Βαθμός σοβαρότητας:  
  (5/100)

Απομάκρυνση Home.tb.ask.com

από Jake Doe - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι είναι το Home.tb.ask.com?

Το Home.tb.ask.com είναι μια ΝΟΜΙΜΗ μηχανή αναζήτησης η οποία όμως μπορεί να εμφανιστεί στον υπολογιστή σας από το πουθενά. Αυτό συμβαίνει, γιατί προωθείται διαδικτυακά μέσω διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling). Άλλωστε, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η μέθοδος bundling αποτελείται την κυριότερη, πολλές φορές και τη μοναδική, πηγή εσόδων για τους δημιουργούς αυτών των εφαρμογών. Έτσι, χρησιμοποιείται ευρέως για τη διαδικτυακή προώθηση διαφόρων ανεπιθύμητων προγραμμάτων, κυρίως για browser add-ons (πρόσθετα), search engines (μηχανές αναζήτησης), toolbars (γραμμές εργαλείων), κλπ.

Όπως στην περίπτωση του Ask.com, έτσι και το home.tb.ask.com είναι συμβατό με όλους τους δημοφιλείς web browsers, συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome και Internet Explorer. Έτσι, με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το home.tb.ask.com να εμφανίζεται πρώτο κάθε φορά που θα ανοίγετε τον web browser σας.

Ο κυριότερος λόγος που σας συνιστούμε να απαλλαγείτε από αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα (εάν διεισδύσει στον υπολογιστή σας) είναι το γεγονός ότι θα σας εμφανίζει συχνά και σε μεγάλο όγκο διαφημίσεις σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης που θα σας εμφανίζεται. Οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που θα εμπεριέχονται στις διαφημίσεις, αλλά και στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα σας ανακατευθύνους προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate website). Αυτό φυσικά συμβαίνει για κερδοσκοπικούς λόγους υπέρ των δημιουργών και εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών. Αν και η διαδικασία αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ωστόσο σίγουρα είναι εκνευριστική κι εγείρει ζητήματα ηθικής και δίκαιης μεταχείρισης. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με το που διεισδύσει στον υπολογιστή σας το Home.tb.ask.com θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα μπορεί να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ.

Εάν λοιπόν θελήσετε να απεγκαταστήσετε και να αφερέσετε ολοκληρωτικά το Home.tb.ask.com, κάτι το οποίο και σας συμβουλεύουμε να πράξετε, τότε θα πρέπει να το απεγκαταστήσετε και μέσω του task manager, αλλά και από κάθε web browser χωριστά. Επίσης, θα σας συμβουλεύαμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας 'καθάρισε' πλήρως από οποιοδήποτε ύποπτο κι ανεπιθύμητο πρόγραμμα/αρχείο.

Πώς μπορεί το Home.tb.ask.com να εμφανιστεί στον υπολογιστή μου?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το home.tb.ask.com μπορείτε να το εγκαταστήσετε οικειοθελώς στον υπολογιστή σας ή μπορεί να εγκατασταθεί παράλληλα, χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας, όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικό πακέτο λήψης κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που αποφασίσατε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Εάν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τους 'απρόσκλητους επισκέπτες', τότε θα πρέπει όχι μόνο να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές θα κατεβάσετε, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Για αυτό, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα αποκτήσετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας σχετικά με την λήψη επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το home.tb.ask.com.

Συνοψίζοντας, με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας το home.tb.ask.com, τότε θα καταλάβει άμεσα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers σας (βλ. browser hijacking). Κατόπιν, θα αντικαταστήσει αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης, καθώς και τη νέα καρτέλα web browsing. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ! Κυρίως στην περίπτωση που αυτό εμφανίστηκε στον υπολογιστή σας από το πουθενά, θα πρέπει να απαλλαγείτε άμεσα από την παρουσία του! Αν και τεχνικά μιλώντας το home.tb.ask.com δε μπορεί να χαρακτηριστεί ξεκάθαρα ως ιός, ωστόσο οι πρακτικές του σίγουρα μοιάζουν πολύ με αυτές των ιών! Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι το ανεπιθύμητο αυτό πρόγραμμα έχει τη τάση να εμφανίζει ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ Home.tb.ask.com?

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από το home.tb.ask.com και τις διαφημίσεις/ανακατευθύνσεις του, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

  • Απεγκαταστήστε από τον υπολογιστή σας προγράμματα που σχετίζονται με το home.tb.ask.com:

1. Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Uninstall a Program (Απεγκατάσταση Προγράμματος).
2. Πηγαίντε Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων/Απεγκατάσταση Προγράμματος), ψάξτε για Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search κι άλλα προγράμματα της Mindspark Interactive Network.
3. Click 'Uninstall' (Απεγκατάσταση) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  • Επαναφέρετε όλους τους web browsers σας:

Internet Explorer:
1. Ανοίξτε τον Explorer, click -> 'Manage Add-ons' (Διαχείριση Πρόσθετων).
2. Ψάξτε για άγνωστα και ύποπτα plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, κλπ.) κι αφαιρέστε τα.
3. Για να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε, click 'Internet options' (Επιλογές Διαδικτύου).
4. Αφαιρέστε το Search.tb.ask.com και εισάγετε τη διεύθυνση που επιθυμείτε.
5. Για να επαναφέρετε την μηχανή αναζήτησης που επιθυμείτε, click 'Manage Add-ons' (Διαχείριση Πρόσθετων)-> 'Search Providers' (Πάροχοι Αναζητήσεων),
6. Επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης που επιθυμείτε.

Mozilla Firefox:
1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, click menu (πάνω δεξιά γωνία) κι επιλέξτε 'Add-ons' (Πρόσθετα)-> 'Extensions' (Επεκτάσεις).
2. Εδώ, επιλέξτε άγνωστα και ύποπτα plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, κλπ.) και στείλτε τα στον κάδο.
3. Για να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα, click Firefox, κι επιλέξτε 'Options' (Επιλογές)
4. Διαγράψτε το Search.tb.ask.com και εισάγετε τον ιστότοπο της αρεσκείας σας.
5. Για να επαναφέρετε τη μηχανή αναζήτησης, click menu και μετά click στο εικονίδιο με το ερωτηματικό
6. Εδώ, click 'Troubleshooting Information' (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων) και click 'Reset Firefox' (Επαναφορά Firefox).

Google Chrome:
1. Ανοίξτε το Google Chrome, click menu (πάνω δεξιά γωνία) κι επιλέξτε 'Tools' (Εργαλεία)-> 'Extensions' (Επεκτάσεις).
2. Εδώ, επιλέξτε άγνωστα και ύποπτα plugins (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, κλπ.) και στείλτε τα στον κάδο.
3. Για να επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα, click menu, κι επιλέξτε 'Settings' (Ρυθμίσεις) -> 'On startup' (Στην εκκίνηση) -> 'set pages' (ορισμός σελίδων)
4. Εδώ, διαγράψτε το Search.tb.ask.com κλικάροντας το «X» και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας.
5. Για να επαναφέρετε τη μηχανή αναζήτησης, click menu -> 'Settings' (Ρυθμίσεις)-> 'Search' (Αναζήτηση)
6. Εδώ, click 'Manage Search Engines…' (Διαχείριση Μηχανών Αναζήτησης) και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε.

Τέλος, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας Reimage, Webroot SecureAnywhere AntiVirus ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι καθαρός από οποιαδήποτε κυβερνο-απειλή.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Home.tb.ask.com
Στιγμιότυπο του Home.tb.ask.com

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-home-tb-ask-com.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες