Ανακατευθύνσεις Google. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker
12

Ανακατευθύνσεις Google, ένα ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι οι ανακατευθύνσεις Google έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία τρια χρόνια και αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες αναφορές που έχουμε λάβει από χρήστες για URL ανακατευθύνσεις στη σελίδα Google, αλλά κι άλλες παρόμοιες μηχανές αναζήτησης, ξεκίνησαν στις αρχές του 2012. Από τότε μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο πρόβλημα ταλαιπωρεί χιλιάδες χρήστες καθημερινά, ανεξαιρέτως λειτουργικού συστήματος (Windows και Mac OS).

Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε κι εσείς από ανακατευθύνσεις Google προς Yahoo ή άλλους ιστότοπους (οι ιστότοποι μπορεί να είναι δημοφιλείς ή άγνωστοι), τότε το πιο πιθανόν είναι ότι ανήκετε κι εσείς στις χιλιάδες άτυχων χρηστών των οποίων ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί από τον ιό Google Redirect virus. Όπως ισχύει στις περιπτώσεις Yahoo Redirect virus και Bing redirect virus, έτσι και ο συγκεκριμένος ιός χαρακτηρίζεται ήδη ως browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα).

Το κύριο πρόβλημα που παρατηρείται είναι η ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Έχουμε διαπιστώσει ότι ο ιός ανακατευθύνσεων Google redirect virus (ή αλλιώς browser hijacker) μπορεί να κρυφτεί κάτω από οποιοδήποτε όνομα. Επομένως, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αφαιρεθεί με χειροκίνητο τρόπο. Εάν λοιπόν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών, κινδυνεύετε να αφαιρέσετε άθελά σας χρήσιμα αρχεία του συστήματος. Θα θέλατε κάτι τέτοιο?Για να αποφύγετε λοιπόν να κάνετε το σύστημα του υπολογιστή σας ασταθές, σας συνιστούμε να επιλέξετε την αυτόματη αφαίρεση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο Reimage το οποίο και θεωρείται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα και πλέον κατάλληλα anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) για την ασφαλή και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού ανακατευθύνσεων Google Redirect virus.

Ζητήματα που σχετίζονται με browser hijacker

Αν και οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν ότι τα προγράμματα τύπου browser hijacker είναι άκακα, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες να αποφύγουν να έχουν εγκαταστημένα ή να χρησιμοποιούν PUPs, όπως πχ. ο ιός ανακατευθύνσεων Google. Έχει αποδειχθεί ότι αυτού του είδους τα προγράμματα μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα στους χρήστες. Παρακάτω, είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

 • Οι ανακατευθύνσεις Google μπορεί να σας στείλουν προς Comcast, Bing, Yahoo κι άλλους παρόμοιους ιστότοπους. Βασικά, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μπορεί να ανακατευθυνθείτε προς ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους ιστότοπο, κακόβουλο ή άκακο. Επίσης, στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας μολυνθεί από τον ιό ανακατευθύνσεων Google redirects virus, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσετε είναι ότι θα εμφανίζεται σε όλους τους web browsers σας ανεξαρτήτως, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, κλπ..
 • Κατόπιν, θα προβεί σε κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις στις παραμέτρους ρυθμίσεων του συστήματος και των web browsers. Συνήθως, αντικαθιστά την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, νέα καρτέλα browser, την λίστα με τους σελιδοδείκτες, κλπ. Φυσικά, θα το κάνει χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας.
 • Θα αρχίσει να ‘πλημμυρίζει’ την οθόνη σας με τεράστιο όγκο διαφημίσεων κάθε φορά που συνδέεστε στο διαδίκτυο και κάθε φορά που θα κάνετε αναζήτηση. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι browser hijackers όχι μόνο τροποποιούν τις ρυθμίσεις, αλλά κι εμφανίζουν ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζητήσεων. Τα αποτελέσματα που θα εμφανίζονται θα είναι προκαθορισμένα και θα εμπεριέχουν επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).
 • Θα υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αμοιβής πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ. Ο ιός ανακατευθύνσεων Google redirect virus με αυτό το τρόπο δημιουργεί κέρδος για τους δημιουργούς του εις βάρος σας.

Από τα παραπάνω, μπορείτε να συμπεράνετε ότι οι ανακατευθύνσεις Google καλό είναι να μη αγνοηθούν όταν αρχίσουν να εμφανίζονται, γιατί πέρα από τις παραπάνω προβληματικές καταστάσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε, μπορεί να βοηθήσουν ακόμα και στις παράλληλες διεισδύσεις κι άλλων PUPs ή ιών. Ο ιός ανακατευθύνσεων Google Redirect virus έχει γίνει τόσο δημοφιλής, γιατί αποτελεί εύκολη πηγή εσόδων για τους δημιουργούς του και τους συνεργάτες τους. Αν και οι περισσότεροι ιστότοποι που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες ανακατευθύνσεις είναι άκακοι (Yahoo, Bing, Facebook ή Comcast), ωστόσο κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ανακατευθυνθείτε ακόμα και σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Πώς ένας ιός ανακατευθύνσεων μπορεί να εξαπλωθεί διαδικτυακά και να διεισδύσει σε έναν υπολογιστή?

Αρχικά, μπορεί να πιστέψετε ότι το να κατεβάσετε μια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή δεν είναι κάτι επικίνδυνο. Ωστόσο, εμείς σας συνιστούμε να αποφεύγετε να το κάνετε, κυρίως αν δε δείξετε την απαραίτητη προσοχή. Συνήθως, αυτού του είδους οι δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης (βλ. μέθοδος bundling) στα οποία μπορεί να κρύβονται διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα ή αρχεία, όπως πχ. browser hijackers (ανεπιθύμητα λογισμικά που καταλαμβάνουν τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), adwares (ανεπιθύμητα λογισμικά που εμφανίζουν εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις), και ιοί.

Για αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων. Καλό είναι να έχετε εγκαταστημένο πάντα κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από προγράμματα κατασκοπίας). Εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο PUP, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Για να καταφέρετε ολοκληρωτική διαγραφή του ιού ανακατευθύνσεων Google redirect virus, απλά ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό ανακατευθύνσεων Google redirect virus από το σύστημα του υπολογιστή μου ?

Εάν ταλαιπωρήστε από συνεχείς ανακατευθύνσεις Google προς Bing, Yahoo, κι άλλους ιστότοπους, αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας browser hijacker. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να θυμηθείτε ποιες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές κατεβάσατε πρόσφατα, γιατί όπως αναφέραμε νωρίτερα, τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου browser hijacker, όπως πχ. ο ιός ανακατευθύνσεων Google redirect virus, εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης αυτού του είδους των εφαρμογών. Είναι σχετικά δύσκολο να απαλλαγείτε οριστικά από το συγκεκριμένο PUP εάν προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα. Για αυτό τον λόγο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα anti-spywares.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Google αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ανακατευθύνσεις Google. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Plumbytes Anti-Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Plumbytes Anti-Malware στην αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google (2017-04-04)
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google (2017-04-04)
Hitman Pro
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Hitman Pro στην αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google (2017-04-04)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Webroot SecureAnywhere AntiVirus στην αφαίρεση του Ανακατευθύνσεις Google (2017-04-04)
Στιγμιότυπο του Ανακατευθύνσεις Google
Στιγμιότυπο του Ανακατευθύνσεις GoogleΣτιγμιότυπο του Ανακατευθύνσεις Google

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των ανακατευθύνσεων Google:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από συστήματα Windows

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Google και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Google ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Google από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από σύστημα Mac OS X

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Google ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από Internet Explorer (IE)

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Google και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση των ανακατευθύνσεων Google από Microsoft Edge

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Google θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από Mozilla Firefox (FF)

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Google . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από Google Chrome

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Google και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Google. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Google από Safari

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware.
Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Google ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Google, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Google. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'
Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Google υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus or Malwarebytes Anti Malware.
Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Πηγή: http://www.2-spyware.com/remove-google-redirect.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες