόμων και διάφορα εγκλήματα. Παρακαλούμε, μη πέσετε θύμα αυτής της απάτης διότι οι κυβερνητικές αρχές δεν χρησιμοποιούν πρωτόγονες μεθόδους για να συλλέγουν τα πρόστιμα από τους παραβάτες. Είναι ξεκάθαρο πως ο ιός ICSPA σχεδιάστηκε για να αποσπά χρηματικά ποσά από χρήστες που δεν γνωρίζουν από τέτοιες απάτες και πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα χωρίς καθυστέρηση. Φυσικά, δεν είναι όσο εύκολο όσο μπορεί να πιστεύετε, διότι αυτό το ransomware μπλοκάρει νόμιμες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων anti-virus και anti-spyware. Ωστόσο, συνεχίστε να διαβάζετε και θα ανακαλύψετε πως να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Ο ιός ICSPA εξαπλώνεται μέσω των ίδιων μεθόδων όπως κάθε malware και spyware: μπορεί να κάνετε λήψη του μαζί με ψεύτικες ενημερώσεις, codecs για αναπαραγωγή πολυμέσων, μη εγγεγραμμένου λογισμικού, spam και παρόμοιους τρόπους διανομής. Από τη στιγμή που μπαίνει στο σύστημα, αυτό το ransomware κλειδώνει τον υπολογιστή και απενεργοποιεί τις λειτουργίες του χωρίς την άδεια του χρήστη. Επιπλέον, αντικαθιστά την οθόνη του υπολογιστή με μια ειδοποίηση, η οποία προσποιείται πως είναι από τη Διεθνής Συμμαχία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και κάνει αναφορά για διάφορα εγκλήματα, όπως η χρήση παράνομου λογισμικού ή τη διανομή malware. Παρακαλούμε, να έχετε κατά νου πως όλη αυτή η δραστηριότητα είναι μια μεγάλη απάτη, μέσω της οποίας προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα και δεν πρέπει ποτέ να πληρώσετε κάποιο πρόστιμο μέσω των προπληρωμένων συστημάτων Ukash ή Paysafecard. Εκτός αυτού, πρέπει να απομακρύνετε τον ιό ICSPA όσο το δυνατόν το συντομότερο.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ICSPA?

Καθώς προσπαθείτε να αφαιρέσετε τον ιό ICSPA, μπορεί να διαπιστώσετε πως είναι κλειδωμένο το σύστημα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Για να ξεπεράσετε αυτή τη κατάσταση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους:

Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιείστε ένα άλλο μηχάνημα για να κάνετε λήψη του Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή του Malwarebytes.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και μετακινήστε το στο USB drive ή σε ένα απλό CD.
3. Στο μεταξύ, κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών και συνδέστε το USB.
4. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή ακόμη μια φορά και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση.

* Οι χρήστες που είναι μολυσμένοι από τέτοια ransomware, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στον υπολογιστή μέσω ενός διαφορετικού λογαριασμού χρήστη. Αν ένας από αυτούς έχει δικαιώματα διαχειριστή, θα μπορέσετε να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να κάνετε αυτό το ransomware να σταματήσει τη κανονική του λειτουργία. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίνετε στη σελίδα υποστήριξης της Macromedia και επιλέξτε ‘Άρνηση’: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Μετά, εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με πρόγραμμα anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού ICSPA (για προχωρημένους!):

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου μηχανήματος σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να απενεργοποιήσετε αυτό τον ιό (θα πρέπει να λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe.
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο Reimage Reimage Cleaner Intego για να απομακρύνετε υπολειπόμενα αρχεία.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του ICSPA virus
Στιγμιότυπο του ICSPA virus

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-icspa-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με ICSPA virus