Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Hohosearch.com (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Σεπ 2020

από Ugnius Kiguolis - -   hoho search | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Τι ακριβώς κάνει ο ιός Hohosearch.com?

Το Hohosearch.com είναι ένας ιστότοπος που υποθετικά παρέχει μια ασφαλή και αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Και τονίζουμε το υποθετικά, γιατί οι περισσότεροι χρήστες που τη χρησιμοποίησαν χαρακτήρισαν την συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης ως κακόβουλη και ύποπτη. Ο ιός Hoho Search, σαφώς κι έχει πολλά λειτουργικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά οποιονδήποτε χρήστη θελήσει να χρησιμοποιήσει αυτό τον ιστότοπο για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις. 

Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι έχει τη τάση να αντικαθιστά αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο. Αυτός είναι κι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που η μηχανή αναζήτησης Hoho χαρακτηρίζεται από πολλούς ως browser hijacker. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές, οι χρήστες-θύματα ξαφνιάζονται όταν τη βλέπουν ξαφνικά εγκαταστημένη στον υπολογιστή τους, πολύ απλά γιατί κατάφερε να διεισδύσει παράλληλα με κάποια άλλη δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή (βλ. μέθοδος bundling).

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε πως καταφέρνει ο ιός Hohosearch.com hijacker κι εξαπλώνεται διαδικτυακά, δλδ. πως καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών, και θα σας δώσουμε οδηγίες για το πώς να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά αυτό τον ιό από τους web browsers και τον υπολογιστή σας. Πάντως, σε περιπτώσεις όπως αυτή, είναι σαφώς προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter 5.

Hohosearch.com virus

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης χαρακτηρίζεται ως browser hijacker και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Οι τεχνικές που ακολουθεί είναι σαφώς παραπλανητικές, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει είναι αναξιόπιστα, και ο απώτερος σκοπός είναι η μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεπτών προς επιχορηγούμενες ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων μέσω συνδέσμων ανακατεύθυνσης (βλ. affiliate marketing, affiliate websites).

Με άλλα λόγια, ο ιός ανακατευθύνσεων Hohosearch.com προσπαθεί να ξεγελάσει τους χρήστες-θύματα κάνοντάς τους να πιστεύουνε ότι πρόκειται για μια ασφαλή κι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης, ενώ ο απώτερος σκοπός του ιού δεν είναι οι αξιόπιστες και χρήσιμες εμφανίσεις αποτελεσμάτων αναζήτησης, αλλά οι ανακατευθύνσεις προς συγκεκριμένους ιστότοπους για κερδοσκοπικούς λόγους, όπως πχ. μέσω pay-per-click διαφημίσεων κι ανακατευθύνσεων!

Αναλυτικότερα, οι χρήστες-θύματα που χρησιμοποίησαν τη μηχανή αναζήτησης Hohosearch αναφέρουν ότι όχι μόνο τους ανακατευθύνει σε άγνωστους ιστότοπους, αλλά πολλές φορές οι ιστότοποι αυτοί είναι ακόμα και κακόβουλοι. Για αυτό τον λόγο, ψάχνουν απεγνωσμένα για το τρόπο αφαίρεσης του ιού Hohosearch από τους web browsers και τον υπολογιστή τους!

Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις από Hohosearch.com είναι αναξιόπιστες και δυνητικά επικίνδυνες. Κατά τη γνώμη μας δεν αξίζει να χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης. Είναι προτιμότερο να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αξιόπιστες και δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, όπως πχ. Google ή Bing.

Επιπρόσθετα, τα παραπάνω δεν είναι τα μόνα αρνητικά στοιχεία της μηχανής αναζήτησης Hohosearch. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην περίπτωση που διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ. Με τα δεδομένα που θα συλλέγονται θα δημιουργεί το εξατομικευμένο διαδικτυακό σας προφίλ βάσει του οποίου θα σας εμφανίζονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Με αυτό το τρόπο, μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες να κλικάρετε σε κάποια από τις διαφημίσεις ή συνδέσμους ανακατεύθυνσης από Hohosearch.

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter 5. Συγκαταλέγεται στα κορυφαία λογισμικά anti-spyware διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά, με σχεδόν απόλυτη επιτυχία στον εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση ανεπιθύμητων / κακόβουλων προγραμμάτων, όπως πχ. ιοί, malware, spywares, adwares, browser hijackers, κτλ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το SpyHunter 5 θα εντοπίσει αυτόματα και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το Hohosearch.com PUP, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αρχείο σχετίζεται με αυτό.

Συνοψίζοντας, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι εάν διαπιστώσετε πως ο υπολογιστή σας έχει μολυνθεί από τον ιό Hohosearch.com, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε αφαίρεσή του. Όσο περισσότερο θα τον αφήσετε τόσα περισσότερα προβλήματα θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Επίσης, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχουν άγνωστοι τρίτοι απομακρυσμένη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. πέρα των άλλων, IP διευθύνσεις, τύπος browser, λειτουργικά χαρακτηριστικά συσκευής, κτλ, και μάλιστα να κερδοσκοπούν εις βάρος σας! 

Πώς μπορεί αυτή η μηχανή αναζήτησης να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου?

Οι προγραμματιστές που δημιούργησαν τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης δεν είναι ιδιαιτέρως δημιουργικοί όσον αφορά το τρόπο της διαδικτυακής της εξάπλωσης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, στηρίζονται στη δημοφιλή μέθοδο bundling. Αναλυτικότερα, η μέθοδος bundling αποτελεί την δημοφιλέστερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης PUPs. Τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών και κατεβαίνουν παράλληλα. Έτσι, το πιθανότερο είναι ο ιός Hohosearch.com browser hijacker να εμφανιστεί ξαφνικά στον υπολογιστή σας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να θυμηθείτε ποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή κατεβάσατε πρόσφατα. Το πιθανότερο είναι ο συγκεκριμένος ιός να εμπεριεχόταν στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της.

Οι δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που συνήθως εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης με PUPs τείνουν να είναι δημοφιλείς. Στην περίπτωση του ιού Hoho Search malware, οι δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που τον εμπεριέχουν είναι ως επί το πλείστον τύπου download managers, PDF creators, file format converters, κτλ.

Αν και από τα παραπάνω μπορεί να φοβηθήκατε λίγο και να νιώσατε ανήμποροι όσον αφορά την προστασία του συστήματος του υπολογιστή σας, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο μπορεί να φαντάζεστε. Καθαρά από εσάς εξαρτάται να αποφύγετε ή τέλος πάντων να ελαχιστοποιήσετε αυτές τις ανεπιθύμητες παράλληλες διεισδύσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, και παρατηρητικοί όταν είναι να κατεβάσετε μια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο. Σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Φυσικά, είναι επίσης πολύ σημαντικό να λάβετε και κάποια άλλα μέτρα προστασίας από ιούς και PUPs. Το σημαντικότερο είναι να εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus / anti-spyware. Αυτό θα αναλάβει αυτόματα την ολοκληρωμένη προστασία του συστήματος του υπολογιστή σας, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Σημαντική βοήθεια προστασίας μπορεί να παρέχει κι ένα ισχυρό και καλά ρυθμισμένο firewall. Ωστόσο, για να έχετε αποτελεσματική προστασία θα πρέπει να τσεκάρετε τακτικά για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ώστε τα λογισμικά ασφάλειας που έχετε εγκαταστημένα να μπορούν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ακόμα και τις πιο πρόσφατες κυβερνο-απειλές! Άλλωστε, είναι κανόνας. Όσα περισσότερα και πλήρως ενημερωμένα επίπεδα ασφάλειας έχει ένα σύστημα υπολογιστή τόσο μικρότερες έως μηδενικές οι πιθανότητες διείσδυσης του ιού Hoho Search ή οποιασδήποτε άλλης ανεπιθύμητης / κακόβουλης κυβερνο-απειλής.

Στην περίπτωση τώρα που ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Εάν δε γνωρίζετε πως να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό Hohosearch.com, τότε μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Η ομάδα ειδικών του ioys.gr έχει εξετάσει κι αναλύσει ενδελεχώς τον ιό και ετοίμασε αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης τον οποίο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα 2.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Hohosearch.com browser hijacker από το σύστημα του υπολογιστή μου?

Σαφώς, κανείς δεν επιθυμεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες ή δυνητικά επικίνδυνες προβληματικές καταστάσεις όταν πλοηγείται στο διαδίκτυο. Επομένως, έχετε κάθε λόγο να αφαιρέσετε άμεσα τον ιό Hohosearch.com στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Αφαιρώντας τον ιό, θα απαλλαγείτε από όλες τις ενοχλητικές και δυνητικά επικίνδυνες δραστηριότητες που σχετίζονται με την παρουσία του, όπως πχ. συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών και παραπλανητικών διαφημίσεων και συνδέσμων ανακατεύθυνσης, σημαντικές επιβραδύνσεις συστήματος και web browsers, κλπ. Σας τρομάζει η ιδέα πώς θα καταφέρετε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τον ιό? Βασικά, το όλο εγχείρημα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαντάζεστε. Μπορείτε να αφαιρέσετε το συγκεκριμένο ιό με δυο τρόπους:

 1. Με χειροκίνητη αφαίρεση
 2. Με αυτόματη αφαίρεση.

Μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού Hohosearch.com. Ωστόσο, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι ο ιός HohoSearch.com μπορεί να μην είναι ο μόνος ιός που κατάφερε να ‘τρυπώσει’ απαρατήρητος στο σύστημα του υπολογιστή σας. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, η ομάδα των ειδικών μας έφτασε στο συμπέρασμα ότι κατά τη διάρκεια παραμονής του στο σύστημα-στόχο, ο ιός μπορεί να εκθέσει σοβαρά το επίπεδο ασφάλειας του συστήματος και να βοηθήσει σε περαιτέρω διεισδύσεις πληθώρας ανεπιθύμητων / κακόβουλων προγραμμάτων, κι όλα αυτά χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας!

Επομένως, η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Hoho Search μπορεί να αφήσει πολλά κατάλοιπα στο σύστημα του υπολογιστή σας. Για να έχετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο ότι ο υπολογιστής σας έχει καθαρίσει ολοκληρωτικά από οποιαδήποτε ανεπιθύμητη / κακόβουλη κυβερνο-απειλή, είναι σαφώς προτιμότερο να προτιμήσετε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης, δλδ. να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus / anti-spyware. Παρακάτω, σας προτείνουμε τα λογισμικά αφαίρεσης malware που θεωρούμε ιδανικότερα για αυτή τη δουλειά:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Hohosearch.com
Στιγμιότυπο του Hohosearch.com

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Hohosearch.com:

Αφαίρεση Hohosearch.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Hohosearch.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Hohosearch.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Hohosearch.com από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Hohosearch.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Hohosearch.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Hohosearch.com από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Hohosearch.com και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Hohosearch.com. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Hohosearch.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Hohosearch.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Hohosearch.com από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Hohosearch.com και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Hohosearch.com . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Hohosearch.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Hohosearch.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Hohosearch.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Hohosearch.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Hohosearch.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Hohosearch.com, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Hohosearch.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-hohosearch-com.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Hohosearch.com