Βαθμός σοβαρότητας:  
  (98/100)

Αφαίρεση ιού ICE

από Julie Splinters - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Ο ICE virus ( επίσης γνωστός ως The Cyber Crimes Center virus) είναι ένας επικίνδυνος ιός που ζητάει ‘λύτρα΄. Ο ιός αυτός πρέπει να αγνοηθεί πλήρως και να αφαιρεθεί άμεσα από τον υπολογιστή που έχει μολύνει. Μπορεί κανείς να ξεχωρίσει αυτό τον ιό από τη χαρακτηριστική τεράστια ειδοποίηση που θα εμφανιστεί στην οθόνη σας, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα εγκλήματα και θα απαιτεί από τον χρήστη να πληρώσει πρόστιμο $400 ή κάποιο άλλο ποσό που θα κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια για να φανεί αληθοφανές. Συνήθως, ο ICE virus αναφέρεται σε διακίνηση και χρησιμοποίηση πορνογραφικού υλικού, στη χρήση περιεχομένου που είναι προστατευμένο πνευματικά και άλλες παρόμοιες αξιόποινες καταστάσεις. Αν και μπορεί να μοιάζει ως μια επίσημη ειδοποίηση από κρατικό οργανισμό, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απάτη στην οποία δεν πρέπει να πέσει θύμα ο χρήστης. Για να παραπλανήσει τα θύματά του, ο ICE virus ξεκινάει τις δραστηριότητές του με το να μπλοκάρει το σύστημα του χρήστη. Να σημειωθεί ότι κανένας κρατικός οργανισμός δεν έχει ως αρχή να μπλοκάρει τα συστήματα χρηστών που μπορεί να έχουν υποπέσει σε αξιόποινη πράξη απλά και μόνο για να εισπράξει το πρόστιμο που έχει επιβληθεί. Ο αληθινός ιδιοκτήτης αυτής της διαδικτυακής απειλής, δεν είναι άλλος από μια ομάδα κυβερνό – εγκληματιών που χρησιμοποιούν διάφορες παραλλαγές τέτοιου είδους ιών ώστε να εξαπατήσουν χρήστες και να βγάλουν κέρδος. Σε περίπτωση μόλυνσης, πρέπει να αφαιρέσετε τον ICE The Cyber Crimes Center virus το ταχύτερο δυνατόν.

Πώς μπορεί να μολυνθεί ο υπολογιστής μου με τον ICE virus?

Ο ICE Cyber Crimes Center virus, όπως και ο Your computer has been blocked virus, διανέμεται μέσω trojan. Κυρίως, οι χρήστες κατεβάζουν τον ιό αυτό μαζί με ανεπίσημα προγράμματα και τις ενημερώσεις τους από παράνομες και ανέγκυρες ιστοσελίδες. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να εξαπατηθεί και από παραπλανητικά emails που υποστηρίζουν ότι έχουν σταλθεί από κάποιον επίσημο οργανισμό. Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης ‘ανοίγει τις πύλες’ για τον trojan να διεισδύσει στο σύστημά του. Με το που εγκατασταθεί, αυτό το κακόβουλο λογισμικό μπλοκάρει όλο το σύστημα και ξεκινάει να κατεβάζει τα απαραίτητα αρχεία για την λήψη του ICE virus. Μπορεί λοιπόν κανείς να καταλάβει ότι αυτός ο τύπος ιού παγιδεύει και ουσιαστικά κρατάει ‘όμηρο’ τον υπολογιστή και κατόπιν εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή ένα μήνυμα το οποίο λέει το εξής :

The ICE Cyber Crime Center virus
Your computer has been blocked!
The work of your computer has been suspended on the grounds of the violation of the law of the United States of America.
(…)
To unlock your computer and to avoid other legal consequences, you are obliged to pay a release fee of $400.

————————————————————–

O ICE Cyber Crime Center virus

Ο υπολογιστής σας έχει μπλοκαριστεί !

Οι εργασίες του υπολογιστή σας έχουν ‘παγώσει’ λόγω της καταπάτησης του νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

(…)

Για να ‘ξεκλειδώσετε’ τον υπολογιστή και να αποφύγετε περαιτέρω νομικές συνέπειες, υποχρεούστε να πληρώσετε το πρόστιμο των $400.

Μη δώσετε σημασία σε αυτή την ειδοποίηση, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τεράστια απάτη από εγκληματικά μυαλά που προσδοκούν να κερδίσουν χρήματα από την ευκολοπιστία σας. Επίσης, αφαιρέστε άμεσα το κακόβουλο αυτό λογισμικό από τον υπολογιστή σας, γιατί θα συνεχίσει να κρατάει ‘όμηρο’ τον υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ICE VIRUS από τον υπολογιστή μου ?

Στην προσπάθειά σας να αφαιρέσετε τον ICE virus, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι σαφώς το ξεκλείδωμα της επιφάνειας εργασίας. Καθώς προσπαθείτε να το επιτύχετε, σας προτείνουμε διάφορες μεθόδους παρακάτω :

* Μέθοδος Flash drive :

1.Χρησιμοποιήστε μια άλλη μηχανή και κατεβάστε το Reimage Reimage Cleaner Intego ή κάποιο άλλο έγκυρο και ενημερωμένο πρόγραμμα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού.

2. Ενημερώστε το πρόγραμμα (δλδ κάντε του Update) και περάστε το σε ένα USB drive ή ενα CD.

3. Στο μεταξύ, κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή και βάλτε τον σε Safe Mode και συνδέστε το USB.

4. Κάντε reboot τον μολυσμένο υπολογιστή για άλλη μια φορά και τρέξτε ένα πλήρες σκανάρισμα του συστήματος.

* Οι υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από ιούς που ζητάνε λύτρα επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν σε λογαριασμούς στο σύστημα των Windows. Αν κάποιος απ’ αυτούς τους λογαριασμούς έχει δικαιώματα διαχειριστή (administrator’s account), λογικά θα μπορείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα κατά των κακόβουλων λογισμικών (malware).

* Προσπαθείστε να ρυθμίσετε το Flash ώστε να σταματήσει την λειτουργία του ιού. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε στο Macromedia support και επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση) : http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Αφού το κάνετε αυτό, τρέξτε ένα πλήρες σκανάρισμα συστήματος με πρόγραμμα κατά κακόβουλων λογισμικών (anti-malware program).

* Χειροκίνητη Αφαίρεση του ICE virus (απαιτούνται εξιδεικευμένες γνώσεις):

  • Κάντε Reboot τον μολυσμένο υπολογιστή στο ‘Safe mode with command prompt) για να απενεργοποιήσετε τον Ukash virus (αυτό θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκδόσεις του συγκεκριμένου ιού)
  • Τρέξτε το Regedit
  • Ψάξτε για WinLogon Entries (Καταχωρήσεις) και σημειώστε όλα τ΄ αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  • Ψάξτε στο registry για αυτά τ’ αρχεία που σημειώσατε πριν και διαγράψτε τα registry keys που αναφέρονται στα συγκεκριμένα αρχεία.
  • Κάντε reboot και τρέξτε πλήρες σκανάρισμα του συστήματός σας με το πλήρως ενημερωμένα κι έγκυρα anti-malware προγράμματα που σας προτείνουμε. Εσείς επιλέξτε απλά ένα απ’ αυτά τα τρία Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes . Με αυτό τον τρόπο θα αφαιρέσετε όλα τα προγράμματα κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να μόλυναν τον υπολογιστή ή το σύστημά σας.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του ICE virus
Στιγμιότυπο του ICE virusΣτιγμιότυπο του ICE virus
Στιγμιότυπο του ICE virus

Σχετικά με συντάκτη

Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ice-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με ICE virus