Αφαίρεση ανακατεύθυνσης Google (Εγχειρίδιο Οδηγιών Αφαίρεσης Ιών) - ενημερώθηκε Απρ 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης των ανακατευθύνσεων Google

Τι είναι το Ανακατευθύνσεις Google?

Ανακατευθύνσεις Google, ένα ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα

Ιός Google Redirect (αποτελέσματα αναζητήσεων)

Ως ιός ανακατευθύνσεων Google (Google redirect virus) ορίζεται ένα malware ή ομάδα απ’ αυτά, τα οποία δημιουργούν ύποπτα domains. Το συγκεκριμένο malware έχει μετατραπεί σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον ιό, η Google έχει γίνει αποδέκτης πολλών αρνητικών κριτικών λόγω του ότι παρακολουθεί τους χρήστες της και εμφανίζει ακόμα και phishing links στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Η πλειοψηφία των παραπόνων αναφέρει ύποπτες εμφανίσεις URL ανακατευθύνσεων στις Google σελίδες και παρόμοιες μηχανές αναζήτησης. Το φαινόμενο γνώρισε έξαρση το 2012. Ωστόσο συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα ακόμα και τώρα. Μάλιστα, φαίνεται ότι στοχεύει κυρίως λειτουργικά συστήματα Windows 10, Linux και Mac OS, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις εκδόσεις του ιού ανακατευθύνσεων Google για iPhone και Android smartphones και tablets. Ο ιός είναι γνωστός και ως Chrome redirect virus.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι οι Google σελίδες σε ανακατευθύνουν στο Yahoo ή άλλα domains (τα domains αυτά μπορεί να είναι γνωστά ή άγνωστα), συνιστούμε να δράσεις άμεσα. Όπως στις περιπτώσεις των ιών Yahoo Redirect virus και Bing redirect virus, έτσι και ο συγκεκριμένος ιός λειτουργεί ως υβριδικός browser hijacker ή υβριδικό PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Το κυρίως πρόβλημα σ’ αυτή την περίπτωση είναι η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού. Αυτός μπορεί να κρυφτεί με οποιοδήποτε URL domain όνομα, επομένως η χειροκίνητη αφαίρεση μπορεί να αποδειχθεί μια περίπλοκη και χρονοβόρος διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι σαφώς προτιμότερη η αυτόματη αφαίρεση χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας, όπως πχ κάποιο απ’ αυτά τα εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: ReimageIntego , Malwarebytes. Αυτά, έχουν τη δυνατότητα του άμεσου εντοπισμού και της ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ιού Google redirect virus, συμπ. όλων των web scripts και “βοηθητικών αρχείων.” Είναι πολύ σημαντικός ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεσή τους ώστε να μην επανεμφανιστεί το πρόβλημα.

Σχετικά με το malware

“Είναι ο ιός ανακατευθύνσεων Google επικίνδυνος”? Αυτή είναι σίγουρα η πρώτη ερώτηση των περισσότερων χρηστών όταν μαθαίνουν για την ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού. Αν και τεχνικά, ο ιός αυτός δεν είναι τόσο περίπλοκος όσο οι ιοί Petna ή Cerber malware, παρόλα αυτά οι συνέπειες μπορεί να είναι το ίδιο εκνευριστικές, όπως και στις περιπτώσεις των άλλων δύο.

Παρόλο που οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν ότι τα προγράμματα τύπου browser hijacker είναι άκακα, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να αποφύγουν να έχουν εγκαταστημένα ή να χρησιμοποιούν PUPs, όπως πχ. ο ιός ανακατευθύνσεων Google. Έχει αποδειχθεί ότι αυτού του είδους τα προγράμματα μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στους χρήστες. Παρακάτω, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 • Οι ανακατευθύνσεις Google προς Comcast, Bing, Yahoo κι άλλους παρόμοιους ιστότοπους. Βασικά, οι ανακατευθύνσεις μπορεί να γίνουν προς ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους ιστότοπο, κακόβουλο ή άκακο. Επίσης, στην περίπτωση που ο υπολογιστής μολυνθεί από τον ιό ανακατευθύνσεων Google redirects virus, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσεις είναι ότι ο ιός θα εμφανίζεται σε όλους τους web browsers σας ανεξαρτήτως, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, κλπ..
 • Κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους ρυθμίσεων του συστήματος και των web browsers. Συνήθως, αντικαθιστά την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, νέα καρτέλα browser, την λίστα με τους σελιδοδείκτες, κλπ. Φυσικά, θα το κάνει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή του χρήστη.
 • Θα αρχίσει να ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη με τεράστιο όγκο διαφημίσεων σε κάθε διαδικτυακή αναζήτηση. Οι browser hijackers όχι μόνο τροποποιούν τις ρυθμίσεις, αλλά κι εμφανίζουν ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων. Τα αποτελέσματα που θα εμφανίζονται θα είναι προκαθορισμένα και θα εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Στην περίπτωση που η μηχανή αναζήτησης Google αλλάξει σε κάποιο ύποπτο εργαλείο, όπως πχ. Ask ή PlusNetwork, θα αρχίσει να εμφανίζεται ακόμα μεγαλύτερος όγκος διαφημίσεων.
 • Υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αμοιβής πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις, κλπ. Ο ιός ανακατευθύνσεων Google redirect virus με αυτό το τρόπο δημιουργεί κέρδος για τους δημιουργούς του εις βάρος των χρηστών-θυμάτων.

Από τα παραπάνω, μπορεί να βγει εύκολα το συμπέρασμα ότι οι ανακατευθύνσεις Google καλό είναι να μη αγνοηθούν όταν αρχίσουν να εμφανίζονται, γιατί πέρα από τις παραπάνω προβληματικές καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις, μπορεί να αποτέλεσουν αιτία για παράλληλες διεισδύσεις κι άλλων PUPs ή ιών.

Ιός Google RedirectΟ ιός Google Redirect έχει τη τάση να μεταμορφώνεται και να αλλάζει πολλές μορφές. Ο ευκολότερος και πιο σίγουρος τρόπος για τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Google Redirect είναι η σάρωση συστήματος με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας.

Γιατί έγιναν τόσο δημοφιλείς οι ανακατευθύνσεις Google?

Ο ιός ανακατευθύνσεων Google Redirect virus έχει γίνει τόσο δημοφιλής, γιατί αποτελεί εύκολη πηγή εσόδων για τους δημιουργούς του και τους συνεργάτες τους. Αν και οι περισσότεροι ιστότοποι που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες ανακατευθύνσεις είναι άκακοι (Yahoo, Bing, Facebook ή Comcast), ωστόσο κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ανακατευθύνσεων ακόμα και σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους..

Έξυπνες συμβουλές για την αποφυγή διείσδυσης εκνευριστικών και δυνητικά επικίνδυνων malware

Αρχικά, μπορεί να νομίσεις ότι το να κατεβάσεις μια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Ωστόσο, συνιστούμε να αποφεύγεις να το κάνεις. Οι λήψεις εφαρμογών από το διαδίκτυο απαιτούν πολύ προσοχή! Ακόμα και οι απρόσεκτες/επιπόλαιες λήψεις ενημερώσεων δημοφιλών προγραμμάτων, όπως πχ. Skype ή Java μπορεί να γίνουν η ‘πύλη’ μέσω της οποίας μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα-στόχο διαφόρων ειδών PUPs και ιοί .

Συνήθως, αυτού του είδους οι δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. μέθοδος bundling) στα οποία μπορεί να κρύβονται διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα ή αρχεία, όπως πχ. browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά που εμφανίζουν εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), και ιοί.

Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Καλό είναι να έχεις εγκαταστημένο πάντα κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα απλώσει ‘ομπρέλα’ προστασίας σε πραγματικό χρόνο από διαφόρων ειδών κυβερνο-επιθέσεις.

Ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ανακατευθύνσεων Google

Για την αποτελεσματική και ολοκληρωτική αφαίρεση του malware, συνιστούμε την εφαρμογή πολλών διαφορετικών μεθόδων. Φυσικά, είναι αναγκαία η παρουσία ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware / anti-malware, το οποίο και θα αναλάβει τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Google redirect virus. Το λογισμικό ασφαλείας θα εντοπίσει και θα διαγράψει ακόμα και τα registry keys που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία σάρωσης, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης των άγνωστων / ύποπτων browser add-ons (πρόσθετων).

Επίσης, η πλήρης επαναφορά browser (full browser reset) θα διασφαλίσει ότι ο ιός Google redirect έχει αφαιρεθεί οριστικά. Εάν ενοχλείσαι ακόμα που και που από ανακατευθύνσεις, συνιστούμε να αλλάξεις τις proxy ρυθμίσεις και host file. Μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες στο διαδίκτυο για τον web browser σου. Για να σε διευκολύνουμε, ετοιμάσαμε παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αναλόγως browser, ακόμα και πως να αφαιρεθεί ο ιός Google redirect από τον Safari web browser.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως αν και πρόκειται για παγκόσμια διαδικτυακή απειλή, ωστόσο έχει τη τάση να παίρνει τοπικοποιημένη μορφή αναλόγως της χώρας που βρίσκεται το εκάστοτε σύστημα-στόχος, πχ. θα σχετίζεται με τη Γερμανία, εάν πχ. το σύστημα-στόχος είναι στη Γερμανία, και ου το καθεξής.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των ανακατευθύνσεων Google

Αφαίρεση Google από συστήματα Windows

Για να απαλλαγείς από το εκνευριστικό και δυνητικά επικίνδυνο πρόβλημα των Google ανακατευθύνσεων, θα πρέπει να εγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με αυτό. Το προτιμότερο θα ήταν να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλα τα προγράμματα/apps που είναι ύποπτα ή άγνωστα ή δεν τα έχεις εγκαταστήσει συνειδητά στον υπολογιστή σου.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Google και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Google ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Google από σύστημα Mac OS X

Στην περίπτωση του Mac OS X, θα πρέπει να εντοπίσεις όλες τις ύποπτες / άγνωστες καταχωρήσεις και γενικά όλες τις καταχωρήσεις που δεν εγκατέστησες συνειδητά στον υπολογιστή σου, και να τις απεγκαταστήσεις.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Google ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση των ανακατευθύνσεων Google από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Google θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ανακατευθύνσεις Google και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ανακατευθύνσεις Google μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Google από Google Chrome

Στην περίπτωση του Google Chrome web browser, για να σταματήσεις τις εμφανίσεις ύποπτων ανακατευθύνσεων προς άγνωστους / ύποπτους ιστότοπους, θα πρέπει να τσεκάρεις την λίστα με τις επεκτάσεις. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να απεγκαταστήσεις όλες τις καταχωρήσεις που είναι ύποπτες / άγνωστες και τις οποίες δεν εγκατέστησες συνειδητά στον web browser σου:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Google από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Google ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Google. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Google υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες