Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Girafarri ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Girafarri?

Το Girafarri είναι ένα ψευδές/παραπλανητικό browser plug-in το οποίο ανήκει στην κακόφημη οικογένεια adwares (λογισμικών ανεπιθύμητων διαφημίσεων) της SuperWeb LLC. Μάλιστα, υπάρχει μια μακρά λίστα παρόμοιων προγραμμάτων, όπως πχ. Malt Mark, Grassmow, SnipSmart, PortalMore, HasBrowse , κλπ. Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για ένα και μοναδικό σκοπό – κερδοσκοπία των δημιουργών εις βάρος των ανυποψίαστων χρηστών.

Όπως συμβαίνει και με άλλα adwares, το Giraffari μπορεί και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιώντας έμμεσες/άδικες μεθόδους και κατόπιν ενεργοποιεί πληθώρα ύποπτων δραστηριοτήτων χωρίς φυσικά την έγκριση κι επίγνωση του χρήστη. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, το πρόγραμμα αυτό καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα στόχο (browser hijacking), όπως πχ. Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer, και με το τρόπο αυτό αρχίζει να εμφανίζει διαφημίσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ασχέτως browser που μπορεί να χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις, να σας εμφανίζονται διαφημίσεις τύπου ‘Ads by Girafarri’ κι άλλα παρόμοια μηνύματα. Βέβαια, αρχικά το πρόσθετο αυτό μπορεί να μη μοιάζει ύποπτο, καθώς υπόσχεται στους χρήστες ότι θα τους εμφανίζει τις καλύτερες διαδικτυακές προσφορές. Μετά από λίγο διάστημα όμως, γίνεται εμφανές ότι οι ιστότοποι στους οποίους ανακατευθύνονται οι χρήστες, κλικάροντας σε διαφημιστικά μηνύματα που σχετίζονται με αυτό το πρόγραμμα, δεν έχουν καμία σχέση με τις διαφημίσεις αυτές. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί ο σκοπός του Girafarri είναι να μοχλεύσει ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους συνεργαζόμενους με αυτό ιστότοπους, παρά να αποδειχτεί χρήσιμο στους χρήστες που επέλεξαν να το δοκιμάσουν.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις. Οι πληροφορίες στις οποίες εστιάζει συνήθως αφορούν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε συχνότερα και κάθε πότε, τα κριτήρια αναζήτησης που χρησιμοποιείτε, που κλικάρετε, κτλ. Με αυτό το τρόπο δημιουργεί ένα μοναδικό διαδικτυακό προφίλ και κατόπιν σας εμφανίζει διαφημίσεις οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό, καθώς με αυτό το τρόπο αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να κλικάρετε σε κάποια ή κάποιες από τις διαφημίσεις που θα σας εμφανίζει.

Σχετικά με αυτές τις διαφημίσεις θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και καχύποπτοι, καθώς διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες από αυτές εμπεριέχουν συνδέσμους που θα σας ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Οι επισκέψεις σε αυτού του είδους ύποπτους ιστότοπους αυξάνουν τις πιθανότητες να κατεβάσετε ασυνείδητα/άθελα κι άλλα ανεπιθύμητα ή κακόβουλα προγράμματα, τύπου πχ adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), malware (γενικότερα κακόβουλο λογισμικό) ή virus (ιός) τα οποία μπορούν να κατέβουν κρυφά στον υπολογιστή σας, αν εσείς απλά κάνετε το λάθος να κλικάρετε κάποια ψευδή/παραπλανητική ειδοποίηση, σύνδεσμο ή διαφήμιση.

Τέλος, δεν θα πρέπει ποτέ να προβείτε σε αγορά ό,τι μπορεί να σας προτείνει να αγοράσετε το πρόγραμμα αυτό, καθώς με το τρόπο αυτό μπορεί να εκθέσετε το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων σε κυβερνο-εγκληματίες. Για αυτό τον λόγο σας συνιστούμε να αφαιρέσετε άμεσα το Giraffari από το σύστημα του υπολογιστή σας με το που διαπιστώσετε την παρουσία του εκεί.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ Giraffari ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Υπάρχουν δυο πιθανοί τρόποι σχετικά με το πως μπορεί το Giraffari plug-in να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας. Φυσικά, μπορεί να κατεβάσετε αυτό το πρόσθετο οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του. Δυστυχώς όμως, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το ανεπιθύμητο αυτό πρόγραμμα κατεβαίνει αυθαίρετα και κρυφά από τον χρήστη. Τα adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων), όπως πχ. το Giraffari, καταφέρνουν να διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό και να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling).

Η μέθοδος bundling χρησιμοποιείται τόσο ευρέως για τη διάδοση adwares πολύ απλά γιατί οι χρήστες δε δείχνουν την προσοχή που θα έπρεπε κάθε φορά που κατεβάζουν κάποια εφαρμογή, αντιθέτως μάλιστα προσπαθούν να ‘ξεμπερδέψουν΄ όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις φάσεις λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που θέλουν να κατεβάσουν. Με το τρόπο αυτό, πολλές φορές κάνουν το λάθος και αποδέχονται άθελα/ασυνείδητα και τις εγκαταστάσεις επιπρόσθετων λήψεων. Το Giraffari κι άλλα παρόμοια προγράμματα τύπου adware, όπως είναι φυσικό, συνήθως έχουν προ-τικαρισμένες εγκαταστάσεις, κι επειδή τις περισσότερες φορές οι χρήστες προσπαθούν να τελειώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με την λήψη/εγκατάσταση της εκάστοτε εφαρμογής, πολλές φορές αποδέχονται κι αυτού του είδους τις παράλληλες εγκαταστάσεις χωρίς καλά καλά να το γνωρίζουν.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις κρυφές και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, τότε σας συμβουλεύουμε να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End users license agreement) προτού προβείτε στην λήψη/εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε. Εάν στο κείμενο αυτό διαπιστώσετε αναφορές σχετικά με σπονσοραρίσματα ή διαφημίσεις τρίτων που θα εμφανίζονται κατόπιν εγκατάστασης της εφαρμογής, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί.

Όπως και να έχει, το προτιμότερο είναι να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης και φυσικά σε περίπτωση που σας εμφανιστούν κουτάκια κατά τη διάρκεια της λήψης που θα είναι προ-τικαρισμένα και θα σας προτείνουν να εγκαταστήσετε επιπρόσθετες λήψεις άγνωστων και ύποπτων προγραμμάτων τύπου plug-in, toolbar (γραμμής εργαλείων), add-on (πρόσθετου) ή extension (επέκτασης), τότε σαφώς και θα πρέπει να αρνηθείτε να τις κατεβάσετε. Με αυτό το τρόπο θα αποφύγετε να κατεβάσετε ανεπιθύμητα προγράμματα, όπως πχ. το Giraffari, άθελά σας.

Από την άλλη, εάν εν τέλει διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα αυτό κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να απαλλαγείτε από την παρουσία του το συντομότερο δυνατόν. Για να το καταφέρετε αυτό, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης βήμα προς βήμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ Giraffari ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Girafarri δεν θα εμπλουτίσει την εμπειρία των διαδικτυακών σας αγορών. Αντιθέτως μάλιστα, θα αρχίσει σύντομα να σας παρενοχλεί και θα γίνει η αιτία για τις έμμεσες και κρυφές λήψεις κι άλλων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Εάν θέλετε λοιπόν να αφαιρέσετε αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μπορείτε να το καταφέρετε απλά ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Girafarri ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στιγμιότυπο του Girafarri ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Girafarri:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Girafarri και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Girafarri ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Girafarri ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Girafarri και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Girafarri. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση διαφημίσεων Girafarri από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Girafarri θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Girafarri και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Girafarri . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Girafarri και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Girafarri. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Girafarri από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Girafarri ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Girafarri. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-girafarri-ads.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες