Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού Go Save

12

Τι είναι το Go Save;

Το Go Save είναι μια ιδιαίτερα ενοχλητική επέκταση προγραμμάτων περιήγησης, η οποία προβάλλει διαδοχικές ειδοποιήσεις και διαφημίσεις κατά τη πλοήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ανακαλύπτουν αυτή την εφαρμογή μόνο όταν ανοίγουν το πρόγραμμα περιήγησης τους, καθώς μπορεί να διεισδύσει στους υπολογιστές τους χωρίς την έγκριση τους. Αν έχετε παρατηρήσει της διαφημίσεις ή τις παρόμοιες ειδοποιήσεις του GoSaveNow, αυτό σημαίνει πως πρόσφατα εγκαταστήσατε κάποια δωρεάν πρόγραμμα του οποίο το πακέτο λογισμικού εμπεριείχε μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή. Σχεδιάστηκε με ύποπτες προθέσεις, όπως τη προβολή διαφημίσεων, ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις, την αύξηση των εσόδων των δημιουργών της και την εξάπλωση παρόμοιων προγραμμάτων. Επομένως, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως αυτή η εφαρμογή δεν πρόκειται να σας προσφέρει τίποτα και ούτε  μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία πλοήγησης σας. Το πρώτο σημάδι αυτού του εισβολέα, είναι οι εμφάνιση των εμπορικών διαφημίσεων του στα Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Η αλλαγή και χρήση ενός διαφορετικού προγράμματος περιήγησης δεν μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή τη περίπτωση, καθώς αυτό το πρόσθετο τα επηρεάζει όλα. Τροποποιεί τις ρυθμίσεις τους και εγκαθιστά την επέκταση του, η οποία προβάλλει διάφορα αναδυόμενα μηνύματα, διαφημιστικά πανό κ.λπ. Πιστεύουμε πως είναι τελείως ενοχλητικά και ορισμένες φορές και επικίνδυνα, διότι μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε ιστοσελίδες τρίτων, οι οποίες μπορεί να περιέχουν επισφαλή περιεχόμενο. Ένα ακόμη σημάδι που δείχνει πως έχετε προβληθεί από τον ιό Go Save, είναι η μειωμένη απόδοση των προγραμμάτων περιήγησης σας. Πιθαθότατα, ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε στο παρελθόν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φορτώσουν από ότι πριν. Εκτός αυτού, αυτό το πρόσθετο μπορεί να εγκαταστήσει λογισμικό καταγραφής στον υπολογιστή σας και να ξεκινήσει να παρακολουθεί την online δραστηριότητα σας στο παρασκήνιο. Αυτό συσχετίζεται με παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών καθώς δεν ενημερώνονται ξεκάθαρα για αυτή τη δραστηριότητα. Διάφοροι τρίτοι ενδιαφέρονται για τη διεύθυνση IP και το email σας, τις αναζητήσεις που πραγματοποιείτε, τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε κ.λπ. Επομένως, οι προσωπικές και μη πληροφορίες σας μπορεί να κινδυνεύουν. Επίσης, αν αποφασίσετε να κρατήσετε το GoSave στον υπολογιστή σας, είναι πολύ πιθανό πως άλλα adware και δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές θα βρουν το δρόμο τους προς τον υπολογιστή σας. Αυτό συμβαίνει διότι αυτός ο εισβολέας μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να εγκαταστήσει άλλες δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές, φυσικά χωρίς την συγκατάθεση σας. Επομένως, δεν πρέπει καν να σκεφτείτε να το κρατήσετε καθώς όχι μόνο είναι πρακτικό άχρηστο, μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Πως μπορεί το Go Save να καταλάβει τον υπολογιστή μου;

Έχουμε ήδη αναφέρει πως οι διαφημίσεις του Go Save μπορούν να διεισδύσουν στα προγράμματα περιήγησης σας περνώντας απαρατήρητο. Αυτό γίνεται συνήθως με τη βοήθεια freeware και shareware προγραμμάτων, τα οποία είναι γεμάτα με διάφορες δωρεάν προσθήκες. Ακόμη και αν κάνετε λήψη μιας δωρεάν εφαρμογής από μια αξιόπιστη ιστοσελίδα, να μένετε σε επαγρύπνηση.  Η μέθοδος της δεματοποίησης ή αλλιώς ‘Bundling’, είναι μια νόμιμη μέθοδος διανομής η οποία τελευταία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Οι δημιουργοί δωρεάν εφαρμογών αποδέχονται ηθελημένα τη προβολή διαφημίσεων τρίτων μαζί με τα προγράμματα τους, καθώς πληρώνονται για αυτό. Επομένως, αν θέλετε να αποφύγετε τον ιό Go Save και παρόμοια προγράμματα, προσπαθήστε να είστε περισσότερο προσεκτικοί στη διαδικασία εγκατάστασης των freeware εφαρμογών. Ποτέ μη κάνετε κλικ στα κουμπιά ‘επόμενο’ ή ‘αποδέχομαι’ πριν διαβάσετε τις διαθέσιμες πληροφορίες, καθώς μπορεί να προσπεράσετε κάποιο βήμα και να μη δείτε τη πρόταση εγκατάστασης του Go Save ή κάποιο παρόμοιου προγράμματος. Αν έχετε τη δυνατότητα, πάντα να επιλέγετε τη μέθοδο της Για Προχωρημένους εγκατάστασης και να καταργείτε οποιεσδήποτε προτάσεις, οι οποίες αναφέρουν την εγκατάσταση μιας δωρεάν εφαρμογής μαζί με το πρόγραμμα που αρχικά κατεβάσατε στον υπολογιστή σας. Ένα από τα πιο προφανή σημάδια, το οποίο δείχνει πως αυτή η δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας, είναι τα διάφορα αναδυόμενα μηνύματα που σας ενημερώνουν για διάφορα κουπόνια, εκπτώσεις και παρόμοια θέματα. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τέτοια θέματα, ακολουθήστε τον εξής οδηγό:

Πως μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Go Save από τον υπολογιστή μου;

Αν ο υπολογιστής σας έχει ήδη επηρεαστεί από το πρόσθετο Go Save και ταλαιπωρήστε συνεχώς από ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις, πρέπει να δράσετε άμεσα και να το αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατόν. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε είτε χειροκίνητα, είτε αυτόματα. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Go Save αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Go Save ιός, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Go Save ιός. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Go Save ιός. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Go Save ιός (2014-11-08)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Go Save ιός (2014-11-08)
Στιγμιότυπο του Go Save ιός
Στιγμιότυπο του Go Save ιός
Γρήγορο Μενού: Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Go Save
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από συστήματα Windows 7 / Vista / XP

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).

Αφαίρεση Go Save από συστήματα Windows 10 / Windows 8

 • Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program.
Απεγκαταστήστε το Go Save και σχετικά προγράμματα
 • Εδώ, βρείτε το Go Save ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 • Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από σύστημα Mac OS X

Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications.

Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'

Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Go Save ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash.

Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από Internet Explorer (IE)

Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
 • Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 • Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Go Save και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable:
Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable' Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 • Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.
Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές Επαναφέρετε το Internet Explorer
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 • Εδώ, επιλέξτε Reset.
 • Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Go Save.
Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από Mozilla Firefox (FF)

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 • Εδώ, επιλέξτε το Go Save και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
 • Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 • Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Go Save .
Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από Google Chrome

Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
 • Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions.
Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 • Εδώ, επιλέξτε το Go Save και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές.
Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search.
Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 • Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας.
Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs Επαναφέρετε το Google Chrome
 • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 • Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings.
Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 • Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Go Save.
Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Go Save από Safari

Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences.
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 • Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Go Save ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές.
Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα Επαναφέρετε το Safari
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari....
Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 • Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Go Save.
Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Ολοκλήρωση αφαίρεσης του Go Save virus

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Go Save υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook